• جمعه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1400052919967
  • خبرنگار : 71505

تهران در میان ۵ استان کشور با کمترین نرخ باروری

تهران در میان ۵ استان کشور با کمترین نرخ باروری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تا ۹۹میزان باروری در کل کشور از ۲.۱۲ به ۱.۶۵رسیده است، گفت: استان تهران در میان پنج استان با کمترین میزان باروری قرار دارد.

مسعود شفیعی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح روند آمار باروری در استان تهران گفت: میزان باروری کل نشان می‌دهد که هر زن واقع در سن باروری خود، چند فرزند به دنیا می‌آورد که تا قبل از سال ١٣٩٥ این شاخص با استفاده از روش­‌های غیرمستقیم  و اغلب داده‌‎های سرشماری محاسبه می‌شد اما از سال ١٣٩٥ به بعد با بهبود آمارهای ثبتی ولادت، امکان محاسبه با روش مستقیم فراهم شد و در حال حاضر این شاخص با روش مستقیم و برای سال‌های ۱۳۹۵ الی ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران محاسبه شده است.

وی افزود: داده‌های ولادت از دو منبع ثبتی داده یعنی سازمان ثبت احوال کشور و وزارت بهداشت تهیه شده که مقایسه شاخص محاسبه شده میزان باروری کل کشور بر اساس سرشماری ١٣٩٥ (با روش غیرمستقیم) و شاخص بدست آمده از تلفیق منابع ثبتی (با روش مستقیم) نتایج یکسانی را نشان داد است به شکلی که نتایج محاسبات، کاهش میزان باروری کل کشور از سال ١٣٩٥ تا ١٣٩٩ از ۲.۱۲ به ۱.۶۵ را نشان می‌دهد و میزان باروری بر اساس داده‌های ثبت احوال و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران برای استان تهران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۶۴ ،۱.۵۱ ، ۱.۳۳ و ۱.۲۳ فرزند است این در شرایطی است که این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۹، ۱.۹۵، ۱.۷۴ و ۱.۶۵ فرزند بوده است.

وی ادامه داد: میزان باروری کل استان تهران (برای جمعیت ایرانی و غیر ایرانی) با استفاده از داده‌­های ثبت احوال (ثبت موالید تا وقوع یکسال) و وزارت بهداشت (ثبت موالید اتباع خارجی) و پیش‌بینی‌های جمعیتی مرکز آمار ایران در سال‌های ١٣٩٦ ، ١٣٩٧ ، ١٣٩٨ و ١٣٩٩ به ترتیب برابر ۱.۷۰، ۱.۶۰، ۱.۴۴ و ۱.۲۷ فرزند است. این اطلاعات برای کل کشور به ترتیب ۲.۰۷، ۱.۹۷، ۱.۷۷ و ۱.۷۱ فرزند بوده است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر اوج سن فرزندآوری استان تهران در سنین ۳۰-۳۴ ساله و بعد از آن ۲۵-۲۹ ساله متمرکز شده است افزود: الگوی سنی باروری نشان‌دهنده کاهش میزان باروری در گروه‌های سنی ۲۰ تا ۲۴ سال، ۲۵ تا ۲۹ سال و ۳۰ تا ۳۴ ساله است در حقیقت تمام استان‌ها کاهش میزان باروری کل را در سال­‌های اخیر تجربه کرده‌اند و در مجموع شش استان باروری بسیار پایین کمتر از ۱.۳ و چندین استان باروری پایین یعنی کمتر از ۱.۵ و باروری کمتر از سطح جانشینی یعنی ۱.۵  تا ۲.۰۹ را داشته اند.

شفیعی تاکید کرد: کمترین میزان باروری کل در سال ۱۳۹۹ مربوط به استان‌های البرز با ۱.۰۱، گیلان با ۱.۰۳،  مازندان با ۱.۱، سمنان با۱.۱۱  و تهران با ۱.۲۳ بوده است که میزان باروری کل بسیار پایین را تجربه کرده‌اند و بیشترین میزان باروری کل هم مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان با ۳.۶۲، خراسان جنوبی با ۲.۳۴ و خوزستان ۲.۱۶  است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۵:۵۶

هر وقت دولت برای همین بچه های فعلی تونست مدرسه استاندارد بسازه، فضای ورزشی بسازه، فضای سبز و تفریحی بسازه و برای جوانان شغل دست و پا کنه، بعدا مردم رو به بچه داری تشویق کنه

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۶:۰۶

اوضاع اقتصادی رو درست کنید ، جوان ها به موقع ازدواج می کنن ، بچه هم میارن لازم نیست انقدر نگران نرخ باروری باشید فکری به حال بی کاری جوان ها و رفع تورم و مشکلات اقتصادی کنید

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۷:۳۹

اخه تو این مملکت که هر ساعت تورم سر به فلک‌ میذاره کی جرات میکنه بچه بیاره

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۲۹ ۱۹:۵۰

سلام. شرایط مسکن و بالا بودن هزینه معیشت به زوجهای تهرانی اجازه تمایل به فرزندآوری نخواهد داد...

avatar
۱۴۰۰-۰۵-۳۰ ۰۰:۴۴

متاسفانه خیلی ها بچه دار نمیشن ولی متاسفانه پول درمان ندارند. باید درمان افراد نابارور به صورت رایگان انجام گیرد.