• سه‌شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401022718424
  • خبرنگار : 71402

سوئد رسما درخواست عضویت در ناتو داد

سوئد رسما درخواست عضویت در ناتو داد

وزیر امور خارجه سوئد امروز سه‌شنبه رسما درخواست پیوستن به ناتو را امضا کرد و به چندین دهه بی‌طرفی نظامی پایان داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، به دنبال حمله روسیه به اوکراین، تحولاتی ناگهانی در عرصه امنیتی و ژئوپولتیکی اروپا به وقوع پیوست و منجر شد تا سوئد رسما برای پیوستن به ائتلاف نظامی تحت امر آمریکا موسوم به ناتو اقدام کند و تغییراتی در سیاست‌هایش به وجود آورد.

آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد در پیامی گفت: این بسیار بزرگ و بسیار جدی است و اینطور احساس می‌شود که ما به نتیجه‌ای رسیده‌ایم که برای سوئد بهترین است. ما نمی‌دانیم که این روند چه مدت طول خواهد کشید، اما محاسبه می‌کنیم که می‌تواند تا یک سال طول بکشد. اکنون، این هفته، این درخواست به همراه فنلاند، ظرف یک روز یا بیشتر ارسال می‌شود و سپس توسط ناتو پردازش خواهد شد.

به طور حتم این اقدام که به دنبال بیش از ۲۰۰ سال عدم تحرک نظامی از سوی این کشور منطقه نوردیک صورت می‌گیرد، خوشایند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نخواهد بود.

ماگدالنا اندرسون، نخست‌وزیر سوئد در ۱۶ آوریل اشاره کرده بود که کشورش می‌خواهد در کنار فنلاند برای عضویت در ناتو اقدام کند. او هشدار داد که کشورش در حین گذراندن دوره بررسی درخواستش، در "موقعیت خطرناکی" قرار می‌گیرد و هشدار داد که باید آماده واکنش روسیه بود.

فنلاند هم در ۱۵ مه برای پیوستن به ائتلاف ۳۰ عضوی ناتو ابراز تمایل کرد. پیش از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، افکار عمومی در این دو کشور به طور کلی مخالف عضویت در ناتو بود اما حمایت از آن به سرعت رشد کرد. در همین حال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفته است که چندان به پیوستن این دو کشور به ناتو راغب نیست و احتمال می‌رود شرط و شروطی در میان باشد.

در همین حال کارل شانزدهم گوستاو، پادشاه سوئد بر قصد کشورش برای پیوستن به ناتو تاکید کرد.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور فنلاند، در استکهلم گفت: "این یک آزمون تاریخی است که ما با کشور برادرمان فنلاند در کنار هم آن را انجام می‌دهیم."

پادشاه سوئد افزود: چالش‌های پیش روی دو کشور در پرتو حمله روسیه به اوکراین فرصتی برای تعمیق همکاری دوجانبه در جهت قوی‌تر شدن است.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۲-۲۷ ۱۶:۳۷

رجب طیب اردوغان 😂😂 بزرگتر کجا بوده !! طرف تو شرایط گل و بلبل کشورش نمیتونه مملکتش و از تورم نجات بده !! ۴۰۰۰ تا صفرم از جلو پولش برداش ولی باز داره صفرا اضافه میشه !!! تو شرایط دشمنی با غرب و تحریم میخوات چطوری از تورم ۱۰ هزار درصدی فرار کنه !!! بشین بابا اندازه مخالفت نیستی.... از ناتو پرتش کنند بیرون بخندیم 😂😂😂