• شنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401042517022
  • خبرنگار : 71623

معاون وزیر صمت عنوان کرد

خطر مهاجرت شرکتی دانش بنیان‌ها

معاون تجارت و خدمات وزارت صمت نسبت به خطر مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان هشدار داد و گفت که باید روی بازگشت سرمایه این شرکت‌ها کار شود.

به گزارش ایسنا، علیرضا شاه میرزایی -  معاون تجارت و خدمات وزارت صمت - در جلسه هم اندیشی وزیر صمت با برگزیدگان روز صنعت و معدن اظهار کرد: در سال‌های گذشته در حوزه دانش بنیان اقدامات و فعالیت‌های خوبی انجام شده، اما امروز با خطراتی مثل مهاجرت شرکتی مواجه هستیم. امروز برخلاف گذشته که نخبگان علمی و تئوریک از کشور خارج می شدند، نخبگان علمی که کارآفرین شده، ایجاد شرکت کرده و تیم ساخته‌اند و به شکل شرکتی از کشور خارج می‌شوند.

وی افزود: باید روی بازگشت سرمایه این شرکت‌ها، به ویژه شرکت‌هایی که صادرات‌ محور هستند و نیازهای بازار را رفع می‌کنند، کار شود.

پیشرف پروژه‌های تایر کند شد

در ادامه این نشست، سید رضا محتشمی‌پور، معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کنترل‌ قیمت در سال‌های گذشته باعث شده در حال حاضر توقف یا کندی پیشرفت پروژه‌های توسعه در صنعت تایر مواجه باشیم، اظهار کرد: این مساله به معنای خروج سرمایه‌ از صنعت تایرسازی است. همچنین حذف مداخلات در قیمت گذاری تایرهای لوکس، مطالبه دیگر فعالان این صنعت است، چرا که در این زمینه ظرفیت تولید وجود دارد و حساسیت‌های قیمتی نیز کمتر است.

وی همچنین با اشاره به ضعف زیرساخت‌ها به‌ویژه در بخش تامین برق واحدهای بزرگ، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته سهم معدن از حقوق معدنی به خوبی رعایت نشده و نمی‌شود، در عمل حجم عملیات برای توسعه زیرساخت‌ها در برابر نیاز موجود کافی نیست.

 این مقام مسئول مشکلات مربوط به بورس کالا را دیگر گلایه فعالان صنعتی عنوان کرد و گفت: کنترل عرضه و تقاضا در بورس کالا منجر به کاهش قیمت‌ها شده که این موضوع در شرایط تورمی کنونی جامعه فشار زیادی به شرکت‌ها وارد می‌کند.

به گفته معاون وزیر صمت، فرسودگی و کمبود ماشین آلات در موضوع حمل و نقل در جاده و ریل هم از دیگر مشکلات فعالان این بخش است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از خواسته‌های فعالان صنعتی رفع محدودیت در حوزه‌های صادراتی به ویژه سیمان و فولاد است، تصریح کرد: توقفات طولانی محموله‌های صادراتی در گمرکات، کمبود کارگر و تکنسین ماهر و همچنین مشکلات تأمین مواد اولیه و محدودیت‌های صادراتی، سایر مشکلات این حوزه است‌.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha