• دوشنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401060705367
  • خبرنگار : 50105

خطر در کمین اقتصاد چین

خطر در کمین اقتصاد چین

نظرسنجی رویترز امروز نشان داد که فعالیت کارخانه‌های چین در ماه آگوست دوباره کاهش یافته است زیرا شیوع کووید و بخش مسکن تقاضا را کاهش داده در حالی که بحران برق در جنوب غربی چین به تولید آسیب زده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس پیش‌بینی ۲۳ اقتصاددانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کرده‌اند، انتظار می‌رود که شاخص مدیران خرید (PMI) از ۴۹ در ماه جولای به ۴۹.۲ در ماه آگوست افزایش یابد و سودهای قبلی در ژوئن را معکوس کند.

اقتصاد چین در سه ماهه گذشته به دلیل قرنطینه‌های گسترده کووید- ۱۹ به سختی از انقباض خلاص شده است و اقتصاددانان می‌گویند که بهبودی نوپای آن در بحبوحه شعله ور شدن ویروس جدید و بخش املاک در خطر از بین رفتن است.

تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی در روز جمعه با پیش‌بینی کاهش این شاخص به ۴۸.۸ گفتند: شاخص‌های فرکانس بالا مانند داده‌های ظرفیت کانتینری و تقاضای فولاد در ماه آگوست نسبت به جولای ضعیف‌تر شدند. آنها افزودند که محدودیت‌های سخت‌تر کووید در ماه اگوست و همچنین هوای گرم ممکن است بر فعالیت‌های ساخت‌وساز در فضای باز به دلیل گرمای شدید تأثیر بگذارد و PMI خدمات را کاهش دهد.

موج گرمای شدید از اواسط ماه جولای حوضه وسیع رودخانه یانگ تسه چین را فراگرفته است و شهرهای پرجمعیت از شانگهای تا چنگدو را درنوردیده و باعث شده تا استان سیچوان در جنوب غربی تولیدات صنعتی خود را به حالت تعلیق درآورد تا تامین برق مسکونی را تضمین کند.

به گفته آیریس پانگ، اقتصاددان چینی موسسه خدمات مالی ING، خسارت ناشی از کمبود برق ناشی از خشکسالی حدود یک درصد تولید ناخالص داخلی است.

بخش املاک که حدود یک چهارم اقتصاد چین را تشکیل می‌دهد از تابستان سال ۲۰۲۰ با بحران مواجه است که باعث شد برخی از توسعه‌دهندگان بدهی‌های خود را نکول کنند و برای تکمیل پروژه‌ها تلاش کنند.

دولت مرکزی برای حمایت از اقتصاد بیمار، بسته محرک دیگری از جمله افزایش سهمیه ابزارهای تامین مالی سیاستی به میزان ۳۰۰ میلیارد یوان (۴۳.۳۹ میلیارد دلار) ارائه کرد. بانک مرکزی همچنین نرخ وام معیار را کاهش داد و مرجع وام مسکن را با حاشیه بیشتری کاهش داد.

PMI رسمی تولید که عمدتاً بر شرکت‌های بزرگ و دولتی متمرکز است برای بخش خدمات، روز چهارشنبه منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha