• پنجشنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400071510100
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

ایران مستعد پیدا شدن سویه‌های جدید کروناست

ایران مستعد پیدا شدن سویه‌های جدید کروناست

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ایران کماکان می تواند مستعد پیدا شدن سویه‌های جدید باشد که این سویه‌ها با سرایت پذیری بالاتر هم می توانند باشند.

به گزارش ایسنا، دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه یکی از اقدامات بسیار مهمی که در بحث کنترل و مراقبت از اپیدمی کووید در دنیا در کنار تمام کارهای دیگر انجام می شود، مراقبت ژنریک کووید است، گفت: در دنیا با شدت و ضعف متفاوتی به این امر پرداخته می شود. بالطبع در کشورهای پیشرفته تعداد نمونه هایی که ماهیانه مورد بررسی قرار می گیرند خیلی بیشتر بوده و در کشورهایی با درآمد متوسط و کمتر به دلیل هزینه های بالا، این تعداد کمتر است. 

وی در ادامه با ذکر این نکته که در ایران هم این موضوع در برخی مراکز اجرایی شده است، گفت: دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی به طور فعال در این برنامه مشارکت دارند. براساس گزارش مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بهزیستی در شهریور ماه ۲۳۰ نمونه، بررسی توالی یابی به روش سنگر انجام شده است. این ۲۳۰ نمونه از استان های تهران، سمنان، سیستان و بلوچستان، البرز و مرکزی بوده است که براساس بررسی های صورت گرفته بر روی این نمونه ها ۸۵.۲ درصد سویه های کرونا، دلتا بوده است.

نجفی ادامه داد: نکته مهم و جالب این است که در واقع در ۳۴  عدد از این نمونه ها (تقریبا ۱۵ درصد) سویه‌های دلتا با جهش های اضافه پیدا شده که این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و نشان دهنده این است که کشور ما کماکان می تواند مستعد پیدا شدن سویه های جدید باشد که این سویه‌ها با سرایت پذیری بالاتر هم می توانند باشند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: آنچه که از یافته های این بررسی به دست می آید آن است که در واقع نرخ متوسط هرجهش به ازای هرفرد حدود ۴.۱ است؛ به عبارت دیگر در ۲۳۰ نمونه ای که بررسی شده حدود ۹۵۰ جهش مشاهده شده که این آمار به ما نشان می دهد کشور کماکان به واکسیناسیون با سرعت بالا که طی یک تا دو ماه اخیر شاهد آن هستیم، احتیاج دارد.

نوع واکسن در چنین اپیدمی مهم نیست

وی افزود: هرچه میزان پوشش واکسیناسیون بالاتر رفته و با سرعت بالاتری هم افزایش پیدا کند سبب خواهد شد که جهش های کمتری را ببینیم و سرعت پیدایش جهش ها هم کمتر شود.

به گزارش وبدا، نجفی در پایان با تاکید بر اینکه این یکی از استراتژی هایی است که به کنترل اپیدمی در دنیا  کمک می کند، عنوان کرد: توقعی که ما از همه مردم داریم این است که اگر هنوز واکسینه نشده اند حتما اقدام کنند. نوع واکسن در چنین اپیدمی خیلی مهم نیست و آنچه اهمیت دارد استفاده از اولین واکسن در دسترس است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha