• سه‌شنبه / ۱۳ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1400071308934
  • خبرنگار : 71475

/گزارش/

تصمیم سوریه و روسیه برای آزادسازی جاده استراتژیک M۴ و ۳ گزینه اردوغان

تصمیم سوریه و روسیه برای آزادسازی جاده استراتژیک M۴ و ۳ گزینه اردوغان

رویکرد سوریه و روسیه مبنی بر آزادسازی مسیر M۴، رئیس جمهوری ترکیه را بین دو گزینه پذیرش اجرای توافق سوچی یا مواجهه با عملیات نظامی که اجرای توافق را تحمیل می‌کند، قرار می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سایت النشره در گزارشی نوشت: "تصمیم سوریه و روسیه مبنی بر آزادسازی مسیر M۴، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را بین دو گزینه پذیرش اجرای توافق سوچی یا مواجهه با عملیات نظامی که اجرای توافق را تحمیل می‌کند، قرار می‌دهد. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است: آیا در زمینه اجرای توافق سوچی با تحولی از سوی ترکیه روبرو هستیم؟ یا اردوغان همچنان به سیاست مانور و باج‌گیری ادامه می‌دهد و اجرای توافق را جز با اجبار تسهیل نمی‌کند؟

روشن است که اردوغان همچنان طفره رفته و اظهارات غیر دوستانه وی در قبال روسیه در مورد شبه جزیره کریمه و اوکراین بهترین گواه است. بطوریکه اردوغان موضعی را اتخاذ کرده است که مخالف به رسمیت شناختن الحاق کریمه به فدراسیون روسیه است و در عین حال با فروش هواپیماهای بدون سرنشین روابط ترکیه با اوکراین را تقویت کرده است که این یک تحریک برای روسیه و تلاش آشکار برای باج‌گیری از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بود که به عدم تحمل چنین موضوعاتی مشهور است و تسلیم چنین سیاست‌هایی نمی‌شود. علاوه بر این، وی معامله با اردوغان بر ضد روابط استراتژیک خود با سوریه را نمی‌پذیرد.

به همین دلیل طبیعی بود که پوتین هرگونه اقدامی و هرگونه تهاتری با اردوغان در ادلب و اصل بحث و گفت‌وگو در این مورد را رد کند و بر پافشاری بر حمایت از موضع دولت سوریه در بازگرداندن کنترل خود بر ادلب تاکید کند. از این رو، طبیعی بود که نتیجه اجلاس روسای دو کشور، عدم توافق بر سر اجرای توافق ادلب باشد که اردوغان از اجرای آن فرار کرد.

اما این نتیجه، با توجه به تصمیم روسیه و سوریه برای اجرای توافقنامه خارج کردن تروریست‌ها از دو طرف بزرگراه M۴ ، اردوغان را در مقابل سه گزینه قرار می‌دهد:

اولین گزینه، پذیرش اجباری همکاری با روسیه برای اجرای توافقنامه سوچی با پاکسازی جاده حلب-لاذقیه و شهرهای اریحا و الشاغور از گروه‌های تروریستی است.

گزینه دوم، امتناع اردوغان از همکاری است تا از سوی گروه‌های تروریستی به ویژه اخوان المسلمینی که حزب عدالت و توسعه وی به آن تعلق دارد به خیانت متهم نشود و در نتیجه با تسهیل عملیات نظامی موضع بی‌طرفی بگیرد.

گزینه سوم، عدم همکاری و عدم تسهیل عملیات نظامی و توسل به حمایت گروه‌های تروریستی در مواجهه با حمله ارتش عربی سوریه مورد حمایت متحدانش در ائتلاف مقاومت و نیروی هوایی روسیه است. مشابه آنچه در عملیات نظامی قبلی رخ داد که منجر به آزادسازی جاده حلب -دمشق و شهر سراقب و بسیاری از روستاها و شهرها در حومه جنوبی ادلب شد.

چرا تصمیم برای انجام عملیات جدید به منظور آزادسازی و بازگرداندن مناطق حیاتی جدید ادلب گرفته شد؟

پیش آمدن برخی شرایط: اول، نیاز مبرم سوریه به آزادسازی جاده حلب-لاذقیه که از نظر اقتصادی برای سوریه حیاتی است.

دوم، پایان حضور گروه‌های تروریستی در کل استان درعا تا مرزهای اردن و حوض یرموک، و بدین ترتیب کشورها، سوریه را در برابر پرونده ادلب گذاشتند تا از هرگونه ثبات اشغالگری ترکیه تحت پوشش عناصر تروریستی در ادلب جلوگیری شود.

سوم، موقعیت سوریه با آغوش باز بسیاری از کشورهای عربی به سوریه تقویت شده است که این موضوع با دیدار فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه با همتایانش از شش کشور عربی در سازمان ملل متحد آغاز شد. همچنین توسعه روابط اردن و سوریه که در بازگشایی گذرگاه مرزی بین دو کشور و احیای فرایند ترانزیت کالاها و رفت و آمد مردم بین دو کشور تجسم یافت و در تماس اخیر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه و عبدالله دوم، پادشاه اردن به اوج خود رسید و پیش از آن، وادار شدن واشنگتن به عقب نشینی از موضع خود و موافقت با تأمین گاز لبنان از مصر و برق آن از لبنان از طریق خاک سوریه در این امر سهیم بود که به منزله شکستن قانون تحریم‌های آمریکا علیه سوریه موسوم به "قیصر"(سزار) بود."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۳ ۱۶:۰۶

خیلی جالبه ترکیه همیشه مواضعش دوپهلوست مثلا هم حامی داعشه هم طرفدار دولت عراق وسوریه همیشه هم تودوراهی گیر میکنه ترکیه وامارات وعربستان دستهای خون اشام امریکا واسراییلند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۳ ۱۶:۵۶

خوشبختانه پوتین از لحاظ جاه طلبی دست کمی از اردوغان ندارد و به راحتی به هیچ کشوری باج نمیدهد

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۳ ۱۹:۰۶

با قضایای اینور و اتفاقات آنطرف و فشارهای بالادستا بازم بگید اردوغان چرا بیمار شده غافل از حال دنیا شده این پیرمرد مفلوک با روانی پریشان بمحضر الهی می‌رود جواب خون های ریخته و ظلم‌های رفته را بدهد آنجا فارغ از رنگ و دین و نژاد انسانها در برابر خالق قرار میگیرند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۳ ۲۰:۵۳

تراخدااجازه ندهیدخون شهیدان حرم وسردارسلیمانی عزیزپایمال بشه که سوریه وعراق راازادکردندبه ترکیه روسیه تقدیم نکنید وترکیه راحتما حذف کنید منطقها رادردست بگیریدمخوصوصا آذربایجان را که

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۳ ۲۳:۳۹

اردوغان رو باید از سوریه بندازن بیرون چون هم بی دعوت اومده و فکر میکنه گردن کلفت هم از ادمکشهای تکفیری حمابت میکنه و دستش به خون زن و بچهای سوری اغشته هست زنده باد ایران قدرتمند و باهوش

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۰۰:۱۴

اردوغان عثمانی توهم زده معلوم نیس چی مصرف میکنه گوشمالی حسابی از مدافعان حرم تو ادلب دیده دوست داره تو مرز ایران که قرسو باشه اشغال کردن یه گوشمالی حسابی از ایران ببینه وزمین های اشغالی ازاد بشه

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۰۹:۲۹

ترکیه مثل گل آفتاب گردون هرجا پول باشه آنجا است ..

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۱۳:۱۵

حالا هی بگید ایرانیها بی خیال وبی درایتند این امیر عبدلله هیان به روسیه نرسیده ،ترکیه را با اردوعانش یکسره کرد،ای زیر آب زن

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۴ ۱۳:۴۰

چقدر متوهم اینجا داشتیم و خودمون بی خبر بودیم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۱۵ ۱۲:۲۳

ترکیه کار خودش را میکند چون قدرت جلو بردن سیاستش را دارد ودر مورد کریمه هم متناسب با قوانین بین المللی از اوکراین حمایت میکند، اگر راست می گویید چرا ایران الحاق ‌کریمه به روسیه را برسمیت نمی شناسد

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۰۷ ۱۲:۱۷

اردوغان ننگ جهان اسلام است ، اردوغان مهره غیر مستقیم صهیونیست و شیطان بزرگ است که چند سالیست با عوامفریبی بر ترکیه حکومت می‌کند. اردوغان یکی از حامیان اصلی تروریست بین الملل است . ایشان که با حمایت های مالی و نظامی و دیپلماتیک از داعشی ها خون بسیاری از جوانان مخلص مدافع حرم ایرانی و افغانی را ریخت اکنون هیچ حقی به سرزمین شام ندارد و نمی‌تواند با استدلال حمله پیشگیرانه به کردها قصاص قبل جنایت بکند . مردم ایران باید تمام سرمایه های خودشون از ترکیه را بیرون بکشند .