• سه‌شنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۲۲:۲۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401051109157
  • خبرنگار : 71214

افزایش ۳۰ درصدی عوارض آزادراه‌های کشور

افزایش ۳۰ درصدی عوارض آزادراه‌های کشور

مدیر کل بهره‌برداری آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور از افزایش ۲۸ تا ۳۰ درصدی آزادراه‌های کشور خبر داد و گفت: افزایش این نرخ عوارض آزادراهی طبق قانون باید هر سال اتفاق بیفتد اما در سال گذشته افزایش نداشتیم.

عباس بیات سرمدی در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: طبق ماده ۳۴ آیین‌نامه اجرایی قانون احداث آزادراه‌های کشور، سالانه باید نرخ عوارض آزادراهی به‌روز شود اما ابلاغ قبلی برای افزایش نرخ عوارض آزادراهی مربوط به سال ۱۳۹۹ بود و در سال گذشته این اتفاق نیفتاد.

او با بیان اینکه نرخ عوارض آزادراهی امسال نسبت به سال ۱۳۹۹، ۲۸ تا ۳۰درصد افزایش یافته است، افزود: بهره‌برداران آزادراهی پیش از این نیز درخواست‌هایی برای افزایش نرخ عوارض داشتند؛ چراکه آنها بخش خصوصی هستند که بازگشت سرمایه خود را از طریق همین عوارض دریافتی برنامه‌ریزی می‌کنند و با بالارفتن هزینه نگهداری آزادراه‌ها و مدل مالی‌ای که بین بهره‌برداران و شرکت ساخت به عنوان قرارداد امضا شده است، به‌ گونه‌ای است که باید سرمایه‌های سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث آزادراه‌های کشور در طول بازه زمانی مشخص به آنها بازگردد و طبق قانون آنها می‌توانند تا ۱۵ درصد عوارض دریافتی از مردم را هزینه تعمیر و نگهداری آزادراه‌ها کنند و ۱۰ درصد آن را بابت هزینه بهره‌برداری از جمله حقوق و دستمزد پرسنلشان در این آزادراه‌ها برنامه‌ریزی کنند.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور ادامه داد: اگر میزان افزایش نرخ عوارض یک آزادراه با آزادراه دیگر متفاوت است به این دلیل بوده که پارامترهای مختلفی برای محاسبه عوارض آزادراهی وجود دارد که شامل مدل مالی امضا شده بین سازنده و بهره‌بردار و شرکت ساخت، هزینه‌های نگهداری آزادراه‌ها، نرخ تورم و میزان تردد خودرو و غیره است. به عنوان مثال اگر در یک آزادراه تردد خودرو به اندازه‌ای نباشد که بهره‌بردار بتواند در بازه زمانی مشخص شده در قرارداد به سرمایه خود برسد پیشنهاد می‌کند تا عوارض آزادراه را با درصد بالاتری افزایش دهد تا بتواند سرمایه‌اش را برگرداند.

وی درباره نرخ عوارض ابلاغ‌شده جدید برای سال جاری در آزادراه کشور گفت: عوارض آزادراهی در محورهایی که دریافت آن به صورت الکترونیکی است، به‌ گونه‌ای محاسبه می‌شود که اگر مالک خودرو از یکی از آزادراه‌های الکترونیکی استفاده کند و تا ۱۵ روز عوارض خود را پرداخت نکند مشمول جریمه خواهد شد و جریمه آن ماهانه سه درصد به اضافه اصل عوارض آن آزادراه است که به صورت پلکانی افزایش یافته و محاسبه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، جدول نرخ عوارض آزادراه‌های کشور در سال ۱۴۰۱ برای خودروهای سواری به شرح زیر است:

افزایش ۳۰ درصدی عوارض آزادراه‌های کشور

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۵-۱۲ ۰۰:۳۲

بزرگراهی که حداکثر سرعتش ۸۰ کیلومتره، عوارضش نهایت ۲۰۰۰تومن یا مجانی،چون بی علت سرعت ۸۰ نذاشتن،خودشونم میدونن بزرگراه استاندارد نیست.