• جمعه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401032718926

یادداشت

درسی از دزدی اعتماد به بانک

درسی از دزدی اعتماد به بانک

مدیرعامل ایسنا در یادداشتی با اشاره به سرقت اخیر از بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، حادثه رخ داده را بیشتر از آنکه جنبه دزدی از اموال مردم داشته باشد، "سرقت اعتماد مردم به بانکها" تلقی کرد.

به گزارش ایسنا، در یادداشت علی متقیان آمده است: آنچه مسلم است مجموعه  این  اموالی که در صندوق ها حبس و از چرخه اقتصاد کشور خارج شده ، متعلق به ایرانی هایی است که دل در گرو  پیشرفت کشور داشته ، برای نجات اقتصادی کشور ارزش قائل هستند، اما بدلیل نوسانات شدید افت پول ملی و کاستن خارج از حد ارزش پول ملی ،   بخشی از دارایی های خود را به ارز و طلا تبدیل کرده و برای آنکه از امنیت بیشتری برخوردار باشند، از بانک ملی صندوقی اجاره ، براساس اعتمادی که به بانک ملی (که شعارش اعتماد است)  داشته اند ، آنرا در صندوق بانک  به امانت گذاشته اند . 
‌درسی که بانک مرکزی و دست اندر کاران اقتصاد ایران از این دزدی اعتماد! (معتقدم سارق در این دستبرد اموال مردم را ندزدیده،   اعتماد به بانک را دزدیده است)  بایستی بیاموزند این است که رقمی که از داخل  صندوق های دستبرد زده شده ، بدست آمده ،  نمونه  مختصری است از اموال  مردم ایران که به‌ جای ورود به اقتصاد، توسعه کشور و  تولید ، در یک صندوقی حبس کرده که متاسفانه  به دست ناپاک  افتاد  هرچند خوشبختانه پلیس با تسلط کامل در اسرع وقت  دزدان اعتماد! را  دستگیر و اموال را باز پس گرفت  و در مقابل خبرنگاران رسانه های متعدد طلاو ارزهای مکشوفه را  به نمایش گذاشت، آنچه مسلم است  امثال این اموال و  به مراتب بیشتر ، در دیگر بانک ها و صندوقها دیده می شود و این صندوق ها مشتی است از خروار، و شاید به توان اضافه کرد که به‌ همین‌ میزان در خانه های مردم حبس شده است‌ . سوال اینجاست وقتی اطلاع داریم مردم ایران بدلیل کم شدن ارزش پول ملی،  نقدینگی و پس انداز خود را به ارز و سکه تبدیل کرده  و می کنند،  چرا نبایستی بانک مرکزی تمهیداتی فراهم نماید تا  اعتماد مردم را جلب نموده ،  از آنها بخواهد  بجای حبس  اموال ارزشمند خود ، از جمله ارز و سکه که جنبه عمومی داشته و اختصاص به سلیقه خاص نداشته و زینت محسوب نمی شود را به بانک سپرده و بانک متعهد شود که همانند حساب ریالی که همه ایرانیان و جهانیان از آن برخوردار هستند و  سالیان سال است بدلیل استفاده آسان از حسابهای ریالی از انواع مدل های مختلف از آن برخوردارند و هیچ کس گلایه وشکایتی ندارد و هروقت اراده کرد،  با مراجعه به بانک ، مطابق با میزان سپرده خود،  ریال دریافت کرده به زخم زندگی خود می زنند . 
اگر بانک مرکزی با ارائه طرحی ملی و  مطمان با  پشتیبانی قوی و مقررات محکمی که با تغییر رئیس بانک و دولت  تغییر پیدا نکند، ویا اگر لازم باشد به تصویب مجلس شورای اسلامی برساند ،    شرایط افتتاح حسابهای ارزی و حساب پس انداز سکه در بانک ها را اعلام نماید و متعهد شود که در هرلحظه دارنده حساب اراده کند به میزان نیاز از حساب ارزی و حساب سکه برداشت نماید ، آن موقع است که مردم تمام دارایی های خود را بجای حبس در صندوق امانات به بانک سپرده‌ و کشور  می تواند با پشتبانی بانک و اعتماد مردم، از این سرمایه عظیم،  در توسعه اقتصادی،  پیشرفت و راه انداختن چرخ اقتصادی کشور بهره ببرند.
با این تفکر می توان به این راهکارهای عملی نیز دست یافت. 
مردم ایران ثابت کرده اند ، هرزمان که به آنها اعتماد شد، پاسخ اعتماد را با مال و جان و اعتبار داده اند و برای  استمرار اعتماد خود، از هرگونه بخشش و از خود گذشتگی  دریغ نکرده اند.   ایرانیان هرگاه اعتماد کردند،  همه هستی خود را براساس اعتماد به امانت می گذارند .
آنچه مسلم است بایستی دست اندرکاران  اعتماد سازی ، به هر صورت  ممکن اعتماد از دست رفته را بازگردانند ، چرا که سارقانی که  به سرعت از ایران خارج شده اند و اموال را باخود نبرده اند ،  هدفمند به اعتماد مردم حمله کردند ، اینها می دانستند که هزینه باز گرداندن اعتماد به مردم، به مراتب  از جبران خسارت مالی سخت تر است، چرا که اینها عامدانه به همراه مال مردم که دست یافتنی تر است،  اعتماد مردم را خدشه دار کردند و از آنجا که تعدادی ازآنها سریعا به خارج از کشور پناه برده اند، نشان از این دارد که دزدان اعتماد مردم ، دل در گرو بیگانگان داشته اند.‌ 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۱۴:۴۱

بسیار جالب و خواندنی بود. سپاس.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۱۵:۱۹

انبار کردن سکه و ارز یعنی عدم اعتماد به وضعیت اقتصاد کشور، ازطرفی یعنی به ثروت خود اندیشیدن بجای رفع گرفتاری های مالی و اقتصادی دیگر افراد جامعه بودن.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۷ ۱۶:۵۶

ایده وافکار خوب و سازنده بسیار جذاب است وانجه مهم است فکر وایدهها خوب عملی شوند و همه به فکر منافع ملی کشور باشند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۸ ۰۱:۴۳

دزدی ساختگی ...! به دنبال چه بودید ؟

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۳:۰۹

.. . اما هدف از این دزدی چی بود فقط خدا میداند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۳:۰۷

سخنی که از دل براید بدل نشیند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۳:۱۲

دوست خوبی که این مقاله را نوشته ای ...اعتماد به خود بانک مرکزی و دولت ، قبلا توسط خود بانک مرکزی و دولت دزدیده شده است . یادتان می آید که جتد سال پیش حساب ارزی باز شد ؟ مردم دلار های خود را به بانک دادند و موقع بستن حساب به آن ها می گفتند که دلار نداریم و ریالی تسویه می کنیم !!! ریال را هم‌با حساب دلار دولتی حساب می کردند !!! یا زمانی که چند سال پیش سکه ثبت نام کردند ، خود بانک و نیز اداره انور مالیاتی به ما گفتند که مالیات ندارد . سقفی هم برای پیش خرید سکه تعیین نکرده بودند . ولی بعدا گفتند که مالیات دارد ! اگر مالیات داشت چرا روز اول نگفتند ؟ از کجا معلوم اگر ما حساب ارزی هم باز کنیم فردا ادعای کسب سود از حساب و مالیات مطرح نشود ؟

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۳:۵۹

درست چند سال قبل کسانیکه گندم خود را به دلال فروختند پول انها در فنا رفت مردم هوشیار شدند و دیگر به دلال گندم ندا دند حالا هم با این کار کسی نباید پولش را سکه و ارز کند و در خانه و صندوق بگذارد چرا که امکان سرقت وجود دارد .سپرده گذاری نماید و سود دریافت کند مطمئن تر است و چرخه اقتصاد هم میچرخد.حاصل حرص و طمع همین است

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۴:۰۴

سلام چرا نمی فرمایید این همه سرمایه چگونه نصیب فقط یک نفر شده است؟ این همه ارز و طلا بجای به حرکت در آوردن چرخ های اقتصاد، چرا ثبت و ضبط شده است؟ با پس انداز زیر بالش و متکا چه فرقی دارد؟ یکی پسندیده و دیگری مذموم؟ اگر سقف درآمد افراد در جامعه تعریف قانونی دارد چرا یک عده این همه سرمایه انباشته دارند و دیگرانی حتی صد هزار تومن پس انداز ندارند؟ به نظر من رسوایی از سوی خداست. بیایید بیدار شویم و عدالت اجتماعی و اقتصادی را طالب باشیم.

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۴:۳۱

نویسنده این متن چقدر ایده آل گراست انگار تو این کشور زندگی نمیکنه

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۴:۳۲

بله ای کاش درک میکردند ک مردم حق دارند نگران بی ارزش شدن پولشان شوند و با هدف همکاری با مردم و نه مقابله قوانین را اصلاح میکردند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۳۰ ۰۰:۴۲

دولت قبل پول ملی را بی ارزش کرد

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۵:۱۴

بسیار عالی

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۶:۴۴

مردم به بورس اعتمادکردندونتیجه اش رادیدند چندباربایدگول بخورند جناب نویسنده؟!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۷:۳۱

لازم نیست نگران این سرمایه های راکد باشین. لطفا بگین با همون سرمایه های جاری چه کاری کردین؟؟ کسانی که اعتماد مردم رو از بین بردن باید محاکمه بشن نه مردم عادی!

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۷:۵۶

برادر من هر چیزی که جهت گران شدن چهل روز حبس بشه میشه احتکار احتکار هم حرام هست و علت خیلی. گرانی‌ها همین احتکار هست. لعنه الله علی قوم الظالمین

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۱۹:۳۹

بانک صادرات و بانک ملی جزو بانک های مضخرف دولتی است

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۲۰:۳۸

باید بانک ها نگهبان هم داشته باشند

avatar
۱۴۰۱-۰۳-۲۹ ۲۳:۵۰

کران کارت بانک ملی خدمتی مبتنی برحسابهای ارزی هست که مشتری به دلخواه میتونه به ارز یا ریال از اون استفاده کنه