• چهارشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1400072114816
  • خبرنگار : 71640

رئیس کانون وکلا: طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» موجب اشتغال نخواهد شد

رئیس کانون وکلا: طرح «تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار» موجب اشتغال نخواهد شد

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز می‌گوید طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» موجب اشتغال نخواهد شد.

به گزارش ایسنا،‌ جلیل مالکی در واکنش به تصویب طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» در مجلس شورای اسلامی نوشت:

«طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب‌وکار» در حوزۀ نهادهای حرفه‌ای حقوقی و به‌ویژه وکالت دادگستری نه‌تنها موجب اشتغال نخواهد شد، بلکه موجب ایجاد سراب اشتغال می‌گردد. در کشوری که زیرساخت‌های توسعۀ خدمات حقوقی فراهم نشده و وکالت دادگستری الزامی نگردیده است و به‌جای فرهنگ‌سازی وکالت هر روز در صداوسیما و سایر رسانه‌ها بر طبل وکیل‌ستیزی و مشوه جلوه‌دادن چهرۀ وکیل کوبیده می‌شود و در کشوری که بیش از ۲۵٪ وکلای شاغل آن توان پرداخت هزینۀ تمدید پروانۀ‌وکالت خود را ندارند و بیش از ٪۴۰ وکلای جوان ما بیکار هستند و حتی به‌صورت گروهی هم توانایی اجارۀ یک دفتر وکالت را ندارند. چگونه می‌خواهند به یک‌باره تعداد وکلا را چندین برابر افزایش دهند؟ آیا افزودن بر تعداد وکلای بیکار و تبدیل فارغ‌التحصیل بیکار آن‌هم با حداقل نمرۀ قبولی به وکیل بیکار موجب اشتغال جوانان خواهد شد یا موجب تشدید بیکاری آن‌ها؟

متأسفانه طراحان اقتصاددان طرح نه‌تنها چشم خود را بر روی این واقعیت‌ها بستند بلکه حتی به معیارهای علمی موردتأیید سازمان سنجش و دیدگاه علمی صدها استاد و حقوق‌دان برتر کشور هم توجهی نکردند و با تصویب معیار یک درصد بالاترین نمرات موجبات ورود هر فردی حتی با معدل زیر ۱۰ به حرفه‌های حقوقی را که با جان‌ومال و ناموس مردم سروکار دارند فراهم نمودند.

نکتۀ حایز اهمیت در تصویب این طرح سکوت قوۀ محترم قضاییه بود. قوۀ قضاییه که در همین وضعیت فعلی هم دادگستری‌های آن توانایی آموزش کارآموز را ندارند و دادگاه‌ها به دلیل عدم آموزش کافی کارآموزان با خیل وکلای فاقد توانایی حرفه‌ای مواجه می‌شوند. چگونه می‌توانند به یک باره با افزایش چندین برابری کارآموزان وکالت نسبت به آموزش آن‌ها اقدام نماید. آیا دستگاه محترم قضایی که با سکوت در مقابل حذف کمیسیون تبصرۀ ذیل مادۀ ۱ «قانون کیفیت اخذ پروانۀ وکالت دادگستری» و سکوت در مقابل قاعدۀ نیازسنجی مطروحه در سند تحول قضایی، زمینۀ تصویب این طرح را فراهم نمود، توجه داشته است که به یک باره در حوزه‌های قضایی که فقط یک یا دو شعبۀ دادگاه وجود دارد و فقط نیاز به حداکثر پنجیا شش وکیل دادگستری دارند به یک باره با تعداد کثیری از وکلای پذیرفته‌شده برای آن حوزه مواجه خواهند شد که به دلیل عدم وجود اشتغال برای آن‌ها به سمت ارتکاب جرائمی همچون واسطه‌گری و کارچاق‌کنی و وکالت‌های تضمینی حرکت خواهند کرد؟

متأسفانه این طرح نه‌تنها با نیازسنجی دستگاه قضایی مذکور در سند تحول قضایی مخالف است بلکه با اصول متعدد قانون اساسی نیز مغایر دارد.

به‌موجب اصل ۷۵ قانون اساسی طرح‌های نمایندگان نباید منجر به افزایش هزینه‌های عمومی شود. با تصویب این طرح به‌یک‌باره و با افزایش چند برابری کارآموز وکالت هزینۀ سنگین آموزش آن‌ها به قوۀ قضاییه و کانون‌های وکلای دادگستری تحمیل می‌شود درحالی‌که هیچ‌گونه پیش‌بینی‌ای برای تأمین این هزینه‌ها نشده است.

از جهتی دیگر نیز، این طرح مغایر با اصل ۱۱۰ قانون اساسی است. به‌موجب این اصل تصویب سیاست‌های کلی نظام به مقام معظم رهبری محول شده است. به‌موجب بند ۱۳ سیاست‌های کلی امنیت قضایی وکالت دادگستری دارای ماهیت قضایی شناخته شده و آنچه دارای ماهیت قضایی است به‌موجب این بند و نظرات شورای محترم نگهبان در موارد مشابه، باید در قالب لایحۀ قضایی به مجلس تقدیم شود. متأسفانه این طرح که توسط تعدادی از علمای اقتصادی مجلس بدون کوچک‌ترین توجه و اطلاعی از موازین حقوقی و قضایی تهیه و تصویب شد و اتفاقاً در صحن علنی نیز مورد مخالفت جدی رئیس محترم کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت، مغایر با منطوق اصل ۱۱۰ قانون اساسی است که انتظار می‌رود مورد مخالفت جدی شورای محترم نگهبان قرار گیرد».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۲ ۱۹:۱۶

کاش بجای این سعی بی حاصل کانون وکلا طرحی برای اشتغال افزایی تعداد کثیر وکلا ارائه میکردند

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۲ ۲۱:۳۲

اتفاقا موجب اشتغال خواهد شد،به عنوان نمونه یکبار به چند تا وکیل تلفن کردم و ازشون خواستم برام یک لایحه تنظیم کنند. همه شون گفتند زیر 12میلیون نمی صرفه،حالا اگه این طرح اجرا بشه با 3میلیون کارم راه میوفته

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۲ ۲۳:۵۶

بگذارید بازار رقابتی شود

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۳ ۱۱:۳۹

شما فقط میز و شغل خودت درمعرض خطر می ببینی.منکه ۱۵سالازمون میدم اطاعات کمتر از تو نیست گناه من چیه ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۳ ۱۲:۲۸

هر وکیلی که سواد کافی داشته باشه و تلاش کنه بیکار نمی مونه. اتفاقا باید در همه زمینه ها مجوزدهی در چارچوب قانون و آزمون تسهیل بشه تا از انحصارگرایی بیرون بیاد.

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۳ ۲۰:۲۵

شما غصه هزینه اش رو نخور جانم

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۶ ۱۶:۳۸

من فوق لیسانس حقوق دارم حاضرم با این آقا بحث حقوقی کنم بعد معلوم بشه کی بی سواده توی که با رانت اومدی بالایا من

avatar
۱۴۰۰-۰۷-۲۹ ۱۹:۴۹

باسلام - خیلی هم خوبه عالیه - باید دست مجلس محترم رو بوسید برای این قانون . آقا هرکی باسواد تره موفق میشه هر کی هم نمیتونه میره دنبال یه کار آبرومند دیگه . این همه کار - ما که راضی هستیم قول هم میدیم بهترین خدمات رو ارائه کنیم با کمترین قیمت . - مجلس دوست داریم