• دوشنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400020604030
  • خبرنگار : 71474

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه پاسخ داد

چرا اقتصاد ایران از ترکیه جا ماند؟

چرا اقتصاد ایران از ترکیه جا ماند؟

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه می‌گوید نگاهی به فعالیت‌های ۱۸ سال گذشته دولت ترکیه، نشان از پیشرفت قابل توجه این کشور در توسعه زیرساخت‌ها دارد.

جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ترکیه در طول حدود دو دهه گذشته با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، در حوزه‌های مختلف باربری هوایی، دریایی و زمینی توانست جایگاه خود را بهبود بخشیده و با ارزان کردن رفت و آمد، بستری جدید برای فعالیت صادرکنندگانش فراهم کند.

به گفته وی، در ۱۸ سال گذشته، ترکیه رقمی نزدیک به ۹۳۰ میلیارد لیر در حوزه لجستکی سرمایه گذاری کرده که بخش مهمی از آن در مسیر ساخت راه‌های شوسه و جاده‌های چند بانده مورد استفاده قرار گرفت.

رئیس خانه اقتصاد ایران ترکیه با اشاره به دستاوردهای قطعی سرمایه گذاری ترک‌ها در عرصه‌های زیرساختی، بیان کرد: در حدود دو دهه گذشته، طول اتوبان‌های ترکیه از مرز ۳۵۰۰ کیلومتر گذشته و ۲۲ هزار کیلومتر راه جدید نیز در این کشور ساخته شده است. تعداد مسافران فرودگاهی ترکیه چند ۱۰ میلیون نفر شده و مسافران ورودی این کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر بوده‌اند.

ابراهیمی به برنامه ریزی دولت ترکیه برای نقش آفرینی در حوزه توریسم و حمل و نقل اشاره کرد و افزود: ساخت فرودگاه‌های مدرن و مجهز در نقاط مختلف این کشور، گسترش خطوط راه‌آهن و توسعه زیرساخت‌های ترانزیت بخش دیگری از سرمایه گذاری‌هایی است که امروز اقتصاد این کشور آماده بهره برداری از آنها شده است.

وی ادامه داد: بنادر ترکیه در سال قبل میلادی ۱۳۹ میلیون تن بار صادراتی را در سواحل و بنادر دریای مدیترانه (آک دنیز) و دریای سیاه (کارادنیز) به مقاصد دور و نزدیک جا به جا کرده است. ترکیه توانسته گواهینامه امنیت حمل و نقل دریایی یعنی ISPS را دریافت کند تا بتواند در چهارچوب مقررات این گواهینامه و قوانین حمل و نقل و امنیت و حفظ بار در ۱۸۲ اسکله و بارانداز ترکیه به تخلیه و بارگیری بپردازد.

رئیس خانه اقتصاد ایران و ترکیه خاطر نشان کرد: در ماه‌های گذشته شیوع ویروس کرونا بر ترکیه به عنوان کشوری که بخش مهمی از اقتصاد خود را بر مبنای گردشگری بنا کرده تاثیر منفی گذاشت اما مسئولان این کشور به دنبال بهبود شرایط هستند و حتی برخی فعالان اقتصادی ترکیه از تلاش برای بازگشت سرمایه گذاران خارجی برای تکمیل سرمایه گذاری‌هایشان خبر می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۶ ۲۱:۵۵

ما هم انشاله پیشرفت هامون شروع میشه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۶ ۲۲:۰۲

کجای مطلب گفته اقتصاد ترکیه ایران را جا گذاشت؟ ؟ فعلا که لیر داره سقوط می کنه و دهها هزار نفرو برآوردها گرفتن و دارن می گیرن. الگوی ترکی آزمونی مطرح بود. دیگه نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۷ ۰۹:۲۵

خب به نظر شما از الگوی ایرانی اقتصاد باید پیروی کرد>>>> نکنه منظورتون اصلاحات اقتصادی احمدی نژاد و روحانی بوده؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۸ ۱۷:۰۳

آقا رضا حرف شما درست اما همه اینایی که گفتی در بازه زمانی کوتاه و همین چند ماه اتفاق افتاده.اول خبر هم گفتن در هجده سال گذشته نه چند ماه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۰۸ ۰۲:۰۵

ترکیه در مهمترین قسمت به زیرساخت صادراتی ترانزیتی توجه فراوان داشته است !!! اصل ماجرای موفقیت ترکیه یا هر کشوری همین امر است !!!! زیرساخت صادراتی و ترانزیتی بای تجار ایرانی که می خواهند با کشورهای آسیایی که همسایه هم مرز با ما محسوب نمی شوند تجارت داشته باشند !!! اصلا مطلوب نیست !!! همین مساله باعث ضربه خوردن اقتصاد و تجراتایران شده است !!! بیش از دو سوم جمععیت دنیا در این قاره زندگی می کند !!! نحوه صادرات حجیم به آنها را تکمیل کنیم !!! یعنی برد اصلی ایران !!!!