• سه‌شنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400012413453
  • خبرنگار : 71415

آمریکا و آلمان در آستانه احیای همکاری امنیتی

آمریکا و آلمان در آستانه احیای همکاری امنیتی

زمانی که وزیران دفاع آمریکا و آلمان امروز (سه شنبه) در شهر برلین با یکدیگر نشست داشته باشند، فشارهای فزاینده ای در چند جبهه وجود خواهد داشت. به نظر می رسد که سربازان روسیه در حال تجمع در مرز با اوکراین هستند. از سوی دیگر ضرب الاجل مربوط به خروج از افغانستان هم در حال نزدیک شدن است.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، راه حلهای آسان چندانی برای این مسائل و دیگر مسائل امنیتی جهانی وجود نداشته و ائتلاف آنها بر سر چند مورد از آنها دچار اختلاف است. با این حال آنها می گویند متعهد به همکاری با یکدیگر هستند.

سخنگوی وزارت دفاع آلمان در بیانیه ای به دویچه وله گفت نظامیان آلمانی و آمریکایی در چند عملیات کنار یکدیگر ایستاده اند. او شراکت آمریکا و آلمان را "شدید و در حال رشد" توصیف کرد.

این سفر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا که بخشی از یک تور سفر از همپیمانان کلیدی همراه با چهار توقفگاه است، یکی از چندین مورد نشستهای مجازی یا حضوری اخیر بین مقامهای دولت بایدن و همتایان اروپایی است. آنها بخشی از یک تلاش دیپلماتیک تمام عیار به جهت مطرح ساختن مجدد آمریکا به عنوان "رهبر در مدیریت ثبات جهانی و اطمینان بخشی دوباره" به همپیمان های آسیب دیده از لحن اغلب قلدرمابانه، و بی اعتنای دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق هستند.

طبق یک بیانیه وزارت دفاع آمریکا، دیدار آستین با آنگرت کرامپ کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان و دیگر مقامهای امنیتی و دفاعی آلمان هدفش تقویت ارزشی است که آمریکا برای روابط دفاعی دوجانبه با یکی از نزدیکترین همپیمانان ما در ناتو قائل است.

طبق این بیانیه: "آمریکا مشتاق به کشاندن آلمان به سمت مبارزه با نفوذ بدخیم رقبای استراتژیک مشترک ما است"؛ صحبتی که اشاره به روسیه، نقطه فشار بین دو طرف دارد."

جو بایدن نیز همچون دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا با پروژه خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۲ مخالفت کرده است. بایدن آن را برای آلمان یک معامله بد خوانده و به نظر می رسد که قصد دارد سیاست تحریمها را که از دوره ترامپ به جا مانده ادامه دهد.

مساله بودجه نظامی نیز یک مورد مناقشه برانگیز دیگر باقی مانده از سالهای دولت ترامپ و همچنین دولت اسبق باراک اوباماست که جو بایدن در آن معاون رئیس جمهور بود. آلمان طبق ارقام مربوط به ناتو، از سال ۲۰۱۳ بودجه نظامی خود را به میزان حدودا یک سوم افزایش داده است اما نیاز خواهد داشت برای دستیابی به رقم مورد توافق قرار گرفته دو درصد از تولید ناخالص داخلی تا سال ۲۰۲۴ بیشتر برای دفاع هزینه کند.

آلمان در میان اعضای ناتو جزو آنهایی است که کمتر از سطح متوسط برای امور دفاعی هزینه میکنند. این کشور جزو معدود اعضایی بوده که کمتر از یک معیار دیگر هزینه صرف کرد، یعنی صرف ۲۰ درصد از بودجه نظامی برای تجهیزات.

آستین برنامه دارد که از برلین به جنوب آلمان، محل قرار گرفتن فرماندهی های اروپا و آفریقای ارتش آمریکا برود. آلمان میزبان یکی از بزرگترین گروه های نیروهای نظامی آمریکا در خارج از خاک این کشور بوده و حضور چند دهه ای آنها عمدتا از بابت دلایل اقتصادی، امنیتی و سمبلیک مورد حمایت قرار دارد. دستور بایدن برای متوقف کردن تصمیم رئیس جمهور قبلی آمریکا برای خارج ساختن بالغ بر ۱۲۰۰۰ سرباز از آلمان و تجدید نظر در این تصمیم باعث رضایت خاطر تعداد زیادی در آلمان شد.

با این حال آلمان در تاریخش بعد از جنگ جهانی دوم شاهد جریانهای ضد جنگ و ضد هسته ای نیز بوده و حزب سبزها و همین حزب چپ آلمان مرتبط با آن هستند. حزب سبز آلمان در جایگاه قدرتمندی برای پیوستن به دولت بعدی بعد از انتخابات سراسری ماه سپتامبر قرار داشته و حتی ممکن است اداره کننده آن باشد.

میزبانی از سربازان آمریکایی به معنی تحمل یک سری عملیاتها همچون حملات پهپادی انجام شده از سوی نیروهای آمریکایی از محل خاک آلمان است که سبب نارضایتی عمیق بسیاری از اعضای حزب سبزها می شود. کمپین حزب سبزها عمدتا حامی ناتو و روابط ترانس آتلانتیک است اما در عین حال خواستار یک آلمان عاری از تسلیحات هسته ای است. این امر سبب خنثی شدن برنامه ریزی های نظامی آمریکا و تعارض با سیاست اشتراک هسته ای ناتو می شود.

این حزب همچنین خط مشی دو درصدی مربوط به بودجه نظامی را "خودسرانه" می خواند و به جایش خواستر "تقسیم عادلانه بار هزینه ها" شده است.

سبزهای آلمان با تداوم نقش آفرینی این کشور در افغانستان نیز چندان موافق نیستند و سخنگوی وزارت دفاع آلمان اظهار کرد این امر جزو مسائل رده بالای دستور کار سفر آستین است. پارلمان آلمان درماه مارس رای به تمدید نقش آفرینی این کشور در ماموریت ناتو در آنجا داد. اکثر گروه پارلمانی حزب سبزها به این لایحه رای مخالف یا ممتنع دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha