• چهارشنبه / ۱ تیر ۱۴۰۱ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1401040100561
  • منبع : شهرداری تهران

بافت های فرسوده بهترین بستر برای بازآفرینی مسکن ملی

بافت های فرسوده بهترین بستر برای بازآفرینی مسکن ملی

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مبحث بازآفرینی بافت های فرسوده و ناپایدار اظهار کرد: بافت های فرسوده بهترین بستر را برای اجرای طرح‌هایی همچون نهضت ساخت مسکن و مسکن ملی و ...دارند.

به گزارش ایسنا، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران  در دومین اجلاس روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری استان ها و کلان شهرها، با اشاره به عدم اجرای صحیح اصول ساخت و ساز در گذشته به ویژه در انبوه سازی هایی که در مقیاس کوچک صورت می‌گرفت، ادامه داد: متاسفانه این فضاها را به این منظور که زودتر به دست متقاضیان برسانند به اصلاح بساز و بفروش می ساختند و تحویل می‌دانند این در حالی بود که هیچ گونه استانداردی رعایت شود.

وی افزود: در آن زمان تبلیغات بیشتر آشپزخانه های اوپن و ویو ابدی و... را شامل می‌شد و متاسفانه مهندسین معمار نیز دنباله رو این بساز بفروش ها شدند. لذا اولین چیزی که کمیسیون‌های معماری و شهرسازی به آن موظفند نظام مندکردن ساخت و ساز است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: متاسفانه عده ای چشمشان نه فقط در سیاست بلکه در معماری هم  به دنیای غرب است. برای نمونه شخصی از مسئولین دولت های گذشته سعی داشت با تقلید از هتلی در مالزی در تهران هتل بسازد درحالی که آن هتل مخصوص جغرافیای پرباران مالزی بود نه تهران و این درحالیست که معماری ما بسیار غنی و توانمند است و ایرانیان مخترع بسیاری فنون معماری بوده اند.

چمران با اشاره به اینکه شاهد معماری ناهنجاری در نمای ساختمانها هستیم، گفت: باید تلاش کنیم در معماری شهرسازی اینگونه نماها دست‌کم در معماری مسکونی ممنوع شود. چرا که روحیه خانواده ایرانی درون‌گرا است و نمی‌تواند بی بند و بار باشد و اگر هم شاهد آن هستیم محصول تحمیل و عادت است و اگر آن را رها کنیم به حالت اولیه خود باز می‌گردد. براستی وضع معماری ما ناهنجار است. ما در مقابل نسل های آینده مسئولیم.

رئیس شورای شهر تهران در ادامه تشریح کرد: امروزه کار معمار به طراحی خلاصه شده است، اما در واقع کار معمار نظارت واقعی است و باید هفته ای چندبار ساختمان را وارسی کند. چراکه ایستایی ساختمان به معمار بسته است و از همین روست که ساختمان متروپل هنوز بهره برداری نشده فرو می‌ریزد و این محصول عدم نظارت معمار است.

وی در همین راستا ادامه داد: چیزی که برای ما مغفول مانده است، نگهداری ساختمان است. حدود ۲۰ سال پیش رشته ای در دانشگاه‌ها به وجود آمد به نام نگهداری ساختمان که کارشناسی ارشد آن هم پیش‌بینی شد. در واقع مهندس این رشته آموزش می‌دید که بخش های مختلف از سیم‌کشی های برق تا ایستایی آن را بررسی کند.

چمران با اشاره به اینکه کمیسیون های معماری و شهرسازی در این زمینه مسئولیت سنگینی بر دوش دارند، گفت:  نه تنها بافت فرسوده ما اصلاح نشده، بلکه سطح بافت فرسوده هرساله گسترده می‌شود.

وی در خصوص نهضت ساخت مسکن نیز متذکر شد: نشود که مانند مسکن مهر به بیابان برویم و جایی که نه آب و نه برق و نه مسجد و مدرسه دارند، ساختمان هایی بسازیم که کاملا ابتدایی هستند و نما هم ندارند. لذا پیشنهاد می‌کنم که این ساختمان ها در مناطق بافت فرسوده ساخته شود.

چمران در ادامه مقاوم سازی ساختمان ها را کاری نادرست خواند و گفت: نمی‌شود ساختمانی را لخت کرد و ستون های آن را مقاوم کرد و اگر آن هم شدنی باشد، فونداسیون را نمی‌توان مقاوم سازی کرد.

بنا براعلام روابط عمومی شورای شهر تهران، وی تاکید کرد: عملیات مقاوم سازی هم مدت‌ها طول می‌کشد و هزینه‌های بسیاری دارد. بهتر است به جای این کار، امروز که ساختمان را می‌سازیم، آن را مقاوم کنیم که ۲۰ سال بعد نیازی به مقاوم سازی نباشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha