• سه‌شنبه / ۲ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401010200607
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

۲۱۲۲۷ نفر ساعت آموزش و فرهنگ سازی محیط زیست

جمع آوری ۱۴۱ واحد آلاینده و بهره برداری از ۱۰ سیستم تصفیه فاضلاب در ملارد

جمع آوری ۱۴۱ واحد آلاینده و بهره برداری از ۱۰ سیستم تصفیه فاضلاب در ملارد
عکس تزیینی است

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد از مجموع اقدامات انجام شده این اداره در سال ۱۴۰۰ و مهمترین اولویت‌های محیط زیستی شهرستان در سال ۱۴۰۱ در کنار تهدیدهای محیط زیستی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهناز مدیریان در تشریح این خبر با اشاره به تعداد ۱۵۴۴ مورد گشت و پایش زیست محیطی در سطح شهرستان توسط کارشناسان و یگان حفاظت این اداره طی سال ۱۴۰۰ افزود: این پایش‌ها منجر به شناسایی ۵۱ واحد جدید، صدور ۲۱۰ اخطاریه برای واحدهای متخلف و پلمب یک واحد آلاینده و غیر مجاز شد.


وی با اشاره به وجود قطب‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در این شهرستان و افزایش روز افزون جمعیت آن و لزوم نظارت و اهمیت بیشتر به موضوعات محیط زیستی، افزود: تعداد ۸۴ مورد خوداظهاری ارائه شده از سوی واحدهای مشمول خوداظهاری و ۳۹ مورد نمونه برداری از خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحدهای تولیدی، صنعتی وخدماتی وآب های سطحی و همچنین نمونه برداری پسماندها، از دیگر این اقدامات بود.


لزوم تجهیز شهرک صنعتی صفادشت به سیستم تصفیه خانه فاضلاب مرکزی


مدیریان درادامه گفت: با توجه به اینکه شهرک های صنعتی به عنوان نماد اقتصاد و رونق تولید ملی هستند که با هدف ساماندهی صنایع ایجاد شده اند، رسیدگی و بهبود وضعیت زیست محیطی شهرک صنعتی صفادشت به عنوان یکی از پتانسیل های ویژه این شهرستان در بخش صنعت و توسعه، طی سال ۱۴۰۰ در دستور کار محیط زیست بوده و با توجه به اینکه در حال حاضر شهرک صنعتی صفادشت فاقد تصفیه خانه فاضلاب مرکزی است، پیگیری تجهیز این شهرک به تصفیه خانه فاضلاب مرکزی از اولویت های سال ۱۴۰۱ خواهد بود.


وی اضافه کرد: کلیه واحدهای صنعتی که فعالیت تولیدی آنها منجر به تولید فاضلاب می شود، ملزم به مدیریت پساب های خروجی و استاندارد سازی آن مطابق با استانداردهای ملاک عمل محیط زیست هستند و در این راستا درسال ۱۴۰۰ تعداد ۱۰ مورد بهره برداری سیستم تصفیه فاضلاب درشهرستان صورت پذیرفته است.

تشدید جمع آوری واحدهای آلاینده محیط زیست در سال گذشته


رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴۱مورد جمع آوری واحدهای آلاینده و در برخی موارد بخش های آلاینده واحدهای تولیدی، صنعتی وخدماتی صورت پذیرفته است، گفت: از این تعداد ۱۳۰ واحد شامل واحدهای غیر مجاز جمع آوری و تفکیک پسماند خشک در این شهرستان بود و با توجه به اینکه فعالیت واحدهای غیر مجاز جمع آوری و تفکیک پسماند خشک، علاوه بر آلودگی های محیط زیستی و بهداشتی موجب نارضایتی شهروندان می شود، پیگیری  این اداره به عنوان ناظر عالی مدیریت پسماند صورت پذیرفت.


مدیریان اظهار کرد: ۴۴ مورد پیگیری حقوقی شامل محیط زیست طبیعی و محیط زیست انسانی و رسیدگی به ۳۸۳ مورد استعلام واصله از ارگانهای مختلف و همچنین ۴۹ مورد اقدامات واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی به منظور رفع آلایندگی از جمله احداث سیستم تصفیه فاضلاب و نصب فیلتراسیون در سال ۱۴۰۰ از دیگر امور انجام شده در حوزه محیط زیست شهرستان بود.


راه‌اندازی سکوی زباله شهر صفادشت یک اتفاق خوب در حوزه مدیریت پسماند


رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد گفت: باتوجه به مشکلات عدیده ناشی از دپو و حجم بالای پسماند در مرکز دپوی موقت شهر صفادشت، پراکنش زباله به اطراف، پسماند سوزی و تفکیک غیر مجاز پسماند و همچنین تجمع انواع حشرات موذی و سگ های ولگرد و از طرفی آلودگی زیست محیطی ناشی از آن، طی پیگیری های به عمل آمده توسط این اداره، شهرداری صفادشت در راستای احداث سکوی مکانیزه پسماند این شهر اقدامات موثری انجام داده و سکوی زباله صفادشت نهایتا راه اندازی شد.

رسیدگی و پیگیری ۷۷ مورد شکایات واصله مردمی

مدیریان در ادامه اظهار داشت: طی سال گذشته تعداد ۷۷ مورد شکایت مردمی محیط زیستی ازسوی این اداره دریافت و رسیدگی شد و همچنین به منظور رسیدگی و پاسخگویی به مطالبات محیط زیستی روستائیان میز خدمت محیط زیست در روستاهای این شهرستان مستقر شد.


وی افزود: شنیدن دغدغه‌های محیط زیستی روستائیان شهرستان ملارد، حاکی از وجود معضلات مربوط به نخاله های ساختمانی، واحدهای ضایعاتی وبوی نامطبوع ناشی از فعالیت آنها، دامداری‌های پراکنده و همچنین عدم مدیریت اصولی پسماندهای عادی است که انتظار می‌رود مسئولان مربوطه در این رابطه اقدامات جدی به انجام رسانند.

۲۱۲۲۷ نفر ساعت آموزش محیط زیست در شهرستان ملارد در سال ۱۴۰۰

مدیریان درتبیین دیگر اقدامات محیط زیست شهرستان ملارد در سال گذشته تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در دستور کار محیط زیست شهرستان قرار داشته و بطور جدی پیگیری می شود، موضوع آموزش های عمومی و فرهنگ سازی محیط زیستی برای گروه های مختلف است.


وی گفت: در این رابطه ۲۱۲۲۷ نفر ساعت آموزشی در شهرستان ملارد درحوزه آموزش و مشارکتهای مردمی انجام شده است که از جمله دوره های آموزشی برگزار شده می توان به برگزاری وبینارهای آموزشی ویژه مربیان پیش دبستان، بانوان و صاحبان صنایع و کارگاه های آموزشی ویژه دانش آموزان و دهیاران با موضوعات محیط زیستی اشاره کرد.

لزوم توجه بیش از پیش به تهدیدهای محیط زیستی شهرستان ملارد

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملارد با تاکید بر ضرورت توجه به تهدیدهای محیط زیستی در این شهرستان و لزوم اقدامات موثر برای کاهش معضلات زیست محیطی، گفت: مهم‌ترین تهدیدهای محیط زیستی این شهرستان، تخریب اراضی و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و ویلاسازی، کاهش سطح آب زیرزمینی و فرونشست زمین در دشت شهریار، عدم ایجاد شبکه جمع‌آوری فاضلاب در بخشی از شهر ملارد و عدم وجود شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب شهری و صنعتی در شهر صفادشت و شهرک صنعتی غیردولتی صفادشت هستند.

وی همچنین از وجود مرکز دفن اخترآباد و عدم راهبری و مدیریت صحیح مرکز دفن غرب استان تهران تاکنون، سوزاندن پسماندهای صنعتی و کشاورزی توسط تولیدکنندگان آن، در برخی موارد پسماند عادی توسط پیمانکاران شهرداری‌ها و بخشداری‌ها، وجود تعداد بالای چاه آب غیرمجاز و در نتیجه افت منابع آب زیرزمینی از دیگر چالش های مهم محیط زیستی شهرستان یاد کرد.

مهمترین اولویت‌های محیط زیست ملارد در سال ۱۴۰۱ از ساماندهی مرکز دفن غرب استان تا نظارت بر رودخانه شور

مدیریان درخصوص برنامه‌های راهبردی سال ۱۴۰۱گفت: از جمله برنامه های راهبردی این اداره در خصوص مسائل محیط زیستی شهرستان ملارد درحوزه کنترل آلودگی پسماند، پیگیری ، ساماندهی و بهسازی مرکز دفن غرب استان، پیگیری و ساماندهی سکوهای بارگیری زباله ملارد و صفادشت، پیگیری و ساماندهی نخاله‌های ساختمانی ، نظارت بر عملکرد  شبکه بهداشت بر بی خطرسازی پسماندهای عفونی و نظارت بر ساماندهی پسماندهای صنعتی و در حوزه کنترل آلودگی آب، پیگیری رفع مشکل شهرک های صنعتی صفادشت و ناحیه صنعتی دهک در زمینه پساب و پسماند و پیگیری تجهیز به سیستم تصفیه فاضلاب مرکزی و پیگیری شبکه فاضلاب شهری است.


وی ادامه داد: همچنین در حوزه  کنترل آلودگی هوا، پیگیری احداث ایستگاه سنجش آلودگی هوا برای شهر صفادشت و پیگیری نصب فیلتراسیون برای واحدهای صنعتی و درحوزه کنترل بر آلودگی خاک، برگزاری دوره آموزشی ویژه کشاورزان در زمینه حفاظت خاک و پیگیری کنترل سموم کشاورزی از نظر میزان مصرف و نوع سم از دیگر برنامه‌های راهبردی سال ۱۴۰۱ این اداره است.


بر اساس گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، همچنین مدیریان در ادامه با بیان اینکه رودخانه شور از مهمترین منابع زیستی شهرستان است، تصریح کرد: باتوجه به  وجود اراضی کشاورزی در شهرستان ملارد، به لحاظ اهمیت حفظ کیفیت رودخانه شور، نظارت بر وضعیت زیست محیطی این رودخانه نیز  از اولویت‌های این اداره خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha