به گزارش ایسنا، مارتین گریفیت در پیامی به مناسبت روز جهانی بشردوستی اعلام کرد: ۳۰۳ میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ملل، در بخشی از این پیام آمده است: «مناقشات، گرسنگی، بحران اقلیمی، خشکسالی، فقر و همهگیری کرونا. در بیش از ۴۰ سال کار بشردوستانه به یاد ندارم که جهان تا بدین اندازه غرق در مشکلات بوده باشد. جهانی که نیازی مبرم به اقدام برای حل مشکلات دارد. در حال حاضر، ۳۰۳ میلیون نفر نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند و این یک رکورد تاریخی است.
با وجود این تصویر تلخ، همچنان امیدوارم؛ با اینکه در طول سالها مناقشات و بحرانها زشتترینها را پدید آوردند، اما شخصا شاهد بودم که درعینحال الهامبخش زیباترین چهره انسانیت نیز بودهاند.
حتی در اعماق ناامیدی و تفرقه، بارقههایی از امید وجود دارند. از راهحلهای جدید برای مشکلات بهظاهر حلنشدنی گرفته تا اقدامات سخاوتمندانه و مهربانیهایی که موجب تسلی رنج میشوند.
امیدبخشی و متحد ماندن، عناصر حیاتی اقدام بشردوستانه هستند. در روز جهانی بشردوستی این روحیه را گرامی میداریم. روحیهای که ممکن است تنها دارایی بسیاری از افراد در تاریکترین شرایط باشد.
ضربالمثلی است که میگوید"یک دهکده باید دستبهدست هم دهند، تا یک بچه را بزرگ کنند. " همینطور یک دهکده باید دستبهدست هم دهند، تا یک جامعه بحرانزده را یاری کنند. این دهکده متشکل از خود جوامع آسیبدیده است که همیشه در خط مقدم پاسخ به بحران هستند. این افراد از طرف سازوکار امدادرسانی ملی، جامعه مدنی و کسبوکارهای محلی، سازمانهای مردمنهاد، نهادهای سازمان ملل و هلالاحمر و صلیب سرخ پشتیبانی میشوند. بسیاری از آنان امدادگران بینالمللی هستند ولی اکثریت نیروهای بشردوستانه از خود کشورهای بحرانزدهاند.
در هر ساعت از هر روز این دهکده بشردوست، قدمی برمیدارد. این قدمها جهت سازماندهی امدادرسانی، توزیع پول نقد، برقراری درمانگاهها و مدارس سیار، رساندن آب، ارسال هوایی مواد غذایی، ارائه مشاوره و بسیاری از اقدامات دیگر است. اقداماتی بهمنظور حمایت از میلیونها نفر که در حال جدال با مرگ و زندگی هستند.
این دهکده مملو از امدادگرانی چون "زهره ورداک" است. او قهرمان آموزش دختران و حقوق زنان است. او یکی از اولین کسانی بود که پس از تسلط طالبان به افغانستان بازگشت.
و" اندری"، راننده سازمان مردمنهاد اوکراینی به نام "پرولیسکا" که جان خود را به خطر انداخت تا مردم بتوانند مناطق زیر بمباران را ترک کنند.
و "امینا حاجی علمی"، یک قهرمان حقوق زنان در سومالی. کسی که پس از بیجا شدن خود و خانوادهاش در اثر مناقشات، رسالت خود را در یاری به زنان یافت.
همچنین میتوان بارقههای امید را در سطحی وسیعتری یافت.»
در بخشی از این پیام آمده است: «بیایید در روز جهانی بشردوستی از این فرصت استفاده کنیم و این کسانی که شبانهروز و به طور خستگیناپذیر کار میکنند را بشناسیم. فداکارانی که موجب همبستگی میشوند. آنان جان افرادی را نجات میدهند که ساکن مناطق خطرناک هستند. مناطقی که جهان اغلب آنها را فراموش میکند. در سال گذشته به جان ۴۶۱ امدادگری که در حال پاسخ به بحرانهای بشردوستانه بودند، سوءقصد شد - ۱۴۱ نفر از آنها کشته شدند که بیشترشان از کارکنان محلی بودند.
شجاعت و باور این امدادگران که همیشه و حتی در بدترین بحرانها، برای یاری به مردم تلاش میکنند، به ما انگیزه میدهد تا هرگز امید خود را از دست ندهیم.
در گرامیداشت روز جهانی بشردوستی، یاد درگذشتگان را پاس میداریم و همه انساندوستانی که با هم این مأموریت شریف را انجام میدهند، تجلیل میکنیم.»
انتهای پیام
نظرات