• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1400122419060
  • خبرنگار : 71560

نظرات موافقان و مخالفان نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور

نظرات موافقان و مخالفان نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور

موافقان طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور تأکید داشتند که مطالبه مردم عدم تغییر ساعت و ایجاد ثبات در زندگی آنان بوده و تجربه نیز نشان داده که اجرای این قانون تأثیر چندانی در کاهش مصرف انرژی ندارد و حتی آثار مخربی بر روی سلامت انسان دارد اما مخالفان این طرح تأکید داشتند که باید براساس موقعیت جغرافیایی کشور در این زمینه تصمیم گیری شود و عدم تغییر ساعت با سبک زندگی اسلامی در تضاد بوده و ساعات اوقات شرعی را برهم می زند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص کلیات طرح نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور را بررسی کرده و در نهایت با کلیات این طرح موافقت کردند.

سید محمدرضا میرتاجدینی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: زمان ارزشمندترین سرمایه انسان است. همواره در شش ماهه اول سال با کشیدن ساعت به جلو فرصت بیشتری در اختیار مردم برای کار و فعالیت قرار می گیرد و اگر این قانون نسخ شود مردم یک ساعت دیرتر کار خود را شروع کرده و تمام توصیه ها برای شروع اول وقت کارها کنار می رود. با کشیدن ساعت به جلو فرصت بیشتری در اختیار مردم برای انجام امور قرار می گیرد. از سوی دیگر با کشیدن ساعت به جلو می توان از انرژی خورشید در صبح ها استفاده کرد و هدف از اجرای این قانون صرفه جویی در مصرف انرژی بوده که با نسخ اجرای آن میلیون ها لامپ در مراکز تجاری و اداری یک ساعت دیرتر خاموش می شود.

ابوالفضل ابوترابی در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: این قانون یک قانون وارداتی از کشورهای اروپایی است. در حالی که پارلمان اروپا در سال ۲۰۱۹ مصوب کرد تا کشورها تغییر ساعت را متوقف کنند و در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند. یعنی قانون وارداتی ما دیگر در کشورهای اروپایی نیز بی ثمر بوده و آن ها نیز متوجه شدند که اجرای این قانون اثرات مثبتی ندارد. مطالعات نشان داده که هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی تغییر ساعت برای انسان مضر است. حتی پژوهش ها در دانشگاه شیکاگو نشان می دهد که با تغییر ساعت بستری ها در بیمارستان های روانی افزایش یافته و تصادفات نیز بالاتر می رود. از سوی دیگر شرکت توانیر در زمان آقای احمدی نژاد اعلام کرد که تغییر ساعت هیچ گونه توجیه اقتصادی ندارد حال در زمان دولت آقای روحانی اعلام کرد که تغییر ساعت توجیه اقتصادی دارد. این تعارض در نظر کارشناسی یک مرکز تخصصی نشان می دهد که از لحاظ حقوقی نظر آن قابل اتکا نیست.

روح الله نجابت در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: در سال ۸۴ دولت به صورت موقت برای یک سال تصمیم گرفت تا ساعت را تغییر ندهد اما مجلس وقت نیز به این موضوع ورود کرد و آثار مثبت و منفی این تصویب را سنجید. در نهایت پس از بررسی ها نشان داد که عدم تغییر ساعت مطلوب نیست و از آن سال تغییر ساعت اجرایی شد. از سوی دیگر ما باید شرایط جغرافیایی کشور را در نظر گرفته و ببینیم که با تغییر ساعت چه اتفاقی رخ می دهد. اگر ساعت تغییر نکند در مناطق مرزی ما، در شمال شرق خیلی کمتر از نور خورشید بهره مند می شود. از سوی دیگر اگر ساعت تغییر نکند بر روی سبک زندگی اسلامی ما نیز تأثیر می گذارد. به عنوان مثال اذان صبح در مشهد به حدود ۲:۳۰ دقیقه بامداد می رسد. همچنین این قانون هم اکنون در آلمان و فرانسه نیز در حال اجرا است.

سیدسلمان ذاکر در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: عدم تغییر ساعت رسمی کشور یک مطالبه عمومی است. امروز همه مردم کوچه و بازار می گویند که با تغییر ساعت به ما استرس زیادی وارد شده و نظم زندگی ما بر هم می خورد. تغییر ساعت از خارجی ها به ما رسیده و خودشان نیز اکنون در حال بازگشتن از این تصمیم هستند. در نهایت شاید یک و نیم درصد در صرفه جویی مصرف انرژی تأثیرگذار باشد. آیا این میزان می ارزد که ما نظم و زندگی مردم را بر هم ریخته و به آن ها استرس وارد کنیم؟.

محمدمهدی طغیانی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: برخی از تصمیمات که در مجلس گرفته می شود در زندگی مردم تأثیر چشمگیری دارد. در بحث تغییر ساعت نگاه ما باید به موقعیت جغرافیایی و منطقه ای کشور باشد و نمی توان به تقلید از سایر کشورها گام برداشت. چرا که هر کشوری از نظر جغرافیایی موقعیت ویژه خود را دارد. بنده براساس پژوهشی که داشتم اکنون با کشیدن ساعت به جلو در ۶ ماه اول سال ساعت اذان صبح در مشهد ۳:۲۶ دقیقه، در تهران ۴:۰۲ دقیقه و در ارومیه ۴:۱۶ دقیقه است اما اگر ساعت به جلو نرود اذان صبح در مشهد به ۲:۲۶ دقیقه، در تهران به ۳:۰۲ دقیقه و در ارومیه به ۳:۱۶ دقیقه می رسد. در حالی که در روایات توصیه شده که مردم بین اذان صبح تا طلوع خورشید بیدار باشند. آیا می شود در مشهد از ساعت ۲ و نیم شب تا طلوع خورشید بیدار ماند. این رویه با سبک زندگی اسلامی و موقعیت جغرافیایی کشور سازگار نیست.

عباس گودرزی در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: خواسته مردم مشخص است و با حضور در بازار کاملا متوجه می شویم که مردم نیز مایل به تغییر ساعت نیستند. عده ای از همکاران بحث تغییر ساعات اذان صبح را مطرح کردند. بنده می پرسم آیا این بهتر است که یک فرد ساعت ۲ نصفه شب بخوابد و چهار صبح بیدار شود تا نماز بخواند یا اینکه ۱۱ شب بخوابد و ۲ نصف شب برای نماز صبح بیدار شود. این تغییر ساعت علاوه بر اینکه زندگی مردم را بر هم می ریزد بر روی نظم اجتماعی نیز تأثیر می گذارد. با کشیدن ساعت به جلو روزها طولانی شده و پدرها باید تا ساعت ۸ یا ۹ شب بر سر کار باشند. چگونه می توانند زمان کافی را در کنار فرزندان خود بگذرانند.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات این طرح موافقت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۱

اینا که گفتین نظرات کارشناسی بود مثلا؟

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۱:۱۲

اینا که گفتین نظرات کارشناسی بود مثلا؟

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۱:۲۳

سلام در پاسخ به نظر جناب آقای محمد مهدی طغیانی، به استحضار می رساند مادربزرگ بنده شب ساعت 8 می خوابد و می تواند در ساعت شب بیدار شده و تا طلوع آفتاب بیدار بماند. واقعا فکر می کنید چند نفر در این کشور به چنین رویه ای اقدام می کنند؟؟؟؟؟ با تشکر

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۳:۵۳

نظرات رو که میخوندم موندم واقعا اینا دارن براما تصمیم می گیرن ثابت ماندن ساعت کار بسیار اشتباهی ملاک مخالفان رو بخونید متوجه میشید که هیچ دلیل منطقی ندارن

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۵

خواهشاً دست به ساعت نزنید بزارین همین روال بمونه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۸:۲۴

سلام خواسته عموم مردم یعنی چی؟ من که با هر که صحبت کردم از لغو تغییر ساعت ناراضی بود

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۱۹:۲۳

جلو کشیدن ساعت درنیمه نخست سال یک تجربه موفق است . چه لزومی داشت مجلس این قانون خوب را نسخ کند؟!. ای کاش مدیران اقتصادی مانند مرکز پژوهشها با ثابت ماندن ساعت مخالفت کرده وخواستار تداوم قانون تغییر ساعت شوند.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۰:۳۸

جون مادرتون این ساعتارو دست نزنید طبق روال باید جلو بره نکنین تورو قرآن بابا به ساعتا چکار دارین آخه

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۴ ۲۱:۴۱

فاصله زمانی اذان صبح تاطلوع خورشید درهرحال فرقی نمیکندمثل فاصله غروب افتاب تااذان مغرب

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۶ ۱۱:۲۰

یه سوال آیا با تغییر نکردن ساعت کشور آیا شب کوتاه میشود یا بلند؟

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۰۲ ۰۷:۴۳

رسما توی کار خدا دست میکنن هشتاد میلیون ساعت هر سال از عمر جامعه کم میکنن این کارارو میکنن که به سلامت جامعه اسیب بزنن همش سیاست های کثیف جمهوری انگلیسی

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۵ ۱۹:۱۴

منهم مخالفم به تغییر ساعت چکار دارید آخه؟

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۷ ۱۶:۰۲

تمام زندگی یک ملت با جلو کشیدن یک ساعت از عمرشان بهم می خورد . لطفاً ساعت را جلو نکشید و با سلامت و روان مردم بازی نکنید .

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۷ ۱۷:۲۰

سلام خواهش میکنم بزارید ساعت مثل قدیما همون ثابت بمونه یعنی چه یک ساعت یقب یک ساعت جلو میکشید .ادم گیج میشه باور کنید

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۰۲ ۲۰:۲۰

سلام

avatar
۱۴۰۱-۰۱-۱۳ ۱۶:۳۱

باسلام من وخانوادام باکشیدن ساعت به جلو به شدت مخالفیم باکشیدن ساعت به جلو همه نظم زنگی ما بهم میخورد لطفا به ساعت دس نزنید حتی تو منطقه ما همه مردم با کشیدن ساعت بجلو مخالف هستن لطفا توجه کنید مسولین مملکت