• سه‌شنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1400091612333
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

عرضه محصولات هیبریدی بومی به بازار کشور

عرضه محصولات هیبریدی بومی به بازار کشور

محققان یکی از شرکتهای فناور موفق به دستیابی به دانش فنی تولید والدهای لاین محصولات هیبریدی و تولید این محصولات و صادرات آن‌ها شدند.

به گزارش ایسنا، مریم گل‌آبادی، مدیرعامل یکی از شرکتهای فناور با بیان این‌که محصولات هیبریدی، از والدهای لاین به دست آمده و در نتیجه، خصوصیات مثبت هر یک از والدها را دریافت می‌کنند، گفت: کشاورزان در سراسر کشور، از انواع بذرهای کشاورزی کشت می‌کنند که این بذر هیبریدی، گران‌ترین‌ بذر به حساب می آید.

وی افزود: بذر هیبریدی از ترکیب دو والد پدر و مادر به دست آمده و انتظار می‌رود که خصوصیات تجمیع شده و در نتیجه، شرایط و محصول گیاه هیبریدی از لحاظ عملکرد و کیفیت، خیلی بهتر باشد.

گل‌آبادی تصریح کرد: دسترسی به والدها، پروسه سخت، زمان‌بر و هزینه‌بری است و به همین دلیل برخی شرکت‌های ایرانی به این موضوع اقبال نشان داده و این والدها را از خارج از کشور وارد می‌کنند. ولی در شرکت ما این دانش از صفر تا صد بومی‌سازی شده و نمونه‌های این محصولات شامل گوجه، خیار، فلفل، ملون، هندوانه و . . . به صورت لاین تولید شدند. این محصولات هیبریدی بعد از تولید، در مناطق مختلف کشور کشت شده و بازخوردها دریافت می‌شود.

وی یادآور شد: این محصولات از روش‌های اصلاح کلاسیک به دست آمده و در تولید آنها از زیست‌فناوری استفاده شده است که این روش با موضوع تراریخت، تفاوت‌های بسیاری دارد.

گل‌آبادی افزود: محصول خیار این شرکت که زودتر از دیگر محصولات، پروسه تولید را آغاز کرده، از فراوانی بیشتری در کشور برخوردار است. هزینه تمام شده این محصول بومی، نصف نمونه‌های مشابه خارجی است و به خوبی توان رقابت با آن نمونه‌ها را دارد.

وی گفت: هم اکنون بذر خیار تولیدی شرکت ما، به عراق و افغانستان صادر می‌شود. دیگر محصولات نیز در مسیر توسعه و تجاری‌سازی قرار دارند.

مدیرعامل این شرکت خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۰ پرسنل به صورت مستقیم در این پروژه مشغول به کار هستند که در ادامه و با توسعه این دانش، تعداد پرسنل به ۸۰ نفر نیز می‌رسد.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، گل آبادی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مسیر تولید و توسعه این محصول، گفت: معاونت علمی حمایت‌های معنوی بسیاری از این پروژه انجام داد. ضمن آن که در بحث مالی هم حمایت‌هایی داشتند که از آن جمله می‌توان به کمک بلاعوض و تسهیلاتی که در اختیار ما قرار دادند، اشاره کرد. البته که همچنان هم به طور سالانه از این کمک‌ها برخورداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha