• پنجشنبه / ۲۹ دی ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1401102920095
  • منبع : بانک مرکزی

تاکید بانک مرکزی بر اصلاح نرخ سود برای مهار تورم

تاکید بانک مرکزی بر اصلاح نرخ سود برای مهار تورم

رئیس‌ کل بانک مرکزی با تاکید بر اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی گفت: مهار تورم و کنترل نقدینگی مهمترین هدف بانک مرکزی است.

به گزارش ایسنا، به نقل از  بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در نشست ماهانه مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی که عصر دیروز در بانک مرکزی برگزار شد، تصریح کرد: برای دستیابی به هدف کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم، سیاست فعال پولی و بانکی را اجرا و کنترل تقاضا از ناحیه نقدینگی و خلق پول در کنار عوامل تاثیرگذار سمت هزینه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: مدیریت انتظارات تورمی، کنترل مقداری ترازنامه و اضافه برداشت بانک‌ها به همراه نظارت قوی بر چگونگی مصرف اعتبارات در شبکه بانکی در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد.

رئیس‌ شورای پول و اعتبار در ادامه، اجرای موفق اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی را مستلزم اجرای دقیق قوانین و بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره به منظور انسجام‌ بخشی در شبکه بانکی و جلوگیری از تخلفات احتمالی برشمرد.

وی در ادامه بر ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها و همچنین فروش اموال مازاد شبکه بانکی به عنوان سیاست قطعی بانک مرکزی تاکید کرد.

فرزین با بیان اینکه حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم از جمله رسالت‌های اصلی تمام بانک‌های مرکزی است تصریح کرد: این بانک در چارچوب سیاست تثبیت، سیاستگذاری و اقدام می‌کند.

رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین اجرای سیاست تثبیت با نرخ میانگین ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی در سامانه نیما برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات تولید را به منظور ثبات بخشی به بازار ارز و کاهش انتظارات تورمی مورد تاکید قرار داد و گفت: در این زمینه حتما شبکه بانکی می‌تواند نقش آفرینی کند و کمک‌رسان این سیاست جدید ارزی بانک مرکزی باشد.

فرزین با تاکید بر اجرای دقیق این سیاست ارزی در بخش های مختلف گفت: در کنار این سیاست، نیمه اول بهمن بازار مبادله ارز و طلا را هم افتتاح خواهیم کرد تا بقیه نیازهای خدماتی و نیازهای مردم به ارز در این بازار تامین شود. همچنین تامین و تخصیص ارز در بانک مرکزی نیز هم اکنون به خوبی در حال انجام است.

رئیس‌کل ‎بانک مرکزی همچنین در ادامه این نشست و به دنبال مطالبه مدیران عامل شبکه بانکی، درباره عواقب افزایش تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها و آثار آن در تشدید ناترازی بانک‌ها و افزایش ‎پایه پولی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت این موضوع مورد تاکید قرار گرفته و از نمایندگان مجلس هم می‌خواهیم تا در بررسی لایحه بودجه از تعریف تکالیف مالی مالایطاق برای بانک ها پرهیز کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۱۳:۰۵

سود سپرده بانکی باید روز شمار و برابر با تورم بالا و پایین برود تا مردم سرمایه خود را به بانک‌ها بیاورند و از سرمایه گذاری در ضروریات زندگی و فرزند اوری مثل خانه و زمین مسکونی خود داری کنند مالکیت خانه و زمین مسکونی باید محدود به تعداد انگشت شمار نه یکی و مالیات برای مازاد ان به اندازه 50 تا 100 درصد ارزش روز ملک باشد تا دست دلال و محتکر از این نیاز ضروری تشکیل خانواده و فرزند اوری کوتاه شود. زمین مسکونی باید اینقدر ارزان شود تا در دسترس همه اقشار جامعه با هر توان مالی قرار گیرد تا بتوانند ساخت وساز کنند و تشکیل خانواده و فرزند اوری داشته باشند زندگی فعلا غير ممکن است

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۳۰ ۰۰:۳۲

تموم شد؟! خیلی تاثیر گذار بود

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۲۰:۲۱

بورس را درست کنید هی خالص پول بورس گذاران را بدهید

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۲۹ ۲۱:۱۵

سلام سود روزشمار در بانک ها فعال شود آقای همتی سودروزشمار حساب های بانکی راحذف کرد عنایت فرمایید مجددا فعال شود متشکرم

avatar
۱۴۰۱-۱۰-۳۰ ۲۳:۰۷

اگر حتا بانک سود 30درصد بدهد باز هم به ضرر سرمایه گذار است در حالی که تورم بالای 60 درصد است وقتی بانک وام میخواد بده بانک بلایی به سرش میاره از گرفتن وام بیزار میشه چرا باید ملت پولشان را مفت در اختیار بگذارد با این تورم منطقی نیست

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۰۱ ۰۹:۱۶

غیر از حرف زدن کاری دیگه نمیکنن. . و قیمت ارز هم ۳۵ رسید به ۴۵ طرف دو ماه و همچنان فقط جلسه می‌ذارن و درباره ضرورت این و آن صحبت میکنن...!