• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400082620309
  • خبرنگار : 71623

فقط ۲۰ درصد عروس و دامادها ساعت می‌خرند/ چرا ساعت مچی تولید نمی‌کنیم؟

فقط ۲۰ درصد عروس و دامادها ساعت می‌خرند/ چرا ساعت مچی تولید نمی‌کنیم؟

رئیس اتحادیه ساعت‌فروشان تهران از تولید همه اجزای ساعت دیواری، رومیزی و ایستاده به جز موتور در کشور خبر داد و با بیان اینکه بعد از شیوع ویروس کرونا فقط ۲۰ درصد عروس و دامادها ساعت می‌خرند، گفت که همه ساعت‌های مچی به کشور وارداتی است، اما اگر دستگاه‌های مورد نیاز برای تولید این محصول وارد شود، امکان تولید ساعت مچی در داخل وجود دارد.

عبدالرحیم احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند طولانی واردات ساعت مچی، گفت: فرایند ثبت سفارش و بررسی در بانک مرکزی بسیار طولانی و کند است که علت آن محدودیت منابع ارزی و اولویت اقلام ضروری برای دریافت ارز است.

به گفته وی قاچاق ساعت تا یک سال پیش خیلی کم بود، چراکه گمرکی ساعت مچی حدود ۱۰ درصد است. اما با توجه به مشکلات واردات و امکان حمل و نقل ساعت به همراه مسافر و به دلیل ابعاد کوچک، قاچاق کمی بیشتر شده است.

احمدی با بیان اینکه ساعت مچی تولید داخل ندارد، تصریح کرد: سالهاست تقاضا کردیم دستگاه‌های تولید ساعت مچی به کشور وارد با احداث سوله در اطراف شهر تهران تولید آن راه اندازی شود. اگر اجازه واردات داده شود حدود ۳۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

البته به گفته وی تولید اسکلت ساعت دیواری، رومیزی و ایستاده در ایران انجام می‌شود، اما موتور این نوع ساعت‌ها وارداتی است.

افت ۷۰ درصدی فروش ساعت

رئیس اتحادیه ساعت‌فروشان تهران در ادامه با بیان اینکه کرونا و تعطیلات ناشی از آن حجم بزرگی از بازار فروش را از بین برد و بیش از ۱۰ درصد از فروشندگان فعال ساعت را از صنف خارج کرد، تصریح کرد: تعداد اعضای اتحادیه در تهران ۹۰۰ نفر است، اما در پی شیوع ویروس کرونا حدود ۱۰۰ نفر جوازشان را تمدید نکردند. همچنین کرونا باعث کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی فروش ساعت نسبت به سال‌های قبل شد.

وی افزود: قبلاً افراد حتما یک بار در زمان ازدواج ساعت می‌خریدند، اما با لغو شدن مراسم‌ها، خرید عروسی هم‌معنای خود را از دست‌ داده و فقط ۲۰ درصد از عروس و دامادها برای خرید به ساعت‌فروشی‌ها سر می‌زنند. عده‌ای هم هستند که ست ساعتشان را اینترنتی سفارش می‌دهند. به طور کلی در پی شیوع ویروس کرونا، خیلی از خریداران از صفحات مجازی یا فروشگاه‌های اینترنتی ساعت می‌خرند و بعد از خریداری به دلیل مغایرت در کالا به اتحادیه مراجعه می‌کنند.

این در حالی است که به گفته این مقام صنفی در حال حاضر هیچ فروشگاه اینترنتی عضو اتحادیه نیست و این موضوع بارها با اتاق اصناف در میان گذاشته‌شده تا فروشگاه‌های فروش ساعت عضو این اتحادیه باشند. همچنین همیشه به همشهریان توصیه‌شده که برای خرید، تعمیر ساعت و یا تعویض بند و باطری حتماً به مغازه‌ها مراجعه کنند تا قابلیت پیگیری داشته باشد.

ساعت چند؟

به گفته رئیس اتحادیه ساعت‌فروشان در حال حاضر یک ساعت معمولی بین ۳۰۰ هزار تومان تا چهار میلیون تومان به فروش می‌رسد.

احمدی در ادامه با بیان اینکه تأمین اجتماعی و مالیات بابت روزهایی که صنف تعطیل بود هم از فروشندگان طلب حق بیمه و مالیات می‌کنند، تصریح کرد: بیمه، مالیات، شهرداری در کنار بهای بالای اجاره مغازه در شرایط شیوع ویروس کرونا، عملاً باعث می‌شود تا برخی از مغازه‌دارها یا کالاهای خود را گران‌تر بفروشند یا اینکه از کالاهای غیر اصل استفاده کنند.

نیاز تعمیرکنندگان ساعت به سوخت هواپیما!

و در ادامه با بیان اینکه برای تعمیر موتور ساعت‌ها باید از بنزین هواپیما استفاده شود، اظهار کرد: قبلاً شرکت پالایش و پخش، بنزین را در اختیار اتحادیه قرار می‌داد و اتحادیه هم به اصناف ارائه می‌کرد، اما الآن این سوخت باید از بازار آزاد تهیه شود که هزینه بالایی دارد. با ادامه این شرایط بعید نیست که صنف ساعت‌فروشان با خطر بزرگتری مثل ورشکستگی یا برچیدن بازار ساعت‌فروشی روبرو شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۰:۵۶

تو یک پایه ساعت رومیزی درست و حسابی اگه تونستی درست تولید کنی (حالا موتورش هیچی که از خارج وارد می کنی) من از تو ساعت مچی هم می خرم

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۴:۳۴

ببین چه به سر ما اومده که این طور که می گند ... موتور ساعت نمیتونند بسازند

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۳:۵۳

ولش کنین وارد بشه بهتره وارادتی یه مشکل تولید داخل چندتا مشکل تولیدش هم بی کیفیت میشه هم گران میفته

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۴:۰۳

ای آقا خیلی از مشاغل دیگه بر شکست کردند و جمع کردن اسنپ کار میکنند شما ساعت فروش‌ها هم مثل بقیه در ضمن مردم توان خرید ندارند چه از مغازه و چه از سایتها ساعت هم جزو ضروریتهای زندگی امروزی نیست

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۷:۲۶

دقیقا منم از وقتی گوشی خریدم دیگه ساعت دستم نبستم یه دونه ساعت دارم چند ساله خرابه نمیدونم شاید باطری نداره وقتی میرم مهمونی به عنوان تزیینی دستم میبندم😄😁

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۵:۲۸

الان هر گوشی خودش ساعت هم هست یکی از دلایل نخریدن ساعت گوشی ها هستند من از زمانی که گوشی خریدم ساعت مچی رو انداختم دور

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۷:۵۸

آره خیلی خوبه ،ارز۴۲۰۰ بهشون بدهندبجای وسائل تولید،برونددسته بیل وغذای سگ وگربه وامثال اینهاراواردکنند،نه قربونت ،ارزبی ارز.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۶ ۱۸:۱۱

بالاغیرتا نمی خواد ساعت درست کنید میترسم مثل ایران خودرو. و. سایپا بشه جلو واردات بسه وانحصار درست بشه انوخت باید برای خرید ساعت ثبت نام کنیم و. ...دوباره. سر و کار مون می افته با دلال....

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۸ ۰۶:۵۲

بابا الان‌ با ی قیمت مناسب ساعت های خوبی گیرت میاد جون مادرتون دیگه اینو خراب نکنید .اخه . ب..

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۸ ۱۰:۳۸

داخلی مثلا چی بزنید همون واردات بهتره

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۰۱ ۱۳:۰۲

امکان تولید وجود داره باید تولید بشه