• سه‌شنبه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1400122419452
  • خبرنگار : 71623

با درج قیمت تولیدکننده

جزئیات ضرایب سود فروش ۷ گروه کالایی منتشر شد

جزئیات ضرایب سود فروش ۷ گروه کالایی منتشر شد

روش محاسبه ضرایب سود و هزینه‌های شبکه توزیع و عرضه تا مصرف‌کننده برای کالاهای مصرفی- سرمایه‌ی و مصرفی با دوام ابلاغ شد.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام اتاق اصناف ایران، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان جداول “ضرایب سود و هزینه‌های شبکه توزیع و عرضه تا مصرف کننده برای کالاهای مصرفی- سرمایه‌ای و مصرفی با دوام” را در راستای اجرای پروژه شفاف‌سازی قیمت از طریق درج قیمت تولیدکننده منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش در بین کالاهای مصرفی، مجموع ضرایب سود و هزینه‌های شبکه توزیع و عرضه تا مصرف کننده برای خوراکی‌ها بین ۲۱ تا ۲۷.۷ درصد و برای شوینده‌ها و محصولات بهداشتی بین ۲۲.۱ تا ۲۸.۸ درصد است.

در بین کالاهای سرمایه‌ای و مصرفی بادوام، این مجموع ضرایب برای لوازم خانگی بزرگ ۱۰.۲ درصد، لوازم خانگی کوچک ۱۴.۴ درصد، لوازم مصرفی خودرو ۱۵.۴ و  برای لوازم یدکی خودرو ۱۸.۵ درصد ذکر شده است.

همچنین در این گزارش تاکید شده که هیچ مبلغی تحت هیچ عنوان از قبیل مالیات، حمل و غیره نمی‌تواند به ضرایب یاد شده اضافه شود، چرا که در قیمت تولیدکننده لحاظ شده است.  

جزئیات ضرایب سود فروشندگان ۷ گروه کالایی منتشر شد

طرح خرید شفاف چیست؟

طرح خرید شفاف از حدود ۳ ماه پیش آغاز شده و تا تابستان ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

بر اساس این طرح کلیه واحدهای تولیدی و واردکننده انواع پودر لباسشویی، دستمال کاغذی، پوشک بچه، یخچال و فریزر، تلویزیون و ماشین لباسشویی از چهارم دی ماه، انواع لنت‌ترمز، فیلتر روغن، روغن موتور، محصولات شوینده، محصولات سلولزی، سس، رب، کنسروها، ترشیجات و ماکارونی و انواع آبمیوه، ماءالشعیر، نوشابه گازدار، غذاساز، نوشیدنی‌ساز، چرخ گوشت و مایکروفر نیز از ۲۷ آذرماه مکلف به درج قیمت تولیدکننده شده بودند و واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع حبوبات، ادویه‌جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته‌بندی شده، فرآورده‌های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه‌آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوئیت، چیپس، پفک و موارد مشابه، لوازم‌خانگی، صوتی و تصویری به صورت کامل، ۵۱ قلم لوازم یدکی خودرو نیز از ۲۳ بهمن ملزم به اجرای این طرح هستند. سایر کالاها نیز در آینده به این طرح اضافه خواهد شد.

طبق اعلام مسئولان اجرای طرح اگر قیمت نهایی خریدار در کالای تند مصرف بیش از ۲۰ درصد و در کالاهای کند مصرف بیش از ۳۰ درصد باشد، مصداق گران فروشی است.

البته اخیرا مقرر شد در دوره گذار و به طور موقت قیمت تولیدکننده و مصرف کننده همزمان درج شود تا مردم با این طرح آشنا شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha