• دوشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400111813504
  • منبع : رادیو گفتگو

آصفی: متوقع کردن افکارعمومی ایران، هدف آمریکا از رفع برخی تحریم‌ها است

آصفی: متوقع کردن افکارعمومی ایران، هدف آمریکا از رفع برخی تحریم‌ها است

حمیدرضا آصفی درباره اهداف آمریکا برای رفع برخی تحریم‌های هسته‌ای گفت: آمریکایی‌ها با این اقدامات، افکارعمومی ایران را متوقع و در انتظار امضای قرارداد می‌گذارند و از سوی دیگر تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را تحت‌فشار قرار می‌دهند.

به گزارش ایسنا، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه به سابقه طولانی استکبار برای فشار به ملت ایران اشاره کرد و گفت: رضاشاه را انگلیسی‌ها سرکار آوردند اما چون کمی به سمت آلمان‌ها گرایش پیدا کرد، او را برکنار کردند. محمدرضا پهلوی را انگلیسی‌ها روی کار آوردند و بعد آمریکایی‌ها او را تنها گذاشتند. خود شاه در کتاب پاسخ به تاریخ می‌گوید این‌همه به آمریکایی‌ها خدمت کردم اما بی‌وفایی کردند.

وی در برنامه بدون خط‌خوردگی رادیو گفت‌وگوبا بیان اینکه اگر کتاب خاطرات علم را مطالعه کنید، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را متوجه می‌شوید، اظهار کرد: علم در کتاب خود آورده است در جنگ ویتنام سفیر آمریکا زنگ زد و از ایران درخواست یک اسکادران F5 کرد. او اذعان می‌کند هرگز فکر نمی‌کردم شاه به‌سرعت این درخواست را بپذیرد اما ظرف 20 دقیقه هواپیماها به ویتنام پرواز کردند.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه از تغییر شرایط با پیروزی انقلاب اسلامی گفت و بیان کرد: امروز ایران یک سیاست مستقل در حوزه بین‌الملل دارد و به هیچ کشور خارجی حاضر نیست باج دهد. یک سیاستمدار غربی به بنده گفت ایران مانند دُر گران‌بهایی است که از دست آمریکا خارج شده است.

وی از دو اصل تطمیع و تهدید آمریکایی‌ها در روابط بین‌الملل گفت و عنوان کرد: آمریکا برای رسیدن به اهداف خود گاهی روی اصل تهدید و گاهی روی اصل تطمیع سوار می‌شوند.

آصفی با اشاره به برداشته شدن برخی از تحریم‌های مربوط به تأسیسات هسته‌ای غیرنظامی که در دوران ترامپ برداشته شده بود، اظهار کرد: اساساً این تحریم‌ها باید از ابتدا برداشته می‌شد چون تأسیسات غیرنظامی موضوعات کاملاً تکنیکی و فنی است. این اقدام آمریکایی‌ها خوب اما غیرکافی است.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه درباره اهداف آمریکا از این اقدامات و پالس‌های مثبت گفت: آمریکایی‌ها با این اقدامات، افکارعمومی ایران را متوقع و در انتظار امضای قرارداد می‌گذارند. نتیجه چنین رفتاری این خواهد بود که اگر به‌احتمال ضعیف توافقی صورت نگیرد، اقتصاد کشور بر هم می‌خورد؛ دلاری که در این چند روز کاهش‌یافته است، به‌سرعت افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: آمریکایی‌ها با این فشارها که انتظار را در ایران زیاد می‌کنند، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای را زیر فشار قرار می‌دهند که حتماً باید با آمریکا و غرب به توافق برسند. دیپلماسی فعال ایران نباید تحت‌فشار زمان قرار بگیرد و باید آمریکایی‌ها تضمین‌های لازم و همچنین راستی‌آزمایی را در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۱-۱۸ ۱۱:۲۲

این نظریات شماست ملت ایران از تیم مذاکره کننده توقع دارند خلاء ها و سوراخ های بادکنک قراردادبرجام2015 در قرارداد برجام2022 نه تنها تکرار نشود بلکه ذیل قوانین حقوق بین الملل و کمیته حقوقدانان سازمان ملل همراه با تصویب شورای امنیت سازمان ملل و....به گونه ای باز نویسی شود که در تمام مجامع حقوقی بین المللی حق ایران قابل دفاع باشد