• جمعه / ۲۴ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400102417630
  • خبرنگار : 71129

لاوروف: با نادیده‌گرفتن تضمین‌های امنیتی از سوی غرب، تصمیم لازم را می‌گیرم/ پوتین به پکن می‌رود

لاوروف: با نادیده‌گرفتن تضمین‌های امنیتی از سوی غرب، تصمیم لازم را می‌گیرم/ پوتین به پکن می‌رود

وزیر خارجه روسیه امروز (جمعه) گفت، در صورتیکه پیشنهادهای مسکو درباره تضمین‌های امنیتی نادیده گرفته شوند، روسیه تصمیمات لازم را خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به خبرنگاران گفت:‌ اگر پیشنهادهای ما را رد کنند و اگر این اتفاق بیفتد،‌ ما نیز اوضاع را ارزیابی کرده و آن را به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گزارش می‌دهیم. ما بر اساس شرایطی تصمیم می‌گیریم که تضمین کننده امنیت ما باشد.

وزیر خارجه روسیه همچنین ادامه داد: دورنمای دستیابی به توافق درباره پیشنهادهای مسکو مربوط به تضمین‌های امنیتی به آمریکا و نه متحدانش بستگی دارد. اگر بخواهیم صراحتا حرف بزنیم همه می‌دانند که این دورنماها به خود آمریکا بستگی دارد نه هیچ کشور دیگری. هرچیزی که آنها درباره نیاز به رایزنی با متحدان به ما بگویند فقط بهانه و توجیه و تلاش برای به تاخیر انداختن این روند است.

این دیپلمات ارشد روس همچنین گفت: مسکو انتظار هر نوع واکنشی را در برابر پیشنهاد تضمین‌های امنیتی دارد. ما می‌خواهیم موضع آنها را روی کاغذ ببینیم، بند به بند و می‌خواهیم پاسخی دریافت کنیم. روسیه هنوز درک نمی‌داند که اتحادیه اروپا مشارکت احتمالی خود را در مذاکرات در مورد تضمین‌های امنیتی چگونه می‌بیند.

وزیر خارجه روسیه همچنین افزود: ناتو تلاش می‌کند تا کشورهای حوزه اسکاندیناوی را هم برای پیوستن به این ائتلاف نظامی متقاعد کند. تلاش‌ها برای انجام چنین کاری و گسترش ناتو و ملحق کردن اوکراین به این ائتلاف متوقف نمی‌شود. اخیرا از سوی دبیرکل ناتو و ایالات متحده اظهارات بسیار جالبی بیان شد مبنی بر اینکه کشورهای اسکاندیناوی که عضو ناتو نیستند، مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

لاوروف گفت: الحاق احتمالی فنلاند و سوئد به ناتو به این دو کشور بستگی دارد که آیا می‌خواهند این کار را انجام دهند یا خیر. مردم این دو کشور باید خودشان تصمیم بگیرند.

وی ادامه داد: اجلاس پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل قرار است به دلیل گسترش کرونا به صورت آفلاین برگزار شود و روسیه منتظر توافق‌هایی در مورد جنبه‌های سازمانی این رویداد است.

لاوروف همچنین افزود:‌ در چارچوب پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بیانیه‌ای درباره عدم پذیرش جنگ اتمی تصویب شده و این اجلاس با هدف شرکت مسئولان عالی رتبه کشورهای عضو ابتکار عملی است از سوی پوتین. ما اکنون منتظر توافقی درباره مسائل بین‌المللی هستیم و امیدواریم که هر زمان که وضعیت کرونا اجازه داد یک نشست رو در رو داشته باشیم.

وزیر خارجه روسیه افزود:‌ تلاش‌های زیادی از خارج برای بی ثبات کردن اوضاع در آسیای میانه وجود دارد. از خارج از منطقه سازمان پیمان امنیت جمعی می‌خواهند شرایط را بی ثبات کنند. این تلاش‌ها پس از فرار آمریکایی‌ها از افغانستان به همراه سایر اعضای ناتو، سرسختانه‌تر و خطرناک‌تر شد و این کشور را در وضعیتی که اکنون در آن قرار دارد، رها کردند به طوریکه این کشور باید بازسازی شود.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد:‌ مسکو روابط با اتحادیه اروپا را تعلیق نکرده و گفتگو بین طرفین بستگی به این دارد که آیا جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اجازه از سرگیری آن را خواهد داشت یا خیر.  روسیه متاسف است که اتحادیه اروپا تمامی سازوکارهای تعامل با مسکو را از بین برده است.

وزیر خارجه روسیه در ادامه صحبت‌هایش گفت:‌ آمریکا برای آنکه کشورهای غربی را تحت کنترل قرار دهد به ناتو نیاز دارد. ایالات متحده می‌گوید که نمی‌تواند بدون متحدانش تصمیم بگیرد اما واشنگتن از ناتو بیشتر به عنوان ابزار استفاده می‌کند تا خودش را رهبر غرب بداند و کشورهای غربی را در راستای سیاست خود قرار دهد.

وی همچنین از نخستین دیدار بین نمایندگان ویژه ارمنستان و ترکیه در مسکو که امروز برگزار می‌شود، استقبال و ابراز امیدواری کرد که این دیدار، موفقیت آمیز باشد و به ایجاد یک گفتگو منجر شود.

لاوروف همچنین ادامه داد: پوتین قرار است در مراسم افتتاحیه بازی‌های المپیک زمستانی پکن شرکت کند و در چهارم فوریه 2022 با شی جینپینگ، همتای چینی خود نیز دیداری داشته باشد. این دیدار شامل زمینه‌های مختلف از جمله روابط بین مسکو و پکن می‌شود.

وزیر خارجه روسیه قرار است سوم فوریه سال جاری میلادی با وانگ یی، همتای چینی خود دیدار داشته باشد.

این دیپلمات ارشد روس همچنین گفت:‌ صدها پرسنل نظامی آمریکا و انگلیس در اوکراین مستقر هستند و ارائه تسلیحات از سوی غرب به طرف اوکراین وسوسه دیگری را برای دولت کی‌یف ایجاد می‌کند تا برای حل و فصل مناقشه در دونباس (مناطق جدایی طلب شرق) به ابزار نظامی متوسل شود. این برای ما کاملا غیرقابل قبول است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha