• یکشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401080100413
  • خبرنگار : 71432

سل بار دیگر کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد

سل بار دیگر کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد

در پی تلاش‌های گسترده جهانی در برابر بیماری کووید-۱۹، سل بار دیگر به بزرگترین عامل کشنده عفونی تبدیل شد.

به گزارش ایسنا، یک کارشناس ارشد در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه با ابراز تاسف از عدم تمرکز بر ریشه‌کنی بیماری سل گفت: در پی تلاش‌های عظیم جهانی برای مهار شیوع کووید-۱۹، سل بار دیگر بزرگترین عامل کشنده عفونی در جهان نام گرفت.

مل اسپیگلمن، رئیس اتحادیه غیرانتفاعی سل (اتحاد جهانی برای توسعه داروهای سل) از پیشرفت سریع و چشمگیر در راستای مهار همه گیری کووید-۱۹ با توسعه مجموعه وسیعی از واکسن‌ها، تست‌های تشخیصی و روش‌های درمانی ایمن و موثر که در مدت دو سال ساخته شده، استقبال کرد اما در عین حال یادآور شد که همزمانی این شرایط با افزایش موارد ابتلا به سل، کنترل اوضاع را سخت کرده است.

سل که دوره‌ای بیماری اتلاف (consumption) نامیده می شد، پیش از آغاز همه گیری کووید-۱۹ بزرگترین عامل کشنده عفونی در جهان بود که سالانه مرگ ۱.۵ میلیون نفر را به دنبال داشت.

اسپیگلمن گفت: با کاهش پیوسته مرگ و میر جهانی ناشی از کووید، بیماری سل مجدد جایگاه پیشین خود را بدست آورد.

اتحادیه سل یک سازمان غیرانتفاعی است که برای توسعه و ارائه داروهای مقرون به صرفه علیه این بیماری به ویژه در کشورهای فقیر فعالیت دارد. بنابر آمارها و بر اساس میزان مرگ و میر سالانه ناشی از این بیماری، سل روزانه به مرگ ۴۱۰۹ نفر منجر میشود. اما برخلاف کووید، به نظر می‌رسد که توجه و نگرانی کمی نسبت به سل وجود دارد و حتی در حال کاهش است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، در واقع، همه‌گیری کووید-۱۹ تاثیر مخربی بر تلاش‌های صورت گرفته برای مقابله با سل داشت زیرا بیمارستان‌های ویژه بیماری سل برای مراقبت از مبتلایان به کووید در اختیار گرفته شدند و اعمال محدودیت‌های کرونایی مانع مراجعه بیماران برای تشخیص و دریافت خدمات مراقبتی بود. در نتیجه، تعداد مرگ و میر سالانه بر اثر ابتلا به بیماری سل برای اولین بار طی یک دهه در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha