• پنجشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400111410880
  • خبرنگار : 71475

تغییر پرچم عربستان شایعه یا واقعیت؟

تغییر پرچم عربستان شایعه یا واقعیت؟

اعلام تصمیم اخیر دولت سعودی برای تغییر پرچم این کشور واکنش تند شهروندان عربستانی و برخی فعالان شبکه های اجتماعی را به دنبال داشت که ریاض را مجبور به ارائه توضیحاتی برای پایان دادن به شایعات مطرح شده در این خصوص کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت ایندیپندنت عربی، موافقت مجلس شورای عربستان با اکثریت آرا با پیش نویس تغییر پرچم خشم شهروندان این کشور را برانگیخت.

به محض تصویب پیشنویس اصلاحیه پرچم، شعار و سرود ملی عربستان، در محافل سعودی به ویژه شبکه های اجتماعی جنجال گسترده‌ای به پا شد. بطوریکه برخی تغییر پرچم و سرود ملی را رد  و برخی دیگر آن را تایید کردند. مخالفان با انتشار توییت‌هایی اظهار داشتند این تصمیم یعنی تغییر در شکل و چه بسا در رنگ پرچم.

سعد بن صلیب العتیبی، ارائه دهنده این پیشنویس و عضو مجلس شورای عربستان در توضیح این امر گفت، تغییر پرچم صحت ندارد و تنها به منظور اصلاح شیوه نامه ای است که حدود ۵۰ سال از صدور آن می‌گذرد و نیز به منظور همسویی با جریان بزرگی است که عربستان طی سال‌های اخیر در بازنگری و توسعه برخی سیستم‌ها و متون قانونگذاری در راستای اهداف و چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان آغاز کرده است.

این توئیت‌ها باعث شد که «نهاد مبارزه با شایعات» عربستان توضیح دهد که اخبار منتشر شده در مورد تغییر شکل و محتوای پرچم عربستان و سرود ملی نادرست است و واقعیت این است که این اصلاحیه، محتوای پرچم را تغییر نخواهد داد بلکه تغییر در شیوه نامه و به منظور به روزرسانی ضوابط و پروتکل‌های استفاده از آن است.

مجلس شورای عربستان، روز دوشنبه پیش‌نویس اصلاحیه «شیوه نامه پرچم» را که بیش از ۵۰ سال پیش صادر شده بود، پس از بررسی آن توسط کمیته امور امنیتی و نظامی این شورا تصویب کرد.

العتیبی دلیل پیشنهاد خود مبنی بر اصلاح سرود ملی این کشور را به نیاز پادشاهی برای پر کردن "خلأ قانون‌گذاری" ناشی از عدم وجود شیوه نامه‌ای دانست که احکام و مفاد مرتبط با شکل پرچم یا سرود کشور را مشخص کند.

وی در رابطه با شعار عربستان توضیح داد که تعیین مجازات‌های بازدارنده برای افرادی که در استفاده از آن تخطی می‌کنند و ایجاد ضوابط برای پرچم یکی از دلایلی است که وی را بر آن داشته تا درخواست اصلاح را در کنار انجام تغییراتی بر روی پرچم برای تبدیل شدن به پرچم جدید داشته باشد.

در خصوص شکل پرچم جدید عربستان در سال ۲۰۲۲، رسانه های رسمی عربستان تصریح کردند که این اصلاحیه تنها به شیوه نامه هر یک از پرچم‌ها، سرودها و شعارهای ملی محدود خواهد شد.

منابع رسانه‌ای تاکید کردند که شکل یا محتوای پرچم، شعار یا سرود عربستان تحت تاثیر قرار نگرفته است و این پیشنهاد در مرحله بعدی به ملک سلمان ارائه خواهد شد.

عساف ابو ثنین، عضو مجلس شورای عربستان نیز معتقد است افزودن یک پاراگراف به ماده چهارم قانون اساسی (درمورد نشان و سرود ملی)  که توضیح دهد علت قرار گرفتن شمشیر در پرچم برای حفظ پرچم ، کشور، ملت و سرزمین و نه تجاوز به دیگران است، امری ضروری به شمار می‌رود.

نسل‌های متوالی به شکل پرچم قدیمی عربستان عادت کرده‌اند که با رنگ سبز مشخص می‌شود و عبارت «لا اله الا الله ، محمد رسول الله» در وسط آن و شمشیر به موازات عبارت در زیر آن قرار دارد. با توجه به مطالب فوق مشخص می‌شود که پرچم جدید عربستان همان پرچم فعلی است و از نظر شکل و محتوا تغییری در آن نخواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۴ ۲۲:۰۱

سلام حکومت وحشگری با مردمانش حکومتش مثل داعشی فرقی نمی کنه با داعشی ها

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۴ ۲۳:۱۷

خانواده بن سلمان لیاقت تولیت خانه خدا را ندارند لذا خودشان به این نتیجه رسیدند که باید از پرچم نام الله را حذف کنند .....وخیلی مطالب دیگر

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۵ ۰۹:۵۴

بزار بردارن،به خدا آبروی اسلام رفت به اسم اسلام عربستان همه کاری کرد

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۵ ۱۲:۱۲

امیدوارم یجوری طراحی کننش که بشه آتیشش زد! :-))

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۵ ۱۳:۵۹

ببین ایسنا دست چه تفکری افتاده دیگه اینکه عربستان گاو شیرده هست و تغییرات پرچم در راستای عادی سازی با اسرائیل و نوکری امریکاست، نه جای انکار داره نه جای تطهیر !

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۵ ۱۵:۳۳

یک کشور نباید به هیچ دینی تعلق داشته باشد مگر تبعیض را اساس قرار دهد، لذا برداشتن عبارات دینی نه توهین به دین بلکه در نظر گرفتن این واقعیت است که کشور متعلق به همه مردم است خصوصا اسلام

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۱۸ ۲۳:۲۴

اسلام چه واژه زیبایی ما هم مسلمونیم داریم فحش و تهمت می‌زنیم ب ی کشور دیگه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۵ ۲۱:۲۵

ایسنا پیسنا. باز میخای جنگ درست کنی به شما چه ربطی داره یا به ایران چه. فکر مردم خودمون باشیم

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۶ ۰۸:۵۱

من خودم با اینکه این نظام و انقلاب را دوست دارم ولی صادقانه بگم که از آرم وسط پرچم ایران خوشم نمیاد، واقعا زیبا نیست، میتونه خیلی بهتر و مفهومی تر باشه. مخصوصا اون ستون ابلیسک فراماسونرها که وسطش هست خیلی توی ذوق میزنه.

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۱۱ ۱۷:۱۷

بن سلمان آدم بدیه جد عابداشو شکس داده که خودش رئیس جمهور شه و مردم کشورشون بیچاره کنه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۶ ۱۴:۳۵

عکس شتر بزارن

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۶ ۲۱:۰۵

کامنتا پر از شعور اجتماعیه ، آخه به منو تو چه ک ی کشور دیگه میخواد با خودش چکار کنه ، واقعا خجالت آوره

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۷ ۱۸:۳۱

دولتی که زیر پرچم آمریکا باشد انتظار بیشتر از این رو نمیشه داشت

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۸ ۰۹:۳۴

بهتر دیگه میشه آتیشش زد. بعضی ها میگن به ما چه ربطی داره ؟ آخه کی می خوان این افراد سر از برف بیرون کنن عربستان کم به ما توهین و دخالت کرده و می کنه

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۹ ۰۷:۴۹

کدام قانون عربستان به اسلام میاد، اسلام که حق دست وضو گرفتنش از غرب اجازه باید گرفت.

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۳ ۲۰:۵۷

چرت میگید

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۰۶ ۲۳:۴۷

طرفداران عربستان غالبا اهل سنت هستند که روی تعصب نظر می دن یا افرادی مثل براندازهای سلطنت طلب خارج که پول گرفتن در حالی که علمای سعودی اهل سنت ایران رو هم مشرک می دونن اما علماء شیعه لا اقل اهل سنت خودمونو مسلمان می دونن

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۲۵ ۱۴:۰۰

لعنت بهشون آل سعود انگار نه انگار مسلمونن