به گزارش ایسنا، اخیرا معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش وزنی ۱۲ درصدی صادرات صنعت پوشاک نسبت به شش ماهه سال گذشته خبر داده و گفته بود که پتروشیمی ایران طبق تفاهماتی که با انجمن صنایع نساجی ایران و اداره کل نساجی وزارت صمت انجام داد، باعث افزایش تولید شد و قیمت نخ کاهش پیدا کرد.
در این رابطه مجید افتخاری در گفتوگو با ایسنا، علت کاهش قیمت نخ را کاهش قیمت جهانی پنبه و کاهش تقاضا در صنایع نساجی عنوان کرد و گفت: دلیل دیگر کاهش قیمت نخ، کاهش تقاضای پوشاک و بافندگی است. در حال حاضر عرضه و تقاضا در هیچ حوزهای در صنعت نساجی و پوشاک حتی نزدیک به هم نیست.
وی با بیان اینکه ریسندهها به دنبال افزایش تعرفه این کالا هستند، اما کشور به واردات نخ نیاز دارد، تصریح کرد: افزایش تعرفه منجر به افزایش واردات غیرقانونی میشود. همین حالا هم بهای تمام شده تولید داخل بالاست. واحدهای تولیدی مجازند معادل ۳۰ درصد نیاز خود نخ وارد کنند.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک، موضوع ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تغییرات در رویههای مالیاتی و گمرکی باید از شش ماه قبل گفته شود. در صورت اجرا نشدن این حالت فضای کسب و کار دچار التهاب میشود.
قائل به وضعیت مثبت در صادرات پوشاک نیستم
افتخاری در پاسخ به سوالی درباره افزایش حجم صادرات در سال جاری نیز گفت: صادرات پوشاک ایران به قدری ناچیز است که با یک سفارش مشتری ممکن است ۵۰ درصد افزایش یا با یک لغو سفارش ۵۰ درصد کاهش پیدا کند. آمار صادرات باید نسبت به تولید واحدهای فعال و با مقایسه با کشورهای همسایه سنجیده شود و به طور کلی قائل به وضعیت مثبت در صادرات پوشاک نیستم.
انتهای پیام
نظرات