• دوشنبه / ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1400122318551
  • خبرنگار : 71660

/تحلیل/

آمریکا خواهان حل درگیری روسیه-اوکراین است یا جنگ را شعله‌ور می‌کند؟

آمریکا خواهان حل درگیری روسیه-اوکراین است یا جنگ را شعله‌ور می‌کند؟

"به گفته کارشناسان، هم زمان با ادامه درگیری روسیه -اوکراین، اکثر طرف‌های مربوطه از جمله مسکو، کی‌یف، پاریس و برلین تلاش‌های دیپلماتیک زیادی از جمله مذاکرات مستقیم میان رهبران کشورها و یا جلسات متعدد میان وزاری خارجه انجام داده‌اند و هدف آن‌ها پیدا کردن راه‌حلی برای پایان دادن به این بحران بوده است اما واشنگتن با ادامه ارسال تسلیحات مانع توقف و پایان دادن به این درگیری می‌شود."

به گزارش ایسنا، «یانگ شنگ» و «فان آنکی» در تحلیلی برای روزنامه گلوبال تایمز نوشتند: «تحلیلگران بر این باورند که روسیه، اوکراین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار پایان دادن به این درگیری هستند زیرا کشورهای مزبور جزو کشورهایی هستند که مستقیما تحت تاثیر درگیری بین روسیه و اوکراین قرار گرفته‌اند و خواهان تلاش‌های دیپلماتیک هستند تا به طور موثری این بحران را تسهیل کنند.

کارشناسان معتقدند که آمریکا در ظاهر طرفدار اوکراین است اما در عمل این طور به نظر نمی‌رسد زیرا آمریکا در واقع به بازگشت صلح به اوکراین اهمیت نمی‌دهد و به فکر افزایش و گستردگی درگیری‌ها است. در نتیجه، غایت نهایی آمریکا این است که درگیری‌ها افزایش پیدا کند و روسیه آسیب بیشتری را متحمل شود، از طرفی این کشور (آمریکا) می‌خواهد تا اقتصاد اتحادیه اروپا تضعیف شود و حضور نظامی خود را در قاره اروپا تقویت کند.

لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای روسیه و یکی از اعضای هیئت مسکو در مذاکرات با اوکراین روز یکشنبه یادآور شد که دو طرف در مقایسه با روزهای اول مذاکره، به پیشرفت "قابل توجهی" دست یافته‌اند. میخائیل پادولیاک، مشاور رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین نیز اظهار کرده که مذاکرات "سازنده‌تر" شده است.

از طرفی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با دمیترو کولبا، همتای اوکراینی خود توافق کردند که مذاکرات درخصوص بحران کنونی ادامه یابد اما این دو دیپلمات در نشست ترکیه موفق به اعلام آتش‌بس نشدند.

کوی هنگ، این محقق چینی از مرکز مطالعات روسیه در دانشگاهی از چین به گلوبال تایمز گفت: این نشان می‌دهد که روسیه و اوکراین نیات خوبی از خود نشان می‌دهند و در حال تلاش برای حل بحران کنونی هستند.

وی افزود: گرچه آن قدر هم نمی‌توان خوشبینانه به قضیه نگاه کرد و نباید منتظر توافق در آینده نزدیک باشیم؛ زیرا نیروهای روسی، غرب اوکراین را هدف قرار داده‌اند. هنگامی که هر دو کشور از میدان جنگ کناره‌گیری کنند، آن وقت است که هر دو طرف قادر خواهند بود تا به توافق‌های نهایی دست یابند.

اما از طرفی آمریکا، این قدرت کلیدی تلاش می‌کند تا این درگیری را افزایش بدهد و همچنین در تلاش است تا تسلیحات بیشتری برای اوکراین ارسال کند تا بتواند به حفظ این درگیری کمک کند. براساس گزارش رویترز، جو بایدن، رئیس‌ جمهوری آمریکا با فرمانی اجازه داد تا حمایت‌های نظامی کشورش از اوکراین معادل ۲۰۰ میلیون دلار دیگر افزایش یابد و به گفته کاخ سفید، با این دستور جدید میزان حمایت آمریکا از اوکراین به بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار خواهد رسید. همچنین، این پول می‌تواند برای خرید تجهیزات نظامی از وزارت دفاع آمریکا و همچنین آموزش نظامی اوکراینی‌ها هزینه شود.

تحلیلگران چینی معتقدند که چنین مسئله‌ای تفاوت‌های اساسی بین اروپا و آمریکا را درخصوص منافع و موضع آن‌ها منعکس می‌کند.

درگیری روسیه- اوکراین یکی از مهم‌ترین عواملی‌ست که امنیت اروپا را تهدید می‌کند. برای فرانسه و آلمان این قضیه نه تنها منافع ژئوپلیتیکی را به دنبال دارد بلکه منافع اقتصادی و حتی امنیت غذایی را در پی خواهد داشت. قیمت سوخت و انرژی به طرز وحشتناکی در اروپا افزایش یافته است و مسئله و موضوع حیاتی بعدی، غذا است.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به نوبه خود خواستار آتش‌بس فوری شده‌اند و راهکارهای دیپلماتیک را جهت حل و فصل بحران اوکراین پیشنهاد دادند.

اما برای آمریکا، اوکراین بسیار از امنیت داخلی خودش دور است و هیچ منافع مشترکی برای آمریکایی‌های مستقر در اوکراین وجود ندارد زیرا روسیه در حال محاصره کردن این کشور (اوکراین) است. از طرفی، وخامت اوضاع امنیتی در اروپا می‌تواند عامل مثبتی برای آمریکا باشد تا همکاری خود را تقویت کند.

کارشناسان معتقدند که آمریکا که در حال حاضر تسلیحاتی را به اوکراین ارسال می‌کند، نمی‌تواند منافع مشترکی را با اوکراین داشته باشد. گرچه شاید به ظاهر آمریکا مشتاق باشد تا به اوکراین کمک کند تا علیه روسیه بجنگد اما ذات این هدف در اصل متفاوت است.

تا به این جای کار آتش‌بسی در کار نبوده و این درگیری هر روز گسترده‌تر می‌شود . قطعا این چیزی است که آمریکا می‌خواهد تا روسیه و اوکراین به صلح دسترسی پیدا نکنند. به عبارت دیگر، حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، هدف آمریکا نیست. آمریکا از بحران کنونی اوکراین استفاده می‌کند تا اهداف استراتژی خود را شناسایی و به آن‌ها دسترسی پیدا کند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۵:۴۲

اصرار آمریکا برای حفظ سیادت به قیمت رنج و مشقت دیگران.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۶:۲۸

امریکا کمک می کنه می گید چرا کمک می کنه باعث ادامه جنگ می شه. یعنی کمک نکنه تا پوتین براحتی کشور اکراین رو تصرف کنه؟!!!! اول جنگ هم که در بوق کرنا کردین که امریکا پشت اکراین رو خالی کرد در حالی که هیچگاه اعلام نکرده بود که وارد جنگ با روسیه می شود. دنبال هر بهانه ای هستید که دیکتاتور رویه را تطهیر کنید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۶:۲۸

امریکا کمک می کنه می گید چرا کمک می کنه باعث ادامه جنگ می شه. یعنی کمک نکنه تا پوتین براحتی کشور اکراین رو تصرف کنه؟!!!! اول جنگ هم که در بوق کرنا کردین که امریکا پشت اکراین رو خالی کرد در حالی که هیچگاه اعلام نکرده بود که وارد جنگ با روسیه می شود. دنبال هر بهانه ای هستید که دیکتاتور رویه را تطهیر کنید

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۲۱

آره دیگه مقصر آمریکا هست روسیه چقدر خوب و مهربون هست فدای اون روسیه مامانی و دوست داشتنی! کسی که درخواست آتش بس اوکراین و دیگر اروپایی ها رو قبول نکرده روسیه هست نه آمریکا!

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۴۶

تحلیلی بسیار درست و واقعی. تمام روشنفکران اروپایی و حتی آمریکآیی و داشتن اطلاعات تاریخی دقیق همین را بار ها و بار ها گفته و این روز ها به همین شرارت های امریکا را در باره جنگ روسیه و اوکراین تکرار میکنند. البته این افراد در اقلیت میباشند و اکثریت رسانه ها واحزاب و دولت های اروپا , و...مزدوران حلقه بگوش امریکا بوده و میباشند و به طبل ادامه جنگ بنفع امریکا و بضرر روسیه دامن میزنند. محاصره نظامی روسیه از طرف امریکا و ناتو پس از فروپاشی شوروی سابق از همان سال 1990-1991 با یک برنامه دقیق ناتو شروع شد, که در سال 2014 (در زمان اوبا ما ) با کودتا سازمان سیا و تغییر و آوردن یک حکومت دست نشاند راست گرای تند رو و فاشیستی و غرب گرا در اوکراین باوج خود رسید و بعد از هشت سال تا بامروز بعد از جنایات بیشمار این رژیم نئو فاشیست بر ضد میلیون ها روسی تبار در شرق اوکراین و درعمل تبدیل شدن اوکراین به یک پایگاه ناتو درمرژ های امنیتی و خط قرمز روسیه باعث وقوع این جنگ شد. اهداف میان مدت و دراز مدت امریکا و غرب نابودی روسیه وتغییرحکومت در روسیه (بر اندازی دولت پوتین) و در حقیقیت دسترسی امریکا و غرب به ذخائر زیر زمینی بسیار بزرگ و فراوان همیشه اهداف اصلی سیاست های امریکا و اروپا در این صد سال گذشته بوده و میباشد

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۷:۵۰

گر آمریکا بی احترامی کرده وبه مرزهای روسیه نزدیک شده دلیل نمی شود به کشور مظلوم اوکراین تجاوز کند و زنان حامله و بچه های بی گناه را قتل عام کند، به آمریکا حمله می کرد! ثانیاً، اوکراینی ها دموکراسی وغنای غرب را به شرق دیکتاتوروفقیرترجیح می دهند، آزادی انتخاب دارند.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۳ ۱۹:۲۸

از مظلوم در برابر ظالم دفاع می کند بدون اینکه موجب ظلم فراگیر شود.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۰۸:۱۶

حمله کنند عالیه