مریم فولادی در گفت وگو با ایسنا، «صمیمیت» را از جمله ابعاد بسیار مهم برای نزدیکی زوجین به یکدیگر عنوان و اظهار کرد: دوری از این صمیمت میتواند بر کیفیت روابط زوجین اثر بسیار زیادی بگذارد. دراین میان اگرچه ممکن است بعضا خانوادهها به اشتباه به فرزندان خود توصیه کنند نیازی به بیان تمام مسائل با همسر و صمیمیت بیش از حد با او نیست اما در حقیقت عدم صمیمت منجر به ایجاد فاصله میان زوجین میشود.
وی با بیان اینکه روابط زوجین مستلزم صمیمت، تعهد، عشق و دلدادگی است، با بر شمردن صمیمت عاطفی، روانشناختی، عقلانی، جسمی، جنسی، معنوی، زیبا شناختی، اجتماعی و تفریحی و زمانی به عنوان اقسام صمیمیت درباره آنها توضیح داد: صمیمت عاطفی به معنای نیاز به در میان گذاشتن احساسات مثبت و منفی زوجین با یکدیگر، صمیمیت روانشناختی به معنای بیان امیدها و آرزوها و اطلاعات شخصی و خیال پردازیها با همسر، صمیمیت عقلانی به معنای در میان گذاشتن افکار و عقاید در حالی که با همسر مخالف هستیم و همسر نیز اصرار به تغییر عقیده ما ندارد، صمیمیت جسمی به منظور رفتارهایی نظیر بغل کردن و دلجویی از همسر، صمیمیت جنسی به معنای روابط زناشویی، صمیمیت معنوی به معنای نیاز به در میان گذاشتن افکار و باورها و عقاید درباره معنای زندگی، صمیمیت زیبا شناختی به معنای تمایل به در میان گذاشتن احساسات و تجربهها درباره مسائل شگفت انگیز نظیر هنر و ادبیات، صمیمت اجتماعی و تفریحی به معنای تمایل به انجام فعالیتهای فرح بخش و لذت بخش در زندگی مشترک و صمیمت زمانی به معنای رضایت زوجین از کنار هم بودن است که لازمه یک رابطه درست محسوب میشود.
این مشاور در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ حریم شخصی در زندگی مشترک نیز افزود: حریم شخصی در ازدواج نیز باید رعایت شود به این معنا که افراد نیاز دارند ساعاتی را بدون حضور همسر برای رشد شخصی خود اختصاص دهند و این رفتارها و فعالیتها به معنای پنهان کاری از همسر نیست.
فولادی در پایان سخنان خود تاکید کرد: بعضا والدین به فرزندان خود به ویژه در ابتدای زندگی مشترک به غلط توصیه میکنند که نیازی نیست تمام مسائل خود را با همسر مطرح کنند، حال آنکه باید قبول کنیم برخی از این توصیهها کارآمد نیست و بعضا ممکن است روابط زوجین را با چالشهایی مواجه کند. صمیمیت در روابط زوجین بسیار حائز اهمیت و در واقع مهارتی است که امکان آموختن آن برای زوجین وجود دارد. البته برای آموزش این مهارت باورها و ارزشهای درون خانواده که افراد با همانها رشد کردهاند نیز بسیار اثر گذار است.
انتهای پیام
نظرات