• چهارشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400070704638
  • خبرنگار : 71474

رئیس اتاق ایران و چین مطرح کرد

اقتصاد ایران در آستانه خطر/ چرا چین به داد ایران نرسید؟

اقتصاد ایران در آستانه خطر/ چرا چین به داد ایران نرسید؟

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است امروز اقتصاد ایران با خطری جدی مواجه است که هرگونه تصمیم غلطی در این زمینه می‌تواند کشور را به مسیری دشوار وارد کند.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش‌های مرکز آمار و بانک مرکزی نرخ تورم در ماه‌های گذشته همواره بالاتر از 40 درصد بوده و روند افزایش آن هنوز متوقف نشده است. برخی تحلیل‌ها از این می‌گویند که در صورت تداوم روند فعلی، امکان رسیدن تورم حتی به نرخ 60 درصد نیز وجود خواهد داشت.

در کنار فشار گسترده افزایش نرخ تورم بر زندگی اقشار کم درآمد جامعه، در صورت تداوم روند افزایشی، بسیاری از واحدهای اقتصادی و بنگاه‌های فعال در ایران نیز با معضلات جدی مواجه خواهند شد که ابعاد آن نامعلوم است. در چنین شرایط رییس جمهوری اعلام کرده که اولویت نخست اقتصاد کشور مهار تورم است و تمام دستگاه‌های اجرایی موظفند از اتخاذ تصمیم‌هایی که منجر به افزایش تورم شود به طور جدی خودداری کنند.

در چنین شرایطی، تداوم تخصیص ارز 4200 تومانی نیز معضل دیگری برای اقتصاد کشور به وجود آورده است. هرچند بر اساس قانون مجلس صدور این ارز تنها تا نیمه نخست سال جاری تمدید شده بود اما هنوز سیاست جداگانه‌ای برای اصلاح یا حذف آن ارائه نشده است.

مجیدرضا حریری – رییس اتاق بازرگانی ایران و چین – در گفت و گو با ایسنا می‌گوید در حالی که امروز تقریبا تمامی کارشناسان و فعالان اقتصادی به این جمع بندی رسیده‌اند که تداوم تخصیص ارز دولتی به زیان کشور است، در عین حال باید توجه شود که هرگونه تصمیم غلطی که منجر به شوک جدید اقتصادی به کشور شود، می‌تواند به افزایش دوباره تورم و از کنترل خارج شدن آن منجر شود و این خطر بزرگی است که از تمامی دستگاه‌های حاکمیتی گرفته تا مردم در بنگاه‌های اقتصادی باید به طور جدی مراقب آن باشند.

 فعالان بخش خصوصی در ماه‌ها و حتی روزهای گذشته بارها اعلام کرده‌اند که تا زمانی که ارز 4200 تومانی حذف نشود، بسیاری معضلات تولیدی و تجاری کشور برطرف نخواهد شد. آیا در شرایط امروز اقتصاد ایران، می‌توان انتظار داشت دولت سیزدهم تصمیمی قطعی برای حذف این ارز بگیرد؟

در تحلیل ارز چند نرخی و ارز با نرخ دولتی یا یارانه ای باید توجه داشت که تمام سابقه ما تنها به ارز 4200 تومانی محدود نمی‌شود. ما در دهه‌های 60 و 70 نیز ارزهای یارانه ای برای بخش‌های مختلفی از اقتصاد ایران داشتیم. گاهش برای تولیدکننده، گاهی برای واردات ماشین آلات و گاهی در سایر حوزه‌هایی که در کوتاه مدت نیاز بود، این ارز به بخش‌های مختلف اقتصاد پرداخت شد. در سال‌های ابتدایی دهه 90 و پس از آغاز تحریم‌های همه جانبه علیه اقتصاد ایران نیز دولت ارز را سه نرخی کرد. در آن دوره یک ارز 1226 تومانی دولتی داشتیم، یک ارز با نرخ 2400 تومان عرضه می‌شد و در بازار آزاد نیز نرخ ارز بین ٣ تا ٤٠٠٠ تومان در نوسان بود. از این رو ارز دولتی در اقتصاد ایران سابقه طولانی داشته و برای ارزیابی عملکرد آن نیز نمی‌توان به طور قاطع نقاط سیاه یا سفید دید. هر طرحی مزایا و معایب خاص خود را دارد و ارز دولتی نیز از قاعده مستثنی نیست.

 اگر این طرح نتایج مثبت و منفی داشته، چرا بخش خصوصی و اتاق بازرگانی اصرار بر حذف آن دارد؟

قطعا طراحان ارز 4200 تومانی، برنامه‌هایی در سر داشتند و با هدف کاهش فشار بر معیشت اقشار کم درآمد این برنامه را اجرا کردند. امروز و پس از چند سال اجرای آن باید این سوال را پرسید که اساسا این برنامه تا چه حد موفق بوده و به اهداف خود رسیده است؟ متاسفانه در چارچوب چنین طرح‌هایی، معمولا هدف گذاری این است که بخش مهمی از جامعه بهره مند شوند اما در عمل یارانه دولت تنها به بخش بسیار محدودی می‌رسد و سایر بخش‌ها بی نصیب می‌مانند. در رابطه با ارز 4200 تومانی نیز همین تجربه تکرار شده است و تحت تاثیر این شرایط است که امروز تقریبا میان کارشناسان و فعالان اقتصادی یک اجماع به وجود آمده که تخصیص این ارز باید متوقف شود.

خطر شوک جدید تورمی در ایران

 با توجه به فشار بالای تورم بر اقشار کم درآمد، آیا این خطر وجود ندارد که با حذف ارز دولتی، یک شوک تورمی جدید به جامعه وارد شود؟

پیش از پرداختن به این موضوع باید ابتدا شرایط تورمی اقتصاد ایران را بررسی کرد. نرخ تورم ما در سال‌های گذشته همواره دو رقمی بوده و امروز به بالاترین حد خود رسیده است. برخی ارزیابی‌ها از این حکایت دارد که در صورت تداوم شرایط فعلی، امکان رسیدن تورم ایران به نرخ 60 درصد نیز وجود دارد. این نرخ بسیار خطرناک و یک مرز بسیار مهم برای اقتصاد کشور است. در چنین شرایطی هر تصمیمی که از سوی هر نهادی گرفته شود و نتیجه آن وارد کردن یک شوک جدید به اقتصاد کشور و افزایش سرعت رشد تورم باشد، قطعا باید متوقف شود زیرا بسیار خطرناک است. در رابطه با ارز 4200 تومانی نیز همین شرایط حاکم است. هرچند بخش مهمی از کارشناسان از لزوم حذف آن صحبت می‌کنند اما نحوه برنامه ریزی برای این حذف، طرح جایگزین برای حمایت از مردم و دادن این اطمینان به اقتصاد که شوک جدیدی در راه نخواهد بود، اهمیت بسیار زیادی دارد. برای این موضوع باید تمام کارشناسان در کنار هم قرار بگیرند و یک اجماع در سیاست گذاری شکل بگیرد، در غیر این صورت اجرای هر طرح جایگزینی که به طور کامل زوایای اقتصادی کشور را بررسی نکرده می‌تواند فضایی خطرناک برای اقتصاد به وجود آورد.

تورم ۶۰ درصد خطرناک است

 در شرایطی که نرخ تورم اقتصاد ایران بالای 40 درصد بوده و این روند تداوم دارد، چرا نرخ 60 درصدی خطرناک است؟

اگر اقتصاد ایران را به یک مریض تشبیه کنیم، این مریض امروز تب 39 درجه دارد. این تب بالاست و باید آن را پایین آورد اما همچنان مریض زنده است. اگر این تب به بالای 40 درجه برسد، شرایط بحرانی شده و خطری جدی مریض را تهدید می‌کند. در رابطه با تورم نیز سیاست‌های متفاوتی وجود دارد. کشوری که تورم چهار درصدی دارد و می‌خواهد آن را به سه درصد برساند، یک مدل سیاست دارد و کشوری که قصد دارد تورم دو رقمی خود را تک رقمی کند نیز یک نوع سیاست دیگر. این تورم‌ها همچنان با تصمیمات عادی قابل مدیریت و کاهش هستند اما اگر تورم از یک سطحی فراتر رفت، دیگر با سیاست‌های معمول پایین نمی‌آید و در واقع حتی نمی توان پیش بینیکرد که تا کجا قرار است رشد کند. تجربه کشوری مانند ونزوئلا به خوبی نشان می‌دهد که تورم افسار گسیخته تا چه درجه‌ای امکان بحرانی شدن دارد. اگر ما به چنین شرایطی برسیم، از سویی اقتصاد در آستانه فروپاشی قرار می‌گیرد و از سوی دیگر افزایش فشارها بر مردم می‌تواند به ایجاد هزینه‌های اجتماعی و امنیتی منجر شود.

از این رو همانطور که رییس جمهوری تاکید کرده‌اند امروز اولویت نخست کشور تورم است و از دستگاه‌های تصمیم گیر گرفته تا بنگاه‌ها و فعالان اقتصادی باید همه تلاش خود را به کار ببندند که نرخ تورم با شوکی منفی، رشدی غیر قابل مهار پیدا نکند. در رابطه با ارز دولتی نیز هر تصمیمی باید با توجه به همین اولویت گرفته شود و تلفیقی از نظارت، انضباط، شفافیت و رصد موجودی انبارهایی که پیش از این با ارز دولتی کالا وارد کرده‌اند در دستور کار قرار گیرد.

 بسیاری از تحلیلگران می‌گویند تحریم‌ها عامل ایجاد ارز چند نرخی بوده و اگر امروز نیز اقتصاد ایران قصد برون رفت از شرایط فعلی را دارد، باید فکری به حال تحریم‌ها کند. هرچند صحبت درباره از سرگیری مذاکرات وین مطرح شده اما آیا می‌توان انتظار داشت بدون بازگشت به برجام، اقتصاد ایران راهکارهایی جداگانه برای دور زدن تحریم پیدا کند؟

در این رابطه ما باید چند مقدمه را در نظر داشته باشیم. نخست آن که قطعا برای آمریکا و همکاری با این کشور در سطح جهان گزینه‌های جایگزین اقتصادی وجود دارد و همانطور که در سال‌های گذشته نیز ما به بسیاری از آنها فکر کردیم و در آینده نیز چنین ظرفیتی وجود دارد. مقدمه دوم اما این است که همه این ظرفیت‌ها برای رسیدن به حداکثر اجرا و بهره وری، تحت تاثیر تحریم‌ها قرار می‌گیرند. اگر ما بخواهیم از تمام مزایای توافق 25 ساله با چین یا عضویت در گروه شانگهای استفاده کنیم، قطعا باید فکری به حال تحریم‌ها کنیم. از این رو همانطور که تجربه این سال‌ها نشان داده، می‌توان گزینه‌هایی بیرون از تحریم پیدا کرد اما استفاده از آن ها هم دشوار است و هم احتمالا به سطح حداکثر نخواهد رسید.

تردیدی برای لغو تحریم نداریم

 یعنی برای استفاده از تمام ظرفیت‌ها باید به سمت لغو تحریم‌ها برویم؟

در رابطه با برجام و تحریم‌ها باید توجه داشت که ایران تنها 50 درصد ماجراست و 50 درصد دیگر طرف مقابل است. در مذاکره هر طرف به دنبال منافع خود است و از این رو باید دید چگونه دو طرف به توافق می‌رسند. ما در ایران اعلام آمادگی کرده‌ایم که برای لغو تحریم‌ها تلاش کنیم. از سویی مقام معظم رهبری تاکید کرده‌اند که نباید فرصت برای لغو تحریم را از دست داد و از سوی دیگر سایر مقامات و تصمیم گیران نیز بر لزوم پیگیری این مسئله تاکید دارند، از این رو موضوع کنار زدن تحریم‌ها باید دنبال شود و هرچه ما به سمت عادی شدن روابط با کشورهای خارجی حرکت کنیم، قطعا اقتصاد ایران امکان بهبود شرایط را بیشتر حس خواهد کرد. از سوی دیگر ما باید اختلافات کوچک خود را نیز حل کنیم. اختلاف ما با آمریکا بسیار گسترده و طولانی است اما مثلا می‌توان اختلاف با عربستان سعودی را کاهش داد. هرچه تعداد دشمنان بین المللی کاهش یافته و امکان ارتباط با آن ها به وجود آید، قطعا شرایط برای کنار زدن تحریم‌ها بهتر خواهد شد.

 در سال‌های گذشته ایران و چین ارتباطات سیاسی خوبی با یکدیگر داشته‌اند اما سوالی برای مردم به وجود آمده که چرا چین برای دور زدن تحریم‌های آمریکا به ایران کمک نکرد. آیا چنین اتفاقی رخ داد؟

برای تحلیل این موضوع باید دو سطح سیاسی و اقتصادی را از یکدیگر جدا کنیم. در سطح سیاسی مقامات چین از رییس جمهوری این کشور تا وزیر امور خارجه و سایر مقامات بارها اعلام کردند که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نمی‌پذیرند و آن را اجرا نمی‌کنند، از این رو در سطح سیاسی چنین موضوعی رخ نداده است. در سطح اقتصادی اما دیگر موضوع دولت‌ها نیستند و صحبت از بنگاه‌های اقتصادی است. همانطور که یک شرکت اروپایی از ترس تحریم آمریکا با ایران معامله نمی‌کند، احتمال دارد که یک شرکت چینی نیز همین تصمیم را بگیرد. در دنیای امروز بسیاری از شرکت‌های چینی حضوری گسترده دارند. برای مثال شرکتی که اپراتور بندر شانگهای است، در 18 نقطه دیگر دنیا نیز بنادری را در اختیار دارد، اگر این شرکت تحریم شود، تمام بنادرش تحریم خواهد شد. اگر کشتی که با ایران معامله کرده به این بندر وارد شود، شرکت و کشتی تحریم خواهند شد و تحریم‌های هوشمند به همین شکل عمل می‌کنند. از این رو چین در این سال‌ها تلاش کرده رابطه خود با ایران را حفظ کند اما باید توجه داشت که وقتی بحث منافع بنگاه اقتصادی مطرح می‌شود، یک شرکت چینی نیز بر اساس اولویت‌های خود عمل می‌کند و ما باید برای عبور از این شرایط تلاش کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۱:۳۲

اگر دلار ۴۲۰۰ تومانی حذف نشود با شوکی بسیار بسیار بزرگتر از تورم یعنی نابودی کامل صنعت دامداری مواجه خواهیم شد کما اینکه هم اینک با کشتار دامهای مولد و تعطیلی واحدهای گاوداری این سناریو از اذرماه سال قبل شروع شده ،و با کمبود کالاهای اساسی و شیر و گوشت ،تورم بسیار وحشتناکی رخ خواهد داد ،یک طرف قضیه هم این بود که وظیفه دانستم اطلاع رسانی کنم جناب اقتصاد دان محترم ،همه جوانب را باید در نظر گرفت ،گاودار ورشکست شده ناشی از ارز ۴۲۰۰ از اذزبایجان قهرمان

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۱:۵۷

به ما نگو به اون كاسبان تحريم و تندروها بگو.......

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۸:۴۶

اگر حداقل دو تا بچه داشته باشی و تو خونه اجاره ای با حقوق ماهی دو میلیون تومان داری زندگی می‌کنی ، خیلی مردی

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۲:۰۶

تحریم نعمته ما که راضی هستیم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۲:۱۹

منافعی که تا حالا برای شما داشته رو بگو ما هم راه شما رو بریم؟ از این نعمت بی کران مستفید بشیم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۲:۱۳

سلام ازکجامطمعن باشیم که چین همان طورکه میگه رایطه خودراباایران حفظ کرده ومانع ازاین شده که تحریم های اروپاکم اثرباشد بنظرمن این که چین برای اینکه سودش درمنافع اش این است که درکنارما ایستاده ومعملات خودرا انجام میده وسودکلان درجیب میزندچون ماشاهداینیم که تمام وسایلهای بنجل به ایران میفروشدوسودخوبی دارد.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۲:۲۷

تا زمانی که فساد و رانت خواری و بلایای اقتصاد ساام هست وضعیت بهتر از این نخواهد شد همه مشکلات را می‌دانند ولی منافع گروهای خاص تصمیم گیرنده است

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۳:۰۵

یکی از راههای بیرون رفت از این وضعیت کم کردن تعداد کارمندان دولت و توقف پرداخت حقوق مفت است. همچنین حمایت از کارگران با وضع قوانین عادلانه.و مبارزه با دزدی و چپاول اموال و منابع کشور است. تحریم فقط ده درصد مشکلات جامعه را حل میکند.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۷ ۲۳:۰۷

آقای حریرچی.لطفأ فعالان اقتصادی را نترسانید.مطمئن باشید دلار درحال فروپاشی است.نیاز ملت ایران ریال است.بانک مرکزی نقدینگی سرسام آوری دارد.داخل کشور همه نوع کالای تولید می شود ذخایر ملی فعلی تا یکسال آینده درصورت عدم لغو تحریم مملو از کالا است....تنها راه نصب سامانه ای برای جلوگیری از واردات کالای مشابه مهم است....باید بانک مرکزی به آن سامانه وصل شود بی دلیل ارز به بازار تزریق نکند...هم اکنون انواع کالای دخانی غیر ضرور مواد غذایی غیر ضرور درگمرکات مملو است.انشالله سامانه هماهنگ برای پرداخت ارز وواردات کالا درآیند نزدیک نصب خواهد شد حتی کالایی که ازبانک مرکزی ارز نمی گیرن نباید وارد کشور شوند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۰:۱۷

خجالت‌بکشید

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۲:۱۱

چرا کراوات زده؟

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۶:۳۰

ارز ۴۲۰۰ که متعلق به اقلام ضروری مانند گندم و جو ....و دارو و درمان است چه ربطی به سایر بخشها دارد . حذف ارز ۴۲۰۰ افزایش قیمت بالای پنج برابری کالاهای اساسی را در پی خواهد داشت. مسولان گول این چرندیات را نخورند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۶:۴۶

چقدر راحت آقایان از تورم نام می برند ود ستور می دهند نباید بگذارید بشود امان از یک راهکار عملی اینا اگه می خواستند به‌درد مردم بخورن، قبلا هم بدون دستور نبایدهای شماها،می کردند مردم کمرشون شکسته، نای بلندشدن ندارن دیگه تورم چی

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۷:۳۴

چرا ارز ۴۲۰۰حذف شود به دامدار علوفه بانرخ ۴۲۰۰بدید شیر گرون نشه مردم بدبخت حداقل لبنیات بخورند به مرغدار دان مرغ با نرخ ۴۲۰۰بدید مرغ گروم نشه اینها که نشستند بالا به عنوان رییس اتاق خودشون شرکت دارند کاسب تحریم هستند هیچ وقت به نفع مردم نظر نمیدن که

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۸:۰۹

این همه هزینه لجبازی برای چیست که به کشور و مردم تحمیل می کنید

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۸:۴۴

خدایا خودت همه چی را می دانی از دست ما مردم عادی کاری ساخته نیست خودت کاری بکن

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۸:۴۱

. مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: چرا چین برای دورزدن تحریم‌ها به ایران کمک نکرد؟ آقای حریری، چین حدود سی سال است که به ابتکار نابغه قرن دنگ شیائوپینک از انزوا درآمده وارد اقتصاد جهانی شده...سرور گرامی، تنها راه نجات میهن اتحاد ماست که هم‌صدا جمهوری اسلامی را تشویق به انجام دو فوریت نماییم: 1- قطع دشمنی با آمریکا برای دفع تهدیدات خارجی، 2- به رسمیت شناختن حق آزادی بیان مصوب قانون اساسی جهت حل مشکلات داخلی، با تشکر از توجه شما،

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۰۸:۴۲

وقتی تو کشور هر ادم بی سوادی تو حوزه ای غیر از تخصصش میاد کار میکنه میشه این وضعییت که میبینیم ایران همه چی داره ولی عدم مدیرییت صحیح این روزها رو برای ما رقم زده

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۰:۱۱

قبل از این که بفرستم پاک می شه نکنه اول می خونید و قبول می کنید.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۰:۱۲

خود حضرات غم ندارن یخچال‌ها پر بلیط هوایی و....آماده واقعا نان ندارم بخرم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۰:۲۰

منم ارز ۴۲۰۰ میخوام بابا قطع کن ارز ۴۲۰۰ بریز به حساب مردم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۳:۰۵

سلام تادیر نشده فکری بفرمایید ...

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۱:۱۶

از ماست که بر ماست

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۱:۴۸

ارز 4200تومنی برای کالای اساسی حذف شده وگرنه اینهمه گرونی نداشتیم شما اینجا زندگی میکنید!!!!!

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۲:۳۸

سلام علیکم با این کسر بودجه و تورم ،ملیاردها تومان خرج فوتبال و ورزش رزمی بانوان و مسابقات شطرنج و مربی خارجی فوتبال و ارکستر موسیقی و کنسرت و هزاران کار غیر ضروری میکنند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۹ ۰۱:۵۱

👍منم موافقم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۴:۳۹

. فعلا مردم با لوازم قدیمی دارن زندگیشونا رد میکنند . اگر لوازم زندگی فرسوده تر شد و مردم نتوانند جایگزین کنند . فاجعه اقتصادی به بار میاد اکثر خونه ها فعلا نیمی از وسایلشون کار میکنه بزودی فاجعه ببار خواهد امد .

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۶:۲۷

ایران که در 8 سال گذشته، به آمریکا گفت چشم، پس چرا وضعیت بدتر شد؟. دلیلش کاملا مشخصه: گره زدن رفع همه مشکلات به مذاکرات. ایران اگر مدیریت قوی داشته باشد، حتی می تواند به عنوان یک جزیره تنها و بدون هیچ مشکلی، اقتصادش شکوفا شود.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۱۶:۲۸

مذاکره خوب است ولی اگر عادلانه باشد. آنها می خواهند تولید موشک و پهباد و امپراطوری ایران را هم وارد مذاکره کنند.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۲۱:۴۲

کشور کوبا قبل از ما در تحریم بود ،ببینید اونا چطور زندگی می کنند وما چطور، همه چیز برای مردم رایگانه ، مثل ما پول نمیدن سه سال منتطر خودرو بمانند .وبخوبی وخوشی زندگی می کنند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۲۳:۱۹

حرف های مسئولین حقیقتا ناامیدکننده است .

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۸ ۲۳:۵۳

دستور دادند سهام عدالت آزاد سازی شود و کسانی که فروختند پول فروش فروشندگان واریز شود چرا پول فروشندگان را از سال ۹۹ واریز نمیکنید؟ من یک معلول شدید از سه عضو بدنم معلولیت دارم...دخترم تازه ازدواج کرده دلم خوش بود سهام عدالت پنج عضو خانواده را فروش می‌گذارم وگذاشتم تا جهیزیه جور کنم فروش که گذاشتم از واریزی خبری نيست ؟ لطفا پول فروش سهام عدالت از سال ۹۹ واریز کنید من معلول از کجا جهزیه دخترم را جور کنم؟ بهزیستی هم میگه درتوان ما فقط ۵۰۰هزار هست کمک کنیم الان با ۵۰۰هزار چی میدن؟؟؟؟ از ریاست محترم ریس مجلس و نمايندگان عزیز خواهشمندم واریز فروش سهام عدالت را شروع کنید واریز کنید پاره ای از مشکلات ما حل شود بی نهایت سپاسگزارم

avatar

سلام ، آیا از نظر شما بعنوان یک مسول در کشور ، با واردات از چین که متاسفانه در چند دهه قبل اجازه ورود را دادید مشکل امروز نشده است ؟ آیا در دهه ۸۰ وقتی قیمت یک تیشرت در کشور ۱۲۰۰ تومان بود ولی اجازه واردات دادید از کشور چین با مبلغ ۳۰۰ تومان و متاسفانه آنقدر سختگیری و گمرک بر مواد اولیه بسته شد که تولید در کشور به چندین برابر رسید در صورتیکه اگر بجای کالا اجازه مواد اولیه داده میشد امروز این نگرانی و بحران وجود نداشت متاسفانه مدیران محترم در خواب تشریف داشتند و دارند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۹ ۰۴:۲۶

آیا به نظر شما این پاسخ ونگرانی را نباید مسولین اتاق بازرگانی ایران و چین لطف کنند ! چرا مردم ایران را خواب میدانید برای واردات کالا راحت بود ولی مواد اولیه بدبخت کننده حالا دنبال مشکل میگردید اگر راست می گویید دو عدد اعلام کنید مبلغ کالا و مواد اولیه از چین چقدر بوده است و شما مجوز دادید واقعا با شعور امثال بنده حقیر بازی نفرمایید بزرگوار این سوال را حضرتعالی و مسولین دو دهه قبل بفرمایید منتظر آمار شما هستیم ؟ البته هیچوقت نخواهید داد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۹ ۱۵:۱۳

مشکلات اقتصادی ما قبل از اینکه به روابط خارجی مربوط باشه ، به عوامل داخلی مربوطه و تا زمانی که قوانین و مقررات تجاری اصلاح نشه و برای جلو گیری از رانت خواری و ویژه خواری و اختلاس و .‌‌‌... هرسه قوه همکاری نداشته باشند و بخصوص در بخش نظارت که سالهاست افسار اون گسیخته جدیت صورت نگیرد و به قول معروف انقلابی عمل نشود در این صورت مشکلات تحریم هم که حل شود شاید آبی بیاد اما در آبکشی با سوراخ های زیاد ریخته می شود و چیزی عاید مردم نمی شود .

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۰۹ ۱۵:۲۹

مسیر تورم ادامه خواهد داشت چون در مملکت تولید قابل قبولی نداریم،متاسفانه با همین فرمان جلو برویم با دلار ۷۵هزار تومانی باید سلام کنیم.