• یکشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402021710101
  • منبع : بی بی‌ سی

مرگ ده‌ها نفر در درگیری‌های قومیِ هند

مرگ ده‌ها نفر در درگیری‌های قومیِ هند
درگیری‌های قبیله‌ای در هند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

بنابر گزارش‌ مقام‌های رسمی هند، دست‌کم ۳۰ نفر در جریان خشونت‌های قومی در ایالت دورافتاده «مانیپور» کشته شده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی، برخی از گزارش‌ها همچنین تعداد کشته‌شدگان را تا ۵۴ نفر برآورد کرده است.

خشونت‌ها از چند روز پیش و در پی آن آغاز شد که اقوام بومی علیه اختصاص امتیازاتی به قوم اصلی این ایالت اعتراض کردند و در جریان این خشونت‌ها مهاجمان به خانه‌های مسکونی حمله کردند، کلیساها و معابد را به آتش کشیدند و چندین خودرو را واژگون کردند و آتش زدند.

گزارش‌ها حاکیست، هزاران نیروی ارتش برای کنترل اوضاع به این ایالت اعزام شده‌اند و همزمان حدود ۱۰ هزار نفر از خانه‌های خود رانده شده‌اند.

روز گذشته (شنبه) نیز گزارش شد که در بسیاری از مناطق این ایالت قوانین منع آمد و شد وضع شده و اینترنت در این مناطق قطع شده است. همچنین گزارش شده که ایالت‌های مجاور مانیپور در شمال شرقی هند و مرز میانمار، تلاش‌ها برای تخلیه دانشجویان غیربومی را از این ایالت آغاز کرده‌اند.

ارتش هند می‌گوید عملیات خود برای کنترل اوضاع را آغاز کرده است اما دولت حاکم که در دست حزب ملی‌گرای هندو بی‌جی‌پی است به اهمال و نادیده‌گرفتن اوضاع و انفعال برای پیشگیری از وقوع خشونت‌ها در این منطقه متهم شده است.

قوم مانیپور که دست کم ۵۰ درصد جمعیت این ایالت را تشکیل می‌دهد سال‌هاست که به دنبال کسب جایگاه قانونی برای خود بوده است.

دولت مرکزی هند برای اقوامی که به رسمیت شناخته شوند سهمیه‌های مختلفی چون فرصت‌های شغلی، قبولی در دانشگاه و کرسی در دولت‌های محلی و ملی در نظر می‌گیرد. اکنون تثبیت رسمی قوم مانیپوری به آنها دسترسی به زمین، مراتع و جنگل‍‌های اجدادی‌ و تاریخی‌شان را تضمین خواهد کرد و اختصاص سهمیه‌ای از مشاغل دولتی و موسسات آموزشی را برای اعضای آن به دنبال خواهد داشت.

همین موضوع دیگر اقوام در ایالت مانیپوری را هراسان کرده که مبادا قوم اکثریت در این ایالت (قوم مانیپوری) در پی تصرف مناطق جنگلی که آنها به طور اجدادی میراث‌دار آن بوده‌اند وادارد.

روز سه‌شنبه گذشته هزاران نفر از اعضای این اقوام در اطراف ساختمان‌ها و مناطق اداری دولتی این ایالت تجمع کردند و ادامه این اعتراض‌ها در مناطقی به خشونت کشیده شد و همین جرقه آغاز خون‌ریزی‌های قومی و خشونت‌های قبیله‌ای در روزهای اخیر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha