• دوشنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1400050402307
  • خبرنگار : 71431

پلیس راهور ۱۰۰ ساله شد

پلیس راهور ۱۰۰ ساله شد

به مناسبت صدسالگی پلیس راهنمایی و رانندگی در کشور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ به بیان برخی از اولین های این پلیس در کشور پرداخت.

به گزارش ایسنا، سردار محمدحسین حمیدی در مراسم افتتاح نمایشگاه یکصدسالگی پلیس راهور اظهار کرد: یک قرن از فعالیت پلیس راهنمایی و رانندگی که اولین شعبه آن نیز در تهران دایر شده بود گذشته و طی این مدت اتفاقات زیادی در حوزه ترافیک پایتخت و البته سراسر کشور رخ داده است.

وی با بیان اینکه پلیس از شماره گذاری وسایل نقلیه تا رسیدگی به تصادفات، مدیریت ترافیک و... را بر عهده دارد، گفت: اولین گواهی نامه رانندگی در کشور به شماره یک در سال ۱۳۰۷ و برای آقای محمدناصر انشاء صادر شد که آقای انشاء علاوه بر اینکه اولین گواهی نامه رانندگی را دریافت کرده بود، آزمون های مربوط به گواهی نامه رانندگی را از دیگر افراد متقاضی اخذ می کرد.

حمیدی افزود: اولین خودرو نیز در سال ۱۲۷۹ وارد شهر تهران شد اما خوب است بدانید که تا حدود ۲۰ سال بعد یعنی تا سال ۱۲۹۸ خودروها در شهر تهران هیچ متولی نداشته و حتی شماره گذاری نیز نشده بودند، به طوری که برای اولین بار در این سال اولین پلاک خودرو بر روی یک وسیله نقلیه کوبیده شده، تا قبل از آن برای شناسایی خودروها نام مالک و آدرس اش را به طور کامل بر روی بدنه خودرو حک می کردند.

حمیدی تأسیس اولین اداره پلیس را مربوط به سال ۱۳۰۰ دانست و گفت: اولین اداره پلیس راهور که آن زمان نام اش شعبه آلات ناقله بود در خیابان باب همایون تشکیل شد.

وی درباره اولین تصادف فوتی رخ داده در کشور نیز گفت: این تصادف در سال ۱۳۰۵ و برای درویش خان که یک نوازنده موسیقی بود رخ داد که کروکی آن نیز همچنان موجود است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ درباره رکوردهای ترافیک در پایتخت گفت: عظیم ترین مراسم تشییع جهان که در کتاب رکوردهای گینس نیز به ثبت رسیده مربوط به تشییع حضرت امام خمینی با حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر بود که مدیریت ترافیک آن بر عهده پلیس راهور قرار داشت.

وی ادامه داد: همچنین در مراسم تشییع شهید سلیمانی نیز حدود هفت تا هشت میلیون نفر حضور داشتند که این هم یک مدیریت ترافیکی عظیم بود.

وی افزود: سیل تجریش در دهه ۶۰ یکی دیگر از رخدادهایی بود که طرح ترافیک ویژه ای برای آن اجرا شد و علاوه بر آن در اسناد تاریخی نیز وجود دارد که در اوایل دهه ۵۰ وقوع برف سبب مرگ ۴۰۰۰ نفر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha