• دوشنبه / ۱ خرداد ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402030100131
  • خبرنگار : 71616

خودروهای مونتاژی بالاخره تعیین تکلیف شدند/ فروش توسط نمایندگی‌ها، ممنوع!

خودروهای مونتاژی بالاخره تعیین تکلیف شدند/ فروش توسط نمایندگی‌ها، ممنوع!

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در اطلاعیه‌ای ضوابط قیمت‌گذاری و فروش خودروهای مونتاژی را به شرکت‌های خصوصی اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، پس از کش و قوس‌های بسیار در تعیین تکلیف قیمت خودروهای مونتاژی، در نهایت، شب گذشته (یکشنبه شب) گویا خودروسازان خصوصی و شورای رقابت در جلسه‌ای که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، با هم به توافق رسیده و قرار شد که خودروسازان مصوبه شورای رقابت را اجرایی کنند. 

پس از جلسه شب گذشته، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اطلاعیه ضوابط جدید فروش و قیمت خودروهای مونتاژی را اعلام کرده است که بر اساس آن، فروش محصولات صرفاً از طریق سامانه یکپارچه و هرگونه فروش خارج از سامانه، ممنوع خواهد بود؛ بدین ترتیب مراتب فروش و تخصیص به متقاضیان در قالب تعهدات شرکت‌ها است و بایستی بر اساس قیمت‌های مصوب اعلامی، ایفای تعهد صورت گیرد. 

در اطلاعیه سازمان حمایت که با موضوع ضرورت رعایت کلیه الزامات قانونی در عرضه خودرو که خطاب به پنج شرکت خودروساز خصوصی است، آمده است که: 

''با توجه به اطلاعات دریافتی پس از اعلام قیمت محصولات تولیدی آن شرکت از طریق شورای رقابت، مطابق تصمیمات جلسه شماره ۵۶۶ و پیرو انعکاس برخی از موضوعات، از طریق تماس‌های مکرر مردمی، موارد ذیل جهت رعایت در اقدام و انجام امور اصلاحی تاکید می‌شود: 

١- فروش کلی محصولات پنج شرکت (صنایع خودروسازی ایلیا، فرداموتور، کرمان‌موتور، مدیران‌خودرو و بهمن موتور) بر اساس تصمیمات جلسه ۵۴۳ شورای رقابت و همچنین معاونت صنایع حمل‌ونقل صرفاً از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو و با هماهنگی مراجع ذی‌ربط صورت پذیرد و هرگونه عرضه خودرو خارج از سامانه مذکور اعم از فروش محصول توسط نمایندگی‌های آن شرکت در قالب تحویل فوری یا فروش اقساطی ممنوع و در حکم عرضه خارج از شبکه بوده و در صورت مشاهده در قالب قوانین تعزیری اقدام خواهد شد.

۲- با توجه به مشارکت آن شرکت در طرح تخصیص خودرو از طریق سامانه یکپارچه و تعیین و ابلاغ اولویت‌ها، تمامی موارد اعلامی به آن شرکت در خصوص متقاضیان خرید خودرو، در قالب تعهدات آتی آن شرکت تلقی شده و باید بر اساس قیمت‌های مصوب اعلامی نسبت به ایفای به موقع آن اقدام شود. البته در صورت عدم اقدام آن شرکت در انعقاد قرارداد در زمان مقرر مشخص شده، مراتب از طریق از مصادیق عدم عرضه خودرو بوده و وفق قانون تعزیرات اقدام خواهد شد.

 ۳- در خصوص آن دسته از محصولات تاکنون قیمت آن توسط شورای رقابت اعلام نشده، ضروری است در حداقل زمان ممکن نسبت به تکمیل مستندات لازم اقدام و تمامی قراردادهای منعقده با مشتریان باید به نحوی تنظیم شود، تا ضمن رعایت مفاد آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، به محض اعلام قیمت محصولات، شرایط دریافت و پرداخت مابه‌التفاوت احتمالی قیمت خودرو از طرف آن شرکت یا مشتریان پس از تعیین قیمت نهایی امکان پذیر باشد. 

۴- اخذ مبلغ خرید خودرو از متقاضیان جهت عقد قرارداد، باید متناسب با نوع قرارداد تنظیمی (پیش‌فروش، فروش فوری و فروش فوق‌العاده سه ماه) صورت پذیرد. (فروش فوق‌العاده حداکثر سه ماه و در پیش‌فروش حداکثر یک ماه)؛ لذا دریافت و تکمیل وجه خودرو بر خلاف مفاد آیین‌نامه خارج از ضوابط و تخلف بوده و باید اصلاح شود.

۵- قیمت‌های مورد هم در صدور دعوتنامه‌های تکمیل وجه باید مطابق با قیمت های اعلامی بوده و هرگونه اعلام قیمت، اخذ وجه مازاد و... در حکم گرانفروشی از طریق مصادیق تعزیری پیگیری خواهد شد.

با عنایت به مطالب فوق و نظر به تذکرات قبلی انجام شده، مجددا تاکید می‌شود شرکت‌ها مکلف به رسیدگی به کلیه شکواییه های مشتریان و مصرف‌کنندگان هستند و در صورت عدم همکاری لازم، شاکیان می‌توانند از طریق ادارات کل صنعت معدن و تجارت استان‌ها و معاونت بازرسی ذی‌ربط با ارائه شکواییه‌ها و گزارش‌های خود احقاق حق کنند.''

این نامه به امضای حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۰۹:۴۸

متقاضیان خودروهای مکث موتور و آرین موتور پارس در سیستم یکپارچه تکلیفشون چی میشه؟؟؟؟!!!!!

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۰:۵۷

شرکت آرین پارس موتور برخلاف مصوبه شورای رقابت به صورت خودسرانه شروع به ارسال دعوتنامه آنهم با افزایش 500 میلیونی نسبت به بهمن 1401 کرده است. سازمان حمایت از مصرف کننده پس چه کاری انجام می دهد؟!! خواهشمند است پیگیری کنید.

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۲:۴۳

لطفا مسولين پي گيري كنند كه چرا مديران خودرو براي نوبت زمستان ١٤٠٢ پيامك فرستاده كه ظرف سه روز نياييد قرار داد ببنديد نوبت لغو ميشه اگر كسي امادگي نداشته و پول جور نميكنه چرا بايد نوبتش لغو بشه از طرفي به قيمت قبلي خودشان هم قرارداد مي بندند و مصوبه شورا رقابت را اجرا نمي كنند واقعا جايگاه قانون كجاست؟!

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۲ ۰۷:۲۱

طبق این خبر حداکثر سه ماه قبل از تحویل میتونن دعوتنامه تکمیل وجه بدن بنابراین پیامک قبلی شون وجاهت قانونی نداره و افرادی که نوبت تحویل شون زمستان ۴۰۲ باشه نهایتا اول پاییز باید تکمیل وجه کنند

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۲:۴۸

سلام. نحوه استرداد تفاوت و عدم اجرای بندهای 4 و 5 در خصوص دریافت تمامی وجه با شرایط سه ماهه در خصوص شرکت مدیران خودرو چگونه خواهد بود؟

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۶:۵۸

خود شرکت چری و بقیه شرکت های چینی محصولاتشون به دلار 60 تومن هم بدن بازار با مالیات و عوارض شهرداری و شماره گذاری باز از قیمت شورای رقابت کمتر میشه در صورتی که مونتاژ کاران حداکثر نرخ خرید دلارشون 42000 تومن بوده و با نرخ مرجع گمرکی ارز 28500 هم قطعات و لوازم ترخیص کردن . بعد با قیمت دلار آزاد و سود 100 درصدی قیمت گذاری کردن. مثلا تیگو 8 پرو وارداتی چطور تو عراق 1 میلیارد هست اما تو ایران که مونتاژ میشه بالای 2.2 میلیارد مدیران خودرو قیمت گذاری کرده.

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۳:۱۹

هیچ کاهش قیمتی هم رخ نمیده و عاقبت قیمتهای خودروهای مونتاژی هم گرونتر خواهد شد متاسفانه کسانی که در مجلس ،‌وزارت صمت و شورای رقابت هستند خودشون مسببین این شرایط شدند زمانیکه ملاک عمل در تعیین قیمت دلار ۲۸۰۰۰ تومن باشه در حالیکه واقعیت امروز دلار ۵۴۰۰۰ تومنه کدوم تولید کننده ای میتونه با این کاهش خودرو بفروشه ... کاری میکنند همین شرکتهای چینی هم بذارن و برن

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۱ ۱۶:۲۹

دوست عزیز لطفا اگر درباره موضوعی اطلاعات ندارید اظهارنظر نکنید! شرکتهای مربوطه دلار38000 تومانی گرفته اند ولی با این حال شورای رقابت در تعیین قیمت دلار را 42000تومان محاسبه کرده است

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۲ ۰۹:۳۶

در مورد فروش خودرو لطفا اگر اطلاعاتی دارید بفرمایید،آیا پس از خرید خودرو میتوان آن را فروخت و اگر میشود با چه شرایطی؟

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۲ ۰۹:۵۸

چرا شرکت آرین پارس موتور مورد خطاب شورای رقابت قرار نگرفته؟؟؟؟؟؟ آیا این شرکت اجازه گرانفروشی دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ از اصحاب رسانه خواهشمندیم صدای ما باشند.....

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۳ ۱۰:۵۵

با سلام لطفا بفرمایید تکلیف کسانی که در مرحله ی قبلی طرح یکپارچه خودروی مونتاژی را با قیمت قبلی و گرونتر از قیمت اعلامی شورای رقابت خریدن چی میشه ؟ پول ما را پس می دهند ؟ چه زمانی ؟

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۳ ۱۶:۲۳

کسی پاسخگو نیست. مثل همیشه

avatar
۱۴۰۲-۰۳-۰۴ ۱۲:۱۹

من هم در سری قبل خریداری کردم به مبلغ یک میلیاردو پجاه وپنج ملیون تومن از چه طریقی باید برای اضافه پرداختیم اقدام کنم