• جمعه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ / ۰۳:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401011708856
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسایل غرب آسیا تشریح کرد

تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد اختلاف بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس

تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد اختلاف بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: دخالت‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در امور کشورهای حاشیه خلیج فارس یکی از موانع مهم در روابط ایران با کشورهای این منطقه است.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که به نظر وی مهمترین اولویت دولت سیزدهم در عرصه تعامل با کشورهای منطقه  از جمله کشورهای حوزه خلیج فار س در سال جاری باید چه موضوعی باشد؟ اظهار کرد: دولت سیزدهم ، سیاست خارجی منطقه ای خود را مبتنی بر تعامل همه جانبه با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای حوزه خلیح فارس بنا نهاده است و براساس این سیاست برنامه ریزی کرده است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم در این چند ماه تلاش کرده به نوعی یک تعامل سازنده با شش کشور شورای همکاری خلیج فارس علیرغم وجود برخی از پرونده های  اختلافات داشته باشد، افزود : در این زمینه در مناسبات با کشورهایی همچون قطر ، امارات و  عمان تا حدود نسبتا مناسبی موفق بوده و  تلاش شده این روابط گسترش یابد به خصوص در مورد قطر که  در این مدت شاهد رفت وآمدهای گسترده بین مقامات دو کشور بوده ایم.

هانی زاده با بیان اینکه برخی از عوامل خارجی یکی از موانع مهم در گسترش هرچه بیشتر روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس  است، خاطر نشان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند که بین ایران و شش کشور شورای همکاری خلیج فارس اختلاف و شکاف ایجاد کنند در واقع آنها سعی می کنند که با گسترش سیاست ایران هراسی این کشورها از ایران دور کنند به نوعی  به آنها این گونه القا کنند که ایران دشمن شماره یک آنها است .

وی با بیان اینکه این دخالتها تا حدودی در روابط ایران با این شش کشور حاشیه خلیج فارس موثر بوده است ، گفت: ایران نیز برای مهار این سیاست و گسترش تعاملات خود با این کشورها اقداماتی انجام داده از جمله اینکه تاکنون چهار دور مذاکره بین ایران و عربستان که یکی از کشورهای مهم خلیج فارس است انجام شده است ، ایران  در این راستا تلاش کرده که با مذاکره با عربستان و تلاش برای عادی سازی روابط با ریاض از میزان نفوذ اسرائیل در منطقه بکاهد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد : در مجموع باید گفت دولت سیزدهم در پیشبرد سیاست منطقه ای خود تا اندازه ای موفق عمل کرده است و باید در سال جاری این سیاست با جدیت بیشتری پیگیری شود .‌

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha