• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400113022675
  • خبرنگار : 90057

کنفرانس امنیتی مونیخ و هشدارها نسبت به بحران اوکراین

کنفرانس امنیتی مونیخ و هشدارها نسبت به بحران اوکراین

دبیرکل سازمان ملل در نشست کنفرانس امنیتی مونیخ، جنگ را "فاجعه‌بار" خواند و خاطرنشان کرد که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از وبسایت دویچه وله، در کنفرانس بین‌المللی سه روزه مونیخ رهبران ۳۰ کشور و ۸۰ وزیر از کشورهای مختلف جهان، دبیرکل ناتو، نمایندگان اتحادیه اروپا و کارشناسان امنیتی شرکت می‌کنند. روسیه در این نشست که برای پنجاه‌ وهشتمین بار برگزار می‌شود، شرکت ندارد.

گوترش: هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در نشست امنیتی مونیخ نسبت به "تشدید غیر قابل محاسبه بحران اوکراین" هشدار داد و تاکید کرد که وضعیت پیچیده‌تر و تهدیدآمیزتر از زمان جنگ سرد شده است.

گوترش در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد که به شدت نگران تمرکز نیروهای روسیه در مرز اوکراین و افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره درگیری نظامی است.

دبیرکل سازمان ملل متحد جنگ را "فاجعه‌بار" خواند و خاطرنشان کرد که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد. او از همه طرف‌ها خواست که در اظهارنظرهای خود بسیار حساس و مراقب باشند و تنها کاهش تنش‌ها و نه دامن زدن به آنها را هدف قرار دهند.

گوترش هشدار داد که یک اشتباه کوچک یا ارتباط نادرست بین قدرت‌های بزرگ می‌تواند عواقب فاجعه باری داشته باشد.

آنتونیو گوترش در سخنرانی افتتاحیه خود در کنفرانس امنیتی سالانه در مونیخ گفت: اغلب از من می پرسند که آیا ما در یک جنگ سرد جدید هستیم یا خیر. پاسخ من این است که تهدید امنیت جهانی در حال حاضر پیچیده تر شدن و احتمالاً بیشتر از آن زمان است.

وی افزود: در طول چندین دهه بن‌بست بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده در قرن بیستم، مکانیسم‌هایی وجود داشت که قهرمانان داستان را قادر می‌کرد تا ریسک‌ها را محاسبه کنند و از کانال‌های پشتی برای جلوگیری از بحران‌ها استفاده کنند. امروز، بسیاری از آن سیستم‌ها دیگر وجود ندارند و بیشتر افرادی که برای استفاده از آن‌ها آموزش دیده‌اند، دیگر اینجا با ما نیستند.

اما او گفت که هنوز معتقد است که تجمع نیروهای روسیه در اطراف اوکراین منجر به درگیری نظامی نخواهد شد. 

وی تصریح کرد: بیانیه‌های عمومی باید هدفشان کاهش تنش‌ها باشد نه برافروختن آنها.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به شرایط افغانستان گفت که گسترش تروریسم از افغانستان به خارج از این کشور نشان می‌دهد که تروریست‌ها در استفاده از «خلأ قدرت» مهارت دارند.

به گفته او، گروه داعش در سوریه از کودکان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند و شبکه القاعده و گروه‌های وابسته به آن در حال بازیابی «قدرت بزرگی برای ایجاد آسیب» هستند.

گوترش همچنین به رابطه میان تروریسم و افراط‌گرایی اشاره کرد و گفت این دو پدیده در جایی رشد می‌کند که در آن‌جا فقر و گرسنگی، نابرابری و بی‌عدالتی وجود داشته‌ باشد.

به گفته او، اهداف توسعه‌ پایدار می‌تواند به‌ عنوان بزرگ‌ترین ابزار پیش‌گیری از رشد افراط‌گرایی و تروریسم عمل کند. او در بخشی دیگر سخنانش به بحران اقلیمی، همه‌گیری کووید – ۱۹ و تنش‌ها میان روسیه و اوکراین پرداخت و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.

هشدار بلینکن درباره توجیه حمله روسیه به اوکراین

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در سخنرانی خود روسیه را متهم کرد که قصد دارد حمله به اوکراین را با اقدامات تحریک‌آمیز در شرق اوکراین توجیه کند.

بلینکن در کنفرانس مونیخ بمباران‌های اخیر در منطقه شرق اوکراین را بخشی از استراتژی روسیه دانست. 

رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: مناقشه اوکراین یک "بحران تهدیدکننده" است

ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ نیز در افتتاحیه این کنفرانس گفت مناقشه اوکراین یک "بحران بین‌المللی واقعاً تهدیدکننده" است.

ایشینگر از اینکه دولت روسیه هیچ نماینده‌ای به مونیخ نفرستاده ابراز تاسف کرد و گفت شما همیشه می‌خواهید مطمئن شوید که همه دیدگاه‌ها در کنفرانس امنیتی ارائه می‌شوند.

وزیر خارجه آلمان: روسیه نه فقط اوکراین بلکه کل اروپا را تهدید می‌کند

وزیر خارجه آلمان هم در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره "تهدید یک جنگ جدید در قلب اروپا" هشدار داد و گفت، خواسته‌های روسیه یادآور دوران جنگ سرد است.    

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نخستین روز کنفرانس امنیتی مونیخ گفت روسیه با استقرار نیروهای خود در مرزهای اوکراین نه فقط این کشور بلکه کل اروپا را تهدید ‌می‌کند.

بربوک تاکید کرد که روسیه با استفاده از دیپلماسی دوران جنگ سرد صلح جهانی را به مخاطره می‌اندازد. وزیر خارجه آلمان از روسیه خواست که "گام‌های جدی و واقعی" در جهت کاهش تنش را بردارد. او همچنین تاکید کرد با دور زدن اوکراین هیچ مذاکره‌ای انجام نخواهد گرفت. 

وزیر امور خارجه آلمان گفت: روس‌ها یک فرصت را از دست دادند. بحران امنیتی در اروپا بحران اوکراین نیست. بحران روسیه است. ما از روسیه می‌خواهیم که فوراً نیروهای خود را خارج کند. نخستین سیگنال‌ها در این راستا بارقه‌ای از امید بود، اما اکنون باید اقداماتی را ببینیم. زیرا تهدید روسیه همچنان واقعی است.

مقامات آلمانی به روسیه هشدار دادند در صورت حمله به اوکراین تحریم‌های سختی علیه این کشور اعمال خواهد شد. 

بربوک تاکید کرد: بسیار مهم است که غرب در صورت تهاجم به مسکو تحریم‌های کوبنده‌ای را اعمال کند، حتی اگر هزینه سنگینی برای اروپا داشته باشد. ما در آلمان آماده‌ایم تا بهای زیادی برای این کار بپردازیم. به همین دلیل است که همه گزینه‌ها روی میز هستند، همچنین نورد استریم ۲.

قرار است "نورد استریم ۲" با ظرفیت ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز در سال، گاز روسیه را به آلمان انتقال دهد. اجرای این پروژه به مرحله پایانی خود نزدیک می‌شود اما هنوز تکمیل نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha