• شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402022314918
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۲۳ اردیبهشت؛ شورای نگهبان و انتخابات ۱۴۰۲

اخبار سیاسی ۲۳ اردیبهشت؛ شورای نگهبان و انتخابات ۱۴۰۲

«نشست خبری سخنگوی شورای نگهبان»، «قتل مدیر مسئول روزنامه توسعه جنوب»،«برنامه هسته‌ای ایران»، «انتخابات مجلس» و... از موضوعات مهم خبری حوزه سیاست در روزبیست و سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ بود.

به گزارش ایسنا، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروزش از ایراد شورای نگهبان به طرح حمایت از گزارشگران فساد خبر داد و افزود: طرح حمایت از گزارشگران فساد یکی از طرح‌هایی بود که از مجلس  دریافت کردیم و بررسی شد.  این طرح ۱۷ ماده دارد که شورا نسبت به ۴ ماده ابهاماتی را مطرح کرد. مثلا یکی از ایرادات این بود که  شورای نگهبان در خصوص حیطه رفتارها ابهاماتی داشت.  عمده ابهاماتی که شورای نگهبان نسبت به طرح حمایت از گزارشگران فساد داشت در جهت حمایت از این عزیزان بود. این موارد را به مجلس اعلام کردیم و اگر اصلاح کنند مجددا مورد بررسی قرار می دهیم.

هادی طحان نظیف همچنین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات لاریجانی درباره خالص سازی و ارتباط آن با عملکرد شورای نگهبان تصریح کرد: مفهوم چنین تعابیری اساسا روشن نیست و در قانون که مبنای کار شورای نگهبان است، نیامده است. تاریخ جمهوری اسلامی گواه این است که  شورای نگهبان جناحی عمل نمی‌کند و  همواره قانون شاخصه تصمیم گیری های شورا بوده است.

وی درباره برنامه های شورا در زمینه تحرکات انتخاباتی نیز گفت: هنوز زمان زیادی تا  انتخابات مانده است و بطور کلی  ضوابط رفتارهای انتخاباتی در قانون آمده و اگر در چارچوب قانون باشد ایرادی ندارد.

طحان نظیف  در بخش دیگری از این نشست نظرات شورای نگهبان در خصوص مصوبات مجلس شورای اسلامی و اساسنامه‌های دولت را تشریح کرد که جزییات آن را می توانید اینجا بخوانید.

****

در پی قتل مدیر مسئول روزنامه توسعه جنوب دادستان عمومی و انقلاب ایذه از آغاز تحقیقات در خصوص این حادثه خبر داد و افزود: به محض اطلاع از این حادثه، بازپرس ویژه قتل در صحنه جرم حاضر و تحقیقات مقدماتی آغاز و دستورات لازم برای شناسایی و دستگیری متهم یا متهمین این پرونده صادر شده است.

لازم به ذکر است که ساعت ۱۹ روز جمعه (بیست و دوم اردیبهشت)، فردی ناشناس پس از پیاده شدن از خودرو  و ورود به کافه‌ای در شهر ایذه، به سمت اکبر لیموچی مدیر مسئول روزنامه توسعه جنوب شلیک کرد که منجر به قتل وی شد.

****

پس از برکناری «لوران اینس» سر داور اختلاف شرکت ملی نفت ایران با شرکت کرسنت و پذیرش جرح لوران اینس سرداور پرونده موسوم به کرسنت ۲،‌ معاون حقوقی رییس‌جمهور این جابجایی را یک «پیروزی بزرگ» برای سازمان حقوقی دولت دانست و گفت: متاسفانه نتایج عملکرد دولت سابق یکی محکومیت ایران در پرونده «کرسنت ۱» و دیگری انتصاب داوری در «کرسنت ۲» است که در بسیاری از موارد مواضع خود را همسو با سرداور ضدایرانی دیوان اتخاذ می‌کرد.

امروز همچنین در جریان برگزاری همایش بین‌المللی حقوقی سنت پترزبورگ، وزیر دادگستری کشورمان که به دعوت همتای روسی به این کشور سفر کرده است در بخشی از سخنرانی خود در این همایش،‌ کلیدواژۀ «همبستگی» میان دولت‌های مستقل و آزاد را در برابر سیاست های یکجانبه، ضرورت اجتناب ناپذیر دنیای امروز و فردا عنوان کرد.

****

 شبکه خبری بلومبرگ با استناد به گزارشی از مدیرکل آژانس انرژی اتمی مدعی شده است که نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران در سال گذشته کاهش ۱۰ درصدی داشته است.

در این گزارش آمده است که نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران در سال گذشته پس از حذف دوربین‌ها و تجهیزات نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توسط این کشور کاهش یافت و سبب شد تا نگرانی‌های بین‌المللی در مورد توانایی انجام بازرسی‌ها افزایش یابد.

این در حالیست که نشریه رسپانسیبل استیت کرافت آمریکا، مقاله ای از سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین کشورمان را منتشر کرده است که در آن تاکید شده است: برجام سنگ بنای عاری سازی هسته‌ای و نمونه‌ای است که نشان می‌دهد صلح را می‌توان با دیالوگ و دیپلماسی بدست آورد". لذا باید برجام را مسیری برای دستیابی صلح و ثبات در منطقه دانست.

****

در آستانه برگزاری انتخابات هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در اجلاسیه چهارم،‌ علی علیزاده ضمن ارائه توضیحاتی درباره کاندیداها گفت: به نظر می‌رسد کاندیدای اصلی ریاست مجلس در اجلاسیه چهارم آقای قالیباف باشد؛‌ البته  آقایان نادران و آقاتهرانی هم کاندیدای ریاست هستند.

این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی درباره کاندیداهای نایب رئیسی مجلس گفت: برای نایب رییسی مجلس غیر از آقای نیکزاد و مصری تعدادی دیگری از نمایندگان فعال هستند که از جمله آن می توان به آقای ذوالنوری اشاره کرد؛‌ تعدادی دیگری از نمایندگان هم برای کاندیداتوری نایب رییسی در حال ارزیابی خود هستند و هنوز به تصمیم قطعی نرسیده‌اند.

همچنین در نشست سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی هم که با حضور دبیرکل جبهه پایداری انقلاب اسلامی برگزار شد، دانشجویان سوالاتی درباره انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی را مطرح کردند.

صادق محصولی در بخشی از این نشست تاکید کرد: ما در عین اینکه هیچگونه منعی از ارائه یک لیست واحد نداریم اما باید ملاک‌ها به‌طور دقیق بررسی شود و نباید اینگونه باشد که به هر قیمتی یک لیست واحد ارائه دهیم.

عزت الله تقوائیان فعال سیاسی اصلاح طلب هم از  تلاش اصلاح‌طلبان برای راه‌اندازی دور جدید جبهه اصلاحات خبر داد و گفت: اصلاح طلبان در تلاش هستند تا اعضای هیات رئیسه جبهه اصلاحات را تکمیل کنند. در حال حاضر یک کمیته ۹ نفره در حال بررسی پیشنهادات ۳۱ حزب عضو جبهه اصلاحات برای انتخاب ۱۵ عضو حقیقی مجمع عمومی هستند. ۳۱ عضو حقوقی نیز که دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب هستند به صورت خودکار انتخاب  شده‌اند تا در مجموع ۴۶ نفر، اولین جلسه مجمع عمومی جبهه اصلاحات را تشکیل دهند و آن‌ها رئیس و هیات رئیسه و سایر ارکان جبهه را تعیین کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha