• پنجشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 1402022817916
  • خبرنگار : 71475

یورش صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی همزمان با راهپیمایی «پرچم»

یورش صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی همزمان با راهپیمایی «پرچم»

گروه‌هایی از شهرک نشینان صهیونیست همزمان با روز «راهپیمایی پرچم»، تحت حفاظت نیروهای اشغالگر اسرائیلی به مسجد الاقصی یورش بردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از فلسطین الیوم، "راهپیمایی پرچم" که در سالگرد اشغال بخش شرقی بیت‌المقدس در سال ۱۹۷۶ برگزار می‌شود .

منابع بیت المقدس گزارش دادند که صدها شهرک نشین تندرو که به گروه‌های مختلف تقسیم شده‌اند، همچنان تعرض به مسجد الاقصی و هتک حرمت صحن‌های آن را ادامه می‌دهند.

منابع بیت المقدس گزارش دادند که نیروهای اشغالگر اسرائیلی بامداد امروز (پنجشنبه) پس از تخلیه مصلای القبلی از معتکفان، درهای آن را جهت آمادگی برای حضور شهرک نشینان در مسجد الاقصی بستند.

این منابع اشاره کردند که نیروهای اشغالگر جهت زمینه‌سازی برای ورود شهرک نشینان، به صورت گسترده در صحن‌های مسجد الاقصی مستقر شدند.

شهرک نشینان صبح امروز به رهبری «یهودا گلیک»خاخام تندرو یهودی به مسجد الاقصی تعرض کردند.

"راهپیمایی پرچم" امروز (پنجشنبه) در میان آماده باش اشغالگران و نگرانی‌های آنها از شعله‌ور شدن اوضاع پس از تهدیدهای مقاومت فلسطینی برگزار می‌شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دولت اشغالگر نیز پیشتر اعلام کرده بود که راهپیمایی طبق برنامه‌ریزی و در همان مسیر مشخص برگزار خواهد شد.

پلیس رژیم صهیونیستی هرگونه برنامه ای برای ورود راهپیمایی به مسجد الاقصی را تکذیب کرد.

سرویس‌های امنیتی اسرائیلی از ترس هر گونه سناریوهایی مانند رویارویی در منطقه قدیمی، شلیک موشک از غزه یا تلاش برای انجام حملات در وضعیت آماده باش هستند.

به نوشته فلسطین الیوم، تا صبح امروز تایید نشده که آیا وزرا و اعضای کنست از ائتلاف راست‌ دولت فعلی در این راهپیمایی شرکت خواهند کرد یا خیر اما انتظار می‌رود حداقل  ایتامار بن گویر،  وزیر امنیت داخلی تندرو شرکت کند.

به نوشته روزنامه عبری "یدیعوت آحارونوت"، انتظار می‌رود ۲۰۰ هزار شهرک نشین در "راهپیمایی پرچم" شرکت کنند.

«راهپیمایی پرچم» یا «رقص پرچم» در تقویم عبری برابر است با سالروز اشغال قدس شرقی به دست رژیم صهیونیستی. این رژیم در هفتم ژوئیه ۱۹۶۷ قدس شرقی را اشغال کرد و آن روز را «روز اورشلیم» (روز قدس) نامیده اما بر اساس تقویم عبری، این روز امسال برابر است با امروز پنجشنبه(۱۸ مه).

در شب سالگرد این اشغالگری، خاخام‌های یهودی با سیاستمداران و نمایندگان کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در معابد و اماکن مذهبی جمع می‌شوند و مراسم هایی را اجرا می‌کنند.

در سال ۱۹۶۸، رژیم اشغالگر اولین راهپیمایی را برای جشن اولین سالگرد اشغال شهر بیت المقدس با مشارکت تنها ده‌ها شهرک نشین ترتیب داد و سپس به صدها نفر توسعه یافت تا اینکه چندین سال قبل به حدود ۳۰ هزار شرکت کننده رسید.

این راهپیمایی در ابتدا به صورت رژه های نظامی سازماندهی شده بود و تنها به حضور ده‌ها شهرک نشین محدود می‌شد و امروز هزاران تن از افراط گرایان از سراسر فلسطین اشغالی به شهر قدس سرازیر می‌شوند.

نخستین بار  یک خاخام صهیونیست با نام «یهودا حیزنی» آواز و رقص خاصی را ابداع کرد. پس از آن، این رقص به حرکتی جمعی تبدیل شد و راهپیمایی پرچم یا «رقص پرچم» را به وجود آورد. این رقص ابتدا در ساعات پایانی روز و مقارن غروب آفتاب اجرا می‌شد، اما بعدها ساعت آن تغییر کرده و به ساعات میانی روز انتقال یافت.

شهرک‌نشینان بعد از یک سری مراسم‌ها در منطقه قدیمی «باب العامود» قدس، با عبور از محله‌ها به سمت دیوار «براق» یا همان دیوار ندبه در مسجدالاقصی حرکت می‌کنند و درآنجا نیز انواع آوازها را خوانده و رقص خاص راهپیمایی را انجام می‌دهند.

به طور کلی هر ساله درگیری‌هایی میان ساکنان فلسطینی و اشغالگران صهیونیست حاضر در این راهپیمایی رخ می‌دهد.

راهپیمایی پرچم پس از نبرد سیف القدس، اعتراض مردم بیت المقدس و فلسطینی‌ها به آن و تلاش برای  ممانعت از برگزاری آن و نیز پس از شکست پروژه صهیونیستی در بیت المقدس، شکل دیگری به خود گرفت تا اینکه هدف اصلی آن تحمیل حاکمیت و تسلط اشغالگران بر این شهر شد تا اینکه صرفا رژه یا جشن باشد.

این راهپیمایی با هدف یهودی سازی وتحمیل تسلط کامل رژیم اسرائیل بر شهر قدس و با اهداف عقیدتی و سیاسی انجام می‌شود و نوعی چالش از سوی پلیس اشغالگر و تحریک احساسات مسلمانان و فلسطینیان است.

این راهپیمایی که معمولاً بعد از ساعت پنج بعد از ظهر آغاز می‌شود، شامل برافراشتن پرچم رژیم اشغالگر، اجرای آهنگ‌ها و رقص‌های تلمودی در خیابان های قدس و منطقه قدیمی، انجام اقدامات تحریک آمیز و سردادن شعارهای نژادپرستانه و تحریک به "کشتن اعراب" است. 

شهرداری رژیم اشغالگر در قدس بودجه این راهپیمایی تحریک آمیز را که توسط احزاب راست افراطی رهبری می‌شود، تامین می‌کند.

با توجه به اهمیت و نمادین بودن باب العامود برای ساکنان بیت المقدس دولت اشغالگر اصرار دارد که راهپیمایی از این دروازه حیاتی که بخشی از هویت فلسطینی‌ها را مشخص می‌کند، عبور کند تا دستاوردها و پیروزی‌هایی را که مردم بیت المقدس در آن منطقه استراتژیک رقم زده‌اند از بین برده و ثابت کنند که آنها "دارای حاکمیت" هستند.

در سال ۲۰۲۱، پس از آنکه گردان های القسام، شاخه نظامی حماس، تهدید خود را عملی کرد و در پاسخ به تشدید نقض‌ها از سوی اشغالگران در شهر قدس، اهداف آنها را در شهر بیت المقدس موشک باران کرد، «راهپیمایی پرچم » نتوانست به اهداف خود دست یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha