• پنجشنبه / ۲۲ دی ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1401102214874
  • خبرنگار : 71660

چین درباره آفریقا به غرب هشدار داد

چین درباره آفریقا به غرب هشدار داد
موسی فکی و کین گانگ

وزیر خارجه جدید چین در اولین سفر خارجی خود ضمن ارتقاء سرمایه‌گذاری پکن در توسعه و نوسازی آفریقا، گفت که این قاره نباید برای رقبا و قدرت‌ها جهانی به "میدان نبردی" بدل شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، کین گانگ، وزیر امور خارجه جدید چین روز چهارشنبه ضمن آغاز یک تور پنج کشوری در اتیوپی، دفتر "مرکز آفریقایی برای کنترل بیماری" (CDC) را که توسط مهندسان چینی ساخته شده، افتتاح کرد.

وزیر خارجه چین در آدیس آبابا با رهبری اتیوپی ملاقات و از مقر اتحادیه آفریقا بازدید کرد. وی قرار است پیش از بازگشت به چین، از مصر، آنگولا، بنین و گابن بازدید کند.

کین گانگ به همراه موسی فکی، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: آفریقا به جای آنکه عرصه‌ای برای رقابت کشورهای اصلی باشد، باید به صحنه‌ای بزرگ برای همکاری‌های بین‌المللی تبدیل شود.

این وزیر خارجه جدید چین که پیشتر به عنوان سفیر چین در آمریکا خدمت می‌کرد، در مراسم افتتاحیه مرکز CDC عنوان داشت: چین و آفریقا همیشه آینده مشترکی خواهند داشت و مهم نیست که فضای بین‌المللی چگونه و به چه شکل تغییر می‌کند.

وی افزود: اکنون جهان ما، زمان و تاریخ ما در حال تغییر است و این موضوع هرگز مثل گذشته نیست. ظهور دسته‌جمعی کشورهای در حال توسعه تغییر ناپذیر است. چین و آفریقا باید با هژمونی، زورگویی و تبعیض نژادی مخالفت و به طور مشترک از چندجانبه‌گرایی واقعی محافظت کنند و همچنین دموکراسی بیشتر را در روابط بین‌المللی ترویج دهند. سیاست پکن مبتنی بر اصول صداقت، نتایج واقعی، رفاقت، حسن نیت و پیگیری منافع مشترک است.

کین در پایان سخنرانی خود اظهار کرد: چین وعده‌های توخالی نمی‌دهد. هنگامی که این مرکز آفریقایی به دوستان آفریقایی ما تحویل داده شود، این مرکز صرفا توسط اتحادیه آفریقا بدون دخالت چین اداره و مدیریت خواهد شد.

ایالات متحده و متحدان اروپایی آن - که بسیاری از آن‌ها قبلا قدرت‌های استعماری در آفریقا بودند - مدتهاست که چین را به تمرین نوعی دیپلماسی تحت عنوان "تله بدهی" متهم کرده‌اند. کین گانگ پس از دیدار با نخست‌وزیر اتیوپی اعلام کرد که چین بخشی از بدهی آدیس آبابا را کسر خواهد کرد.

سال گذشته میلادی، پکن ۲۳ وام را به ۱۷ کشور آفریقایی بخشید. اتیوپی از سال ۲۰۰۰ تقریبا ۱۴ میلیارد دلار از چین وام گرفته است و از سال ۲۰۲۱ با اشاره به ویرانی‌های ناشی از درگیری در تیگرای به دنبال کمک بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha