• یکشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1401032215414
  • خبرنگار : 71129

/تحلیل/

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد

"ولودیمیر زلنسکی و مشاوران اوکراینی در روزهای اخیر مباحثه کرده‌اند که نمی‌خواهند هیچ بخشی از کشورشان را به روسیه در این جنگ جاری در اوکراین واگذارند و اگرچه این دیدگاه جمعی در اوکراین محسوب می‌شود اما آنها شاید خودشان را در تله ریگ روان گرفتار کرده باشند."

به گزارش ایسنا، مجله دیلی بیست در تحلیلی می‌نویسد: موضع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین که خودش و مشاورانش بارها آن را تکرار کرده‌اند در سراسر کشور مورد قبول واقع شده. اوکراینی‌ها به صورت جمعی نمی‌خواهند یک وجب از خاک خود را به روسیه واگذارند- بر اساس نظرسنجی موسسه بین‌المللی جامعه شناسی کی‌یف در مه ۲۰۲۲، ۸۲ درصد از اوکراینی‌ها مخالف واگذاری قلمروی خود به روسیه هستند.

زلنسکی گفته که مبارزان اوکراینی قابلیت و توانایی عقب راندن نیروهای روسی را دارند و حتی این را هم گفته که آنها می‌خواهند روسیه را نه تنها از بخش‌هایی که پس از ۲۰۲۲ گرفته، بیرون کنند بلکه خواستار عقب راندن نیروهای روسیه از بخش‌هایی هستند که در ۲۰۱۴ تصرف کرده است.

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد
خرابی‌های جنگ اوکراین

به گفته "استیون پایفر"، سفیر سابق آمریکا در اوکراین، اما اگر روزی زلنسکی و مشاورانش مجبور شوند با واقعیت‌های جنگ روبه‌رو شوند و در واقع یک بار دیگر به میز مذاکره نزدیک شوند و امتیازات ارضی را در نظر بگیرند، یا بدهند این امر می‌تواند زلنسکی را در سراشیبی ناآرامی سیاسی قرار دهد.

این دیپلمات سابق افزود: زلنسکی باید تصمیم‌های بسیار دشواری بگیرد بین اینکه چه نوع امتیازاتی در مقابل مواضع حفاظتی بدهد و چه نوع امتیازاتی که ممکن است بخواهد بگیرد که برای عموم مردم اوکراین قابل قبول باشد. اگر آنها به نقطه‌ مذاکره برسند به نظرم این تصمیم بسیار دشوار خواهد بود.

با این حال، زلنسکی می‌داند که مهم این است که چه زمانی به میز مذاکره بازمی‌گردد، نه اینکه آیا می‌خواهد چنین کاری کند. او همین اواخر گفته بود که فکر می‌کند تصمیم گیری درباره این جنگ در اوکراین در صحنه نبرد خواهد بود اما اذعان داشت که در نهایت تلاش می‌کند تا یکبار دیگر به توافقی برسد.

رئیس جمهوری اوکراین گفته بود: پیروزی باید در صحنه نبرد به دست بیاید. اما هر جنگی را باید در میز مذاکره پایان داد.

اوایل این جنگ، مقام‌های کی‌یف با روس‌ها وارد مذاکره شدند تا ببینند آیا می‌توانند به نوعی صلح با توافق برسند یا خیر اما انتخاب زلنسکی برای پذیرش این ایده که اوکراین می‌تواند با روس‌ها به توافقی برسد با سرزنش اوکراینی‌ها مواجه شده است که قضاوت او را زیر سوال می‌برند.

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد
خرابی‌های جنگ اوکراین

با اینکه جنگ طولانی شده و اوکراینی‌ها هم قربانی استبداد روسیه شده‌اند، مردم اوکراین شاید باز هم از تغییر موضع خود امتناع کنند.

سفیر سابق آمریکا در اوکراین افزود: این رویکرد در اوکراین هم در داخل دولت و هم بین مردم این کشور ریشه دوانده و حتی اگر زلنسکی هم بخواهد امتیازاتی بدهد که ۱۰ یا ۱۱ هفته قبل مدنظر داشت، مطمئن نیستم که مردم اوکراین حالا این را بپذیرند.

پیامدهایی که زلنسکی ممکن است با آنها روبرو شود، چند مورد است؛ از منظر سیاسی، موضع زلنسکی از زمان آغاز فعالیتش در سمت ریاست جمهوری اوکراین دچار دگرگونی و تغییر شده است. پیش از حمله ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی، میزان محبوبیت زلنسکی آنطور که باید، آشکار نبود. حتی در زمان حمله، رهبران جهان قضاوت او را زیر سوال بردند، زمانیکه او به دنبال انکار جدی بودن برنامه‌های پوتین برای اوکراین بود و به سرعت منابع کشور را جمع‌آوری نکرد.

اما وقتی جنگ آغاز شد، زلنسکی لحظه را غنیمت شمرد، وارد خیابان‌ها شد و در کنار شهروندانش به مبارزه پرداخت. او به یک رئیس جمهور مردمی تبدیل شد.

"اوریسیا لوتسویچ"، رئیس اجلاس اوکراین در برنامه روسیه و اوراسیا در چتم‌هاوس می‌گوید، اگرچه به مردم و اراده آنها در عقب راندن روسیه باور دارد اما مشخص نیست که تا چه مدت می‌تواند بر روی این موج "قهرمان سیاسی-دوران جنگ" غوطه‌ور باشد به ویژه آن هم زمانیکه باید تصمیم گیری‌هایی را انجام دهد که مملو از نقطه نظر سیاسی در دستیابی به صلحی واقعی است. و اگر زلنسکی حتی به یک میز مذاکره هم نزدیک شود، آینده سیاسی او شاید هدف قرار گیرد.

او ادامه داد: این مساله می‌تواند به واقع آغازی بر پایان محبوبیت زلنسکی شود اگر که وارد مذاکرات شود. زلنسکی وقتی نوعی سازش قابل مذاکره وجود داشته باشد، توازن بسیار خوبی دارد.

"اولنا لنون"، استاد علوم سیاسی و امنیت ملی در دانشگاه نیوهِوِن نیز می‌گوید: ورود زلنسکی به مذاکرات سیاسی با روسیه در این مرحله به مثابه خودکشی سیاسی است. اگر زلنسکی اکنون شروع به امتیاز دادن کند، به خوبی می‌داند که افکار عمومی در چه مرحله‌ای است و واکنش‌های منفی به دنبال خواهد داشت. این پایان کار او خواهد بود. شاید بخشی از کهنه سربازان اوکراینی از جا برخیزند و او را به چالش بکشند. اگر او هرگونه امتیازی دهد، یک جنبش گسترده و بزرگ اجتماعی علیه چنین تصمیمی ایجاد می‌شود.

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد
ولادیمیر پوتین

این استاد دانشگاه ادامه داد: علاوه بر هرگونه جنبش سیاسی یا اجتماعی علیه مذاکرات، با توجه به اینکه مبارزان اوکراینی در این جنگ چطور سرمایه گذاری کرده‌اند و اینکه بر بیرون راندن روسیه تمرکز داشته‌اند، اگر مساله امتیاز دادن در میز مذاکرات قرار گیرد، صرف نظر از اینکه زلنسکی از نظر سیاسی چه تصمیمی گرفته است، ممکن است برخی درگیری‌های جنبشی ادامه پیدا کند.

لنون به دیلی بیست هم گفت: اگر رهبری سیاسی اوکراین تصمیم بگیرد به روسیه امتیاز دهد، جنگ چریکی شاید به احتمالی واقعی تبدیل شود. تعداد زیادی از مردم اوکراین یا به نیروهای دفاع سرزمینی پیوسته‌اند یا در ارتش ثبت نام کرده‌اند. بسیاری دیگر نیز مسلح هستند و تجربه نظامی دارند. بنابراین، اگر دولت زلنسکی امتیازاتی را به روسیه بدهد، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که با یک کودتای نظامی تهدید شود.

دولت جو بایدن،‌ رئیس جمهوری آمریکا نیز از جنبه خود تلاش می‌کند تا از این بحران بیرون بماند.

یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است: ما اوکراین را به سمت امتیاز دادن به روسیه سوق نمی‌دهیم و مکرر گفته‌ایم که کشورهای مستقل حق دارند ائتلاف‌های خود را انتخاب کنند و تصمیماتی را درباره امنیت خودشان بگیرند. ما بر این باوریم که این وظیفه اوکراین است که آنچه را که موفقیت در نظر می‌گیرد، خودش تعریف کند. تمرکز ما بر این است که تا حد امکان به اوکراین در میدان جنگ و میز مذاکره کمک کنیم.

زلنسکی گفته که موفقیت در این جنگ باید در وهله نخست در صحنه نبرد باشد اما چنین پیروزی‌ای تاکنون به بار ننشسته است. همین اواخر نیز نیروهای روسی و اوکراینی بر سر شهر استراتژیک سورودونتسک درگیری داشته‌اند که جدیدترین درگیری و نبردی رو در روست که می‌تواند آینده جنگ اوکراین را مشخص کند.  

"اندرو لوسن"، افسر ناظر سابق در سازمان امنیت و همکاری اروپا در هیات نظارت ویژه در اوکراین بر این باور است که همزمان با نزدیک به شدن به توقف گفت‌وگوها درباره جنگ اوکراین و اینکه هیچ امتیازی در حال حاضر قرار نیست بر روی میز مذاکره قرار گیرد، زلنسکی احتمالا در حال حاضر از نظر سیاسی در مکانی امن است.

لوسن، که سابق بر این تحلیلگر وزارت خارجه آمریکا نیز بود به دیلی بیست گفت: در حال حاضر، ما در جایگاهی نیستیم که نوعی از امتیاز سرزمینی بر روی میز مذاکره قرار داشته باشد. تا زمانیکه به مرحله‌ای نرسیم که در آن اوکراین واقعا با مشکلات لجستیکی فزاینده یا ناتوانی در به کارگیری یک نیروی دفاعی و توانا مواجه است، فکر نمی‌کنم بتوانیم در مورد امتیازات سرزمینی صحبت زیادی داشته باشیم.

"روز حساب" زلنسکی فرا می‌رسد
پوتین و زلنسکی

به گفته بیل تیلور، سفیر سابق آریکا در اوکراین که از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ کاردار موقت ایالات متحده در کی‌یف بود، مقام‌های اوکراینی احتمالا برای مذاکره در کوتاه مدت اصرار نخواهند کرد چون هنوز فکر می کنند که می‌توانند روس‌ها را عقب برانند و همچنان نگران هستند که به پوتین بابت این حمله امتیازی بدهند.

او افزود: به نظر نمی‌رسد آنها آماده مذاکرات در این مرحله باشند. آنها می‌دانند که می‌توان بخشی از خاک اوکراین را در میدان جنگ به دست آورد و همچنین می‌دانند که برگرداندن برخی از سرزمین‌های اوکراین که شاید کریمه هم باشد، زمان بسیار بیشتری طول می‌کشد و به نظر من، تمایل دارند بپذیرند که این امر طول می‌کشد.

تیلور ادامه داد: با توجه به شرایط در جنوب شرق اوکراین، مذاکرات در این مرحله فقط محدود به کنترل روسیه می‌شود. بنابراین، اوکراینی چه زلنسکی و چه مردم این کشور هنوز مایل نیستند تا این اقدام صورت گیرد چون آنها نخست نمی خواهند از ادعای خود دست بکشند و دوم اینکه نمی‌خواهند بابت حمله روسیه به کشورشان امتیاز دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۱۸:۳۹

آیاوقت آن نرسیده که مردم اوکراین بفهمندکه زلنسگی فاسدومزدور چه بلایی برسرمردم اوکراین آورد؟؟@!@.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۱۵

خوب دیگه الان از مردم اکراین هم بهتر میفهمید؟! کشوری رو که اصلا نمیشناسی و مردمی رو که اصلا ندیدی چطوری قضاوت میکنید؟! فقط چون مخالف غرب هستید و دوستدار روسیه به خودتون اجازه میدید هر حرفی بزنید؟!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۳:۲۹

شما چی؟ فاسدان کشور خودت رو شناختی؟ چندتا اختلاص و دزدی زلنسکی رو سراغ داری؟

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۵ ۰۰:۴۴

نظرت اصلأ مهم نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۱۹:۲۸

پیداست که این نظر متعلق به نوکر و دلقک آمریکا نیست بلکه آمریکا به دلقک دیکته کرده است که چه باید بکند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۱۹:۳۷

زلنسکی یک دلقک احمق بود که اوکراین زیبا را قربانی سیاستهای زیاده خواهانم ی غرب کرد ملت اوکراین را در رنج سختی افکند و کشور را به ویرانی کشاند.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۳۶

شما نوکران روس از مقاومت جانانه زلنسکی قهرمان سوختید. چرا که یک تنه پوزه پوتین جنایتکار رو به خاک مالونده و خدا رو شکر ادعاهای گزاف مدعی دومین قدرت نظامی جهان رو باطل کرده

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۵۸

خاک برسرمزدوران پوتین جنایتکار درودبرمردم قهرمان اوکراین ورئیس زلنسکی محبوب همه ملت ها

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۵۶

این فکر احمقهایی مانند توست، روسیه به هر بهانه ای تجاوز میکرد

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۰:۲۵

درودبرپوتین قدرتمند. مگرهرکشوری باروسیه قراردادببنده میشه مستعمره. چقدرادم بایداحمق باشه

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۰:۴۲

بهرام_ یکی زلنسکی مقاومت جانانه کرده یکی ایران که با دست خالی مقاومت کرده! ____ اینم به بقیه میگم شعور داشته باشید به کسی که جبهه مخالف شمارو گرفته اتهام مزدور نزنید

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۱۵

روسیه متجاوز هست و زلنسکی با ملتش در برابر تجاوز ایستادگی میکند و بدون شک پیروزی با مقاومت در برابر متجاوز رقم خواهد خورد ...یعنی شما توصیه میکنید با پوتین بنشیند سر یک میز و بر سر تقسیم کشورش معامله کند ...؟؟؟!!!خیر

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۲۵

بله روز حساب برای همه فرا می‌رسد! حتی آنان که فکر می‌کنند خیلی خوبند!؟

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۲۸

اگه یک مردباشد دردنیا سیاست.خودزلنسکی هسش.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۵۲

زنده باد زلنسکی،لعنت بر پوتین جنایتکار

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۰:۵۲

زلنسکی احمق کاسه لیس خودتم میدونی تو چه لجنی گرفتار شدی ون راه پس داری ن پیش

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۲۰

این نظرها گویا ازیک جاسرچشمه میگیرد مگرتجاوزکار رانمیبینید

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۲۲

درود بر پوتین

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۲۷

روز حساب پوتین متجاوز و آدم کش هم فرا خواهد رسید و البته عاقبت متجاوز هم مشخص است

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۴۴

البته با تبلیغات گسترده غرب از این هنر پیشه یک قهرمان ملی یا جهان ساختند فقط کافی هست خودت را به غرب وا گذار کنی تورا با تبلیغات زیاد به عرش اعلی میبرند.نمونه اش چند تا از هنر پیشه های ما🤣😂🤣😍

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۴۷

درود بر زلینسکی

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۴۸

جنگ میان آمریکا وروسیه در خاک اوکراین است و برای آمریکا مهم نیست اوکراین زمین سوخته شود آمریکا قصد امتیاز گیری از روسیه است و از جیب اروپا هزینه می کند و اروپا را به روسیه هراسی ترویج وباج خواهی می کند و سیاست اروپا را متزلزل و مطیع خود می سازد و به هر قیمتی می خواهد روسیه را تضعیف کند اما روسیه به آن واقف است و سیاست آمریکا در منطقه خوانده است

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۱:۵۵

زلنسکی رییس جمهور مردمی است درود

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۰۰

من اززلنسکی دفاع می کنم اوبه همراهی ملت اوکراین روسیه راکه ادعای ابرقدرتی درسرداردزابه چالش کشیدوروسیه دراین سه ماه نتایج خوبی ازجنگ نگرفته درصورتی که پوتین ورفیقش لوکاشنکوادعاداشتنداوکراین راظرف سه روزتصرف می کنندودولت اوکراین راسرنگون می کنندویک حکومت دست نشانده منصوب می کنند.اکنوت اوکراین بابلاروس وروسیه وچچن وحتی چین درگیراست ولی تااینجای کارتوانست روسیه راتحقیرکند.امیدوارم خداوندقادرظالم رازمین گیرکند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۱۱

کاش ما هم مثل اوکراینی ها شجاع و مستقل بودیم

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۲۵

اینهاهمه.چرت.وپرت.هستندزنلسکی.مهره.غرب.برای.منافع.امریکاست.حتی.اوروپاهم.برای.امریکا.کارمیکندحتی.به.تمام.شدن.ندبودی.اوکراین

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۲۶

امتیاز دهی به روسیه، روسیه را گستاخ تر و مردم اوکراین را سرخورده میکند و زلنسکی نباید این کار را بکند.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۳۱

زلنسکی نماد واقعی مقاومت وپایداری مقابل روسها است ما باید از او یاد بگیریم چطور مقابل روس و چین مقابله کنیم درود بر شرفت ک خاک وطنت را نفروختی

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۳۶

حیف شدزلنسگی کشوربه آن قشنگی رابه خاطره ی عده حسودبه ویرانه تبدیل کرد

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۴۴

امتیاز دادن یعنی پذیرفتن ذلت مرگ بهتراز ذلت است امیدوارم پوتین لعنتی به صدام حسین لعنتی ملحق شود از کشورهای عضو ناتو توقع داریم اوکراین راتنها نگذارند.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۴۹

به یک ايرانی دفاع از کشور واجب خوب تو در زمان صدام ریس جمهور نبودی وگرنه ایران تقدیم می کردی به دشمن

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۵۴

سلام شماها و اون مفسر دلقک نگران نباشید پوتین بزودی بجهنم خودساخته خواهد رفت و با نبود اون مجنون دو کشور برادر و همسایه با توافق فی مابین و با گذشت از همدیگه بصلح میرسند و هیچکشوری نمیتونه به کشوری دیگه بگه شما چکار بکن مگر کشورای دیکتاتورین که مطیع دیکتاتورهای بزرگتر خودشونن

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۲:۵۴

باید بدی خودت راحت کن به خودت فشار نیار امریکا ی و یهودی صفت میدی خوبشم میدی

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۲ ۲۳:۰۰

غربی ها زلنسکی دلقک را اول شیرش کردند،الان هم خرش میکنن که همه چی عالیست و پیروزی هم نزدیک!داداش, پوتین مکار کارت ۲۱را نگه داشته برای چند ماه بعد!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۰۸:۳۴

سلام خدا بر زنلسکی شیر مررررررد تمام عیار ک نشون دود ب سران ما ک باید عمل کنن نه حرف ان شاالله ب امید برنده شدنت و پیروزی و نصر خدا پشت پناهت پوزه سگان و طرفداراشون رو ب خاک مالیدی

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۰۸:۵۶

روز حساب پوتین ظالم زودتر فرامیرسد هیچ وقت نباید ازظالم حمایت کرد

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۳:۰۳

زلنسکی بایدازکشورش دفاع جانانه بکندولی فریب آمریکاوغرب را خرده است

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۱:۱۲

سلام جوری تیتر زدید که انگار زلنسکی به روسیه حمله کرده و متجاوزه برعکسه! این پوتین بود که به یک کشور مستقل تجاوز نظامی کرده !و گناه زلنسکی این بود که بجای فرار وایساد مثل مرد مقابل دشمن مقتدرانه باوجود ضعف از نظر تعداد و سلاح که باهم قابل قیاس نبود مقاومت کرد !پوتینی که خودش رو با پتر کبیر مقایسه میکنه !زلنسکی هم همینطوری ول میگفت غلط کردم کریمه رو جدا کردین بازهم چشمتون دنبال سرزمینمونمه بازهم مثل کریمه که گرفت کل اوکراین رو مال خودش میدونه بازهم بتدریج هم که شده بود سعی میکرد باز شوروی سابق را احیا کنه با همه متصرفاتش ! غرب هم هرچه کمک کرده بازهم اوکراین چه ازنظر تعداد و چه سلاح قابل قیاس با روسیه دومین ابرقدرتی جهان !نیست . کلا همین الان هم روسیه کل اوکراین رو بگیره با اینهمه زمان و تلفات و هزینه کاملا شکست خورده و منزوی شده و اوکراین و زلنسکی نماد مقاومت و ایستادگی مظلوم ضعیف در مقابل متجاوز زورگو و قوی با اون همه هیمنه می باشد !

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۲:۴۹

من اوکراین را زیاد نمی شناسم ولی تاریخ ایران را خوب می دانم. روسیه کشوری است که همیشه متجاوز بوده و حدود یک سوم کشور ما را تصاحب کرده. قفقاز و آسیای میانه سرزمین های ایرانی هستند. الان از ما جدا شده اند. حتی بین حکومت تزار و بلشویکی(یعنی همان شوروی) در تجاوزگری و درنده خویی و توسعه طلبی هیچ فرقی نیست. در جنگ دوم قسمت زیادی از اروپا را بلعید. تجزیه طلب های آذربایجان را تقویت کرد. بعد از فروپاشی شوروی سیستم عوض شد ولی رفتار و خوی سلطه گری خودش را حفظ کرد. خر همون خره فقط پالونش عوض شده. از پتر کبیر حرف می زنه اگر ما هم از کوروش کبیر حرف بزنیم جنوب اروپا و نصف آسیا و شمال آفریقا میاد رو میز مذاکره

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۴:۳۴

روسیه تزاری بوده .افغانستان و بحرین توسط انگلیس پدر خوانده آمریکا از ایران جدا شدند که همان حکومت کماکان ادامه دارد و مشغول تفرقه اندازی .حالا یک سوم را چه طوری حساب کردی.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۷:۱۱

آخرش حق ب حقدار میرسه کشور متجاوز خواهد رفت شک نکنید

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۳ ۱۸:۵۲

بهتر نبود که اول صفحه خبر رسانی تو اسلامی کردی بعد نظر میدادی عکس پوتین میذاشتین شکلی انقدر توی زمین غربی‌ها بازی نکن جناب محترم

avatar

متاسفم بین شماهایی که بدون کوچکترین فهمی نسبت به سیاست دارین یکی رو قهرمان و یکی رو شیطان میکنید و با تحلیلها و مزخرفات و توهمات توی سرتون نظر مینویسین و بحث میکنین دارم نفس میکشم و مجبور به زیستنم ، هه زلنسکی قهرمان ؟! پوتین شیطان ؟! مطمعانن خیلی حال خوبی داره اینطور احمق بودن و توهم اندیشمندی داشتن

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۴ ۱۴:۵۴

ملت متفکر در واقعه عاشورا و مظلومیت امام حسین، اگر طرفدار پوتین باشد یعنی تا حالا یاسین به گوش ... خوندند. ظالم ظالم است چه نوع شرقی چه غربی.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۴ ۱۷:۲۵

یزید که انگلیسی بوده.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۵ ۱۱:۱۱

حافظه تاریخی ملت ما ضعیف است کسانی که دوستدار پوتین و دل داده به روسها هستند از خیانت ها و کارشکنی روس ها یا اطلاعی ندارند یا وطن فروش هستند فقط بخش کوچکی از خیانت و کارشکنی روس ها را می نویسم تا یادآوری شود. در جنگ بین قاجار روس تزاری هم کسانی که وابسته به روسیه بودن باعث شکست عباس میرزا در جنگ شدن و بخشی از از کشور ما توسط قوای روس اشغال شد و غرامت سنگینی بر ایران تحمیل شد علاوه بر از دست دادن سرزمین که طی عهدنامه ننگین گلستان و ترکمنچای بود. 2- روسها در زمان جنگ بیشترین تسلیحات نظامی را در اختیار صدام می گذاشتن همان زمان که میگ های 27 را به ایران می فروختن بدون آموزش و پشتیبانی به عراقی ها میگ 29 را با آموزش به می دادند از بمب ها و موشک ها تا تسلیحات سبک را صدام براحتی از روسیه خریداری می کرد.3- در قحطی بزرگ 1918 با همکاری انگلستان با آتش زدن انبار و زاغه غلات و زمین های کشاورزی باعث کشتار 9میلیون انسان شدند که بزرگترین نسل کشی تاریخ است 4- وقتی مجلس شورای ملی را به توپ بستن و کمک به استبداد و اشغال آذربایجان و کشتار مشروطه خواهان در تبریز 5- در چنگ جهانی دوم ایران مهمترین شاهراه تامین تدارکات و تسلیحات روس ها بود و در نهایت توسط قوای روس اشغال و ویران شد.6- میلیارد ها دلار پول بابت نیروگاه هسته از ما گرفتند و در نهایت فرسوده ترین راکتور را تحویل دادن و همچنان برقی نداریم و نیروگاهی وجود ندارد. 6- در سوریه با همکاری اسرائیل بارها مواضع ایرانی ها بمباران شد 9- حتی سامانه اس 400 را به عربستان و ترکیه دادن ولی اس 300 را هنوز نصف و نیمه به ما تحویل می دهند 10- از معاهده دریای خزر که کمتر از 10 درصد از آن سهم ما شد. 11- حمایت از رای شورای امنیت بر علیه کشورمان هر زمان که نیاز باشد و از ویرانی ها افغانستان و سوریه و لیبی و حالا هم ایران..بنابراین روس ها هرگز دوستدار ایران نیستن و ما فقط یک مستعمره هستیم ...من یخش بسیار کوچکی را نوشتم

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۰۰:۱۱

مربوط به زمان تزارها و قاجار است در تاریخ معاصر سرنگونی هواپیمای ایر باس و تحریمهای گسترده و جنگ افروزی در کشورهای همسایه و تبعات منفی آن بر ایران مساله ما است 2 جتهای جنگنده را فرانسه به عراق میفروخت 3غلات ایران توسط انگلیسها با قیمت بالا جمع آوری شد . 4مربوط به زمان تزارها و قاجار است 5!؟ 6نیروگاه اتمی با ظرفیت کامل کار کرده و میکند مگر برای اورهال دوره ای روتین 6حضور روسیه در سوریه برای دفاع در مقابل داعش ساخته آمریکا بوده 9سامانه ها براساس نیاز و هزینه خریداری میشود.10 سهم ها بر اساس طول ساحل است و خود روسیه هم درصد پایینی دارد.11 آمریکا در صدد حمله بود و کشورهای نامبرده توسط آمریکا و ناتو مورد حمله قرار گرفتند. در بیان تاریخ منصف باشید و با مطالعه اگر صداقت دارید

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۵ ۱۹:۳۷

درود به پوتین مرد شجاع روسیه که در مقابل غرب ایستاد. اوکراین قسمتی از روسیه است که غرب با دروغ باعث فرو پاشی شد.آمریکا اوکراین رو نابود کرد با هزی اروپا روسیه را تضعیف

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۶ ۱۵:۵۳

اوکراین متعلق به روسیه است ولی زلنسکی می توانست با درایت جلوی این جنگ بگیرد ، فریب غرب و امریکا خورد، خوب احمق ها کم نیستن