• یکشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۷:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1400033023195
  • خبرنگار : 71607

بررسی روند پاسخ بدن به استرس

بررسی روند پاسخ بدن به استرس

برخی از مکانیسم‌های بیولوژیکی مرتبط با شرایط روانی مرتبط با استرس از جمله اختلال افسردگی عمده و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، به خوبی درک نشده است. محققان بیمارستان مک لین(McLean Hospital) در مطالعه اخیرشان عواملی که در کنترل پاسخ استرس بدن نقش دارند را مورد بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، محققان در مطالعه اخیرشان تعامل بین پروتئین‌های دخیل در کنترل پاسخ استرس در بدن را نشان داده و به اهداف درمانی مهمی که می‌توان از آنها در هنگام عملکرد نادرست این پاسخ استفاده کرد، اشاره کرده‌اند.

دکتر "جیکوب هارتمن"(Jakob Hartmann) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یک پاسخ استرس غیر منظم در بدن می‌تواند به مغز آسیب رسانده و حساسیت بدن نسبت به ابتلا به اختلالات خلقی و اضطرابی را افزایش دهد. هیپوکامپ یکی از نواحی اصلی در مغز است که در تنظیم پاسخ استرس نقش دارد. ما زمانی که متوجه تمایزهای جالبی در مکان‌یابی هیپوکامپ از سه پروتئین مهم تنظیم کننده استرس شدیم تصمیم گرفتیم به بررسی این موضوع بپردازیم.

آزمایش‌های محققان بر روی بافت مغزی در بافت غیرانسانی و کالبدشکافی نشان داد که چگونه این پروتئین‌ها که گیرنده گلوکوکورتیکوئید(GR)، گیرنده مینرالوکورتیکوئید(MR) و پروتئین اتصال دهنده FKBP۵  نام دارند، با یکدیگر تعامل دارند.

آنها دریافتند گیرنده مینرالوکورتیکوئید به جای گیرنده گلوکوکورتیکوئید، تولید پروتئین FKBP۵ را در شرایط عادی کنترل می‌کند. FKBP۵ باعث کاهش حساسیت گلوکوکورتیکوئیدها به اتصال به هورمون‌های استرس در شرایط استرس زا می‌شود. به نظر می‌رسد FKBP۵ همانند یک واسطه در ایجاد تعادل بین این دو گیرنده در هیپوکامپ عمل کرده و پاسخ استرس بدن را کنترل میکند.

دکتر "کری جی رسلر"(Kerry J. Ressler) از دیگر نویسندگان این مطالعه در انتها گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهد مورد هدف قرار دادن درمانی GR ،MR و FKBP۵ ممکن است در اصلاح و تنظیم استرس مرکزی و محیطی موثر باشد. علاوه بر این، داده‌های ما نقش مهم اما تا حد زیادی تأیید نشده سیگنالینگ مینرالوکورتیکوئید در اختلالات روانپزشکی مرتبط با استرس را نشان می‌دهد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Cell Reports" منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha