• یکشنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1401112317255
  • خبرنگار : 71658

/بروزرسانی شد/

زلزله ترکیه و سوریه؛ شمار کشته‌ها به مرز ۳۴ هزار نفر رسید/ پس‌لرزه‌ها در ترکیه ادامه دارد

زلزله ترکیه و سوریه؛ شمار کشته‌ها به مرز ۳۴ هزار نفر رسید/ پس‌لرزه‌ها در ترکیه ادامه دارد

آمار کشته‌های زلزله مرگبار روز دوشنبه در ترکیه و سوریه تاکنون به مرز ۳۴ هزار نفر رسیده و با وجود برخی موارد معجزه‌آسای نجات مردم، امید به یافتن بازماندگان به تدریج تبدیل به یأس می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه «آفاد» ترکیه اعلام کرد که تا ساعت ۱۵:۵۵ امروز (یکشنبه) به وقت محلی بر اثر زلزله "قهرمان‌ماراش"، ۲۹ هزار و ۶۰۵ نفر در این کشور جان خود را از دست داده‌ اند.

همچنین تا این ساعت شمار مصدومان زلزله نیز در این کشور به ۱۴۷ هزار و ۹۳۴ نفر رسیده است.

شبکه الجزیره نیز امروز گزارش کرد که تعداد جانباختگان در سوریه تاکنون به بیش از ۴۵۰۰ تن رسیده است.

اعتراف سازمان ملل به شکست در کمک به مردم زلزله‌زده در شمال‌غرب سوریه

۱۷:۰۳ - معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعتراف کرد که این سازمان از زمان وقوع زمین‌لرزه شدید روز دوشنبه تاکنون در امدادرسانی و ارائه کمک به مردم زلزله‌زده در منطقه تحت کنترل مخالفان در شمال‌غرب سوریه شکست خورده است.

به گزارش شبکه الجزیره، "مارتین گریفیث" معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در توئیتی گفت:‌ ما تاکنون در ارائه کمک به مردم شمال‌غرب سوریه ناکام بوده‌ایم. آنها حقیقتا احساس می کنند که رها شده اند و چشم‌ براه کمک‌های بین المللی هستند که هرگز نرسیده است.

او در جریان بازدید از منطقه مرزی افزود: وظیفه من و شما این است که این شکست را تا جایی که می توانیم جبران کنیم و اکنون تمرکز من بر این است.

این گزارش حاکیست شماری از خانواده‌های قربانیان در شهر "جندیرس" در استان ادلب، پرچم سازمان ملل را وارونه بر سر ساختمان‌های ویران شده در اثر زلزله به اهتزاز درآوردند تا کمبود کمک‌رسانی این سازمان را محکوم کنند.

نجات زن سالخورده در ترکیه ۱۵۲ ساعت پس از زلزله

۱۶:۱۵ - یک زن سالخورده ۸۵ ساله ۱۵۲ ساعت پس از زلزله در استان هاتای ترکیه از زیر آوار نجات یافت.

به گزارش خبرگزاری آناتولی،‌ نیروهای امداد و نجات اعزامی از سوی شهرداری "کوجاائلی" ترکیه موفق شدند این زن سالخورده را ۱۵۲ ساعت پس از زلزله نجات دهند.

شهرداری کوجاائلی با انتشار پیامی اعلام کرد که آتش نشان‌های اعزامی از این شهر به استان زلزله‌زده هاتای پس از ساعت‌ها تلاش این زن را زنده از زیر آوار بیرون آورده‌اند.

این شهروند نجات یافته به بیمارستان منتقل شده است.

۸۰۰۰ ساختمان آسیب‌دیده در زلزله‌ ترکیه باید فورا تخریب شوند

۱۲:۳۰ - به گزارش اسپوتنیک، وزارت محیط زیست، شهرسازی و تغییرات اقلیمی ترکیه می گوید که تقریبا ۸۰۰۰ ساختمان در ۱۰ استان این کشور تحت تأثیر زمین لرزه های ویرانگر قرار گرفته اند و باید هر چه زودتر تخریب شوند.

با این حال این وزارتخانه تاکنون توضیحات کارشناسی بیشتری در این خصوص مطرح نکرده است.

شهروندان استانبول در هراس از وقوع زلزله بزرگ بعدی در این منطقه

۱۱:۲۷ - در پی وقوع زلزله ۷.۸ ریشتری در جنوب شرق ترکیه، شهروندان استانبول این روزها را با نگرانی و هراس از وقوع زلزله بزرگ بعدی و این بار در این منطقه سپری می‌کنند.

یکی از ساکنان استانبول در این باره به خبرنگار الجزیره گفت: ما (این‌ روزها) در پریشانی زندگی می کنیم.

ترکیه مستعد زلزله است زیرا در منطقه ای قرار دارد که چندین صفحه تکتونیکی به هم می رسند.

زمین لرزه ها معمولا در امتداد مرزهای بین صفحات رخ می دهند. گسل آناتولی شمالی که صفحات اوراسیا و آناتولی را تقسیم می کند در نزدیکی استانبول قرار دارد.

پیش از این نیز در سال ۱۹۹۹ میلادی زمین لرزه ای به بزرگی ۷.۶ ریشتر بخش غربی منطقه مرمره ترکیه جایی که استانبول نیز در آن واقع شده است را لرزاند و ۱۷ هزار ۵۰۰ کشته برجا گذاشت.

نجات مرد ۳۵ ساله در ترکیه ۱۴۹ ساعت پس از زلزله

۱۱:۱۴ - ۱۴۹ ساعت پس از وقوع زمین لرزه در ترکیه، مردی ۳۵ ساله‌ از زیر آوار ساختمان فروریخته در "هاتای" ترکیه نجات یافت.

به گزارش خبرنگار الجزیره، این مرد "مصطفی ساریگول" نام دارد.

عکس: آناتولی

در حالی که عملیات نجات در جنوب ترکیه همچنان ادامه دارد، امیدها برای یافتن بازماندگان بیشتر کمرنگ شده است.

بازماندگان در ترکیه همچنان زنده از زیر آوار بیرون کشیده می‌شوند

۱۰:۴۴ - تقریبا یک هفته پس از وقوع زلزله ‌مرگبار که جنوب شرق ترکیه را ویران کرد، امدادگران در این کشور موفق شدند یک کودک هفت ماهه و یک دختر نوجوان را از زیر آوار بیرون بکشند.

به گزارش الجزیره، رسانه های دولتی ترکیه گزارش دادند که این کودک بیش از ۱۴۰ ساعت پس از زمان زلزله در شهر هاتای نجات یافته است.

در همین حال نیز یک دختر ۱۳ ساله از زیر آوار ساختمانی در شهر غازی عینتاب بیرون کشیده شده است.

در قهرمان ماراش - کانون زمین لرزه ۷.۸ ریشتری روز دوشنبه – نیز یک زن ۷۰ ساله از زیر آوار نجات یافته است.

مقام‌های ترکیه می‌گویند دو زن را که به مدت ۱۲۲ ساعت پس از زلزله مرگبار اخیر زیر آوارها مانده بودند، زنده بیرون کشیدند. 

نیروهای امدادی Yigit Cakmak را از محل یک ساختمان فروریخته در هاتایِ ترکیه منتقل می‌کنند/عکس: گتی ایمجز 

بنابر گزارش یورونیوز، از سوی دیگر تیم‌های امداد و نجات در ترکیه روز شنبه یک خانواده پنج نفره را زنده از زیر آوار نجات دادند. امدادگران ابتدا مادر و یکی از دختران این خانواده را از زیر آوار بیرون آوردند و سپس پدر، دختر دیگر و پسر خانواده نجات یافتند.

فواد اوکتای، معاون رئیس جمهور ترکیه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که تلاش‌های بیش از ۳۱ هزار امدادگر در سراسر مناطق آسیب‌دیده باعث شد ۶۷ نفر ظرف ۲۴ ساعت در پنجمین روز از عملیات امداد و نجات از زیر آوار خارج شوند.

عکس: رویترز

وی همچنین افزود که حدود ۸۰ هزار نفر در بیمارستان تحت مداوا قرار دارند در حالی که بیش از یک میلیون نفر در اثر این زمین‌لرزه بی‌خانمان شده‌ و در پناهگاه‌های موقت اسکان داده شده‌اند. 

اوکتای در ادامه گفت: هدف اصلی ما این است که با تحویل مسکن دائم به آنها ظرف یک سال اطمینان حاصل کنیم که آنها به زندگی عادی بازگردند و دردهای بازماندگان در اسرع وقت التیام بخشیده شود.

عکس: گتی ایمجز

حداقل ۶۰۰۰ ساختمان در ترکیه فروریخته و این پرسش را مطرح کرده است که آیا امکان جلوگیری از فاجعه‌ای در این ابعاد وجود داشته و آیا دولت اردوغان می‌توانست برای نجات جان انسان‌ها کار بیشتری انجام دهد.

یک زلزله‌شناس ایتالیایی می‌گوید: مجموعه‌ زمین‌لرزه‌های شدیدی که ترکیه را لرزاند، احتمالا کل این کشور را تا شش متر جابه‌جا کرده است.

پس‌لرزه‌ها در ترکیه همچنان ادامه دارد

۱۰:۱۲ - خبرنگار الجزیره مستقر در مناطق زلزله‌زده در ترکیه گزارش داده است که این کشور از زمان وقوع زلزله روز دوشنبه تاکنون ۲۳۵۶ پس‌لرزه را تجربه کرده است.

عکس: خبرگزاری فرانسه

به گزارش ایسنا، او می‌گوید که کارشناسان خواستار کنترل بیشتر کیفیت در طول ساخت و ساز ساختمان ها برای کاهش خطرات در این منطقه زلزله‌خیز هستند.

امدادگران هم در مناطق زلزله‌زده ترکیه با خطر روبرو هستند

۹:۱۸ - به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی، امدادگرانی که در مناطق ویران شده در جریان زمین لرزه روز دوشنبه در مرز بین ترکیه و سوریه عملیات جست و جو و نجات انجام می دهند، خود نیز با خطر رو به رو شده اند.

اکیپ های امداد از داخل و خارج ترکیه با خطر وقوع پس لرزه ها و ریزش آوار بر روی آنها در حین عملیات جستجو رو به رو هستند.

تصاویر ویدیویی ضبط شده در استان هاتای در جنوب ترکیه امدادگرانی را نشان می دهند که با دست در حال جست و جو در میان آوار هستند.

در این تصاویر فرو ریختن بخشی از یک ساختمان آسیب دیده به روی یکی از امدادگران مشاهده می شود.

گزارش خبرگزاری رویترز حاکی از آن است این امدادگر توسط همکارانش نجات داده شد و جان سالم به در برد.

تلفات زلزله ترکیه و سوریه می‌تواند ۲ برابر شود

۸:۴۷ - به گزارش شبکه الجزیره، "مارتین گریفیث" معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه به شبکه اسکای نیوز گفت: آمار تلفات زمین‌لرزه‌های ترکیه و سوریه می‌تواند "دو یا بیشتر" از میزان کنونی آن باشد.

وی افزود: فکر می‌کنم تخمین دقیق آن دشوار است زیرا باید زیر آوار را بدقت بررسی کنیم اما مطمئن هستم که دو برابر یا بیشتر خواهد شد.

عکس: آناتولی/ گتی ایمجز

وی همچنین تاکید کرد: ما واقعا هنوز شروع به شمارش دقیق تعداد کشته‌ها نکرده‌ایم.

این درحالیست که تا صبح روز یکشنبه (حدود یک هفته پس از حادثه) و زمان انتشار این خبر، مجموع تایید شده شمار جانباختگان در دو کشور بیش از ۲۸ هزار نفر اعلام شده است.

توقف امدادرسانی برخی کشورها به دلایل امنیتی

شبکه خبری بی بی سی نیز همزمان گزارش کرده است: سه گروه امدادرسانی اعلام کرده‌اند که ناآرامی‌ها در جنوب ترکیه، تلاش‌های امداد و نجات در پی زلزله مرگبار روز دوشنبه را مختل کرده است.

روز شنبه امدادگران آلمانی و ارتش اتریش عملیات جست‌وجو را با اشاره به درگیری میان گروه‌های ناشناس متوقف کردند.

یک امدادگر گفت انتظار می‌رود با کاهش ذخیره مواد غذایی، اوضاع امنیتی بدتر شود.

بازداشت ده‌ها نفر به علت غارت اموال مردم

همچنین به گزارش رسانه‌های محلی ده‌ها نفر به دلیل غارت اموال مردم از ساختمان‌های تخریب شده، دستگیر شده‌اند و چندین اسلحه نیز ضبط شده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز گفت که از اختیارات اضطراری خود برای مجازات قانون‌شکنان استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha