• سه‌شنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402030201001
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

تشکیل کارگروه مشترک ایران و عربستان برای پیشبرد دیپلماسی منطقه‌ای سلامت

تشکیل کارگروه مشترک ایران و عربستان برای پیشبرد دیپلماسی منطقه‌ای سلامت
عکس دریافتی از وزارت بهداشت.

در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع ‌جهانی بهداشت در ژنو دکتر بهرام‌ عین اللهی، وزیر بهداشت کشورمان و فهدبن عبدالرحمن الجلاجل، وزیر بهداشت عربستان سعودی دیدار و بر پیشبرد دیپلماسی منطقه‌ای سلامت با مشارکت دو کشور و ارتقای سلامت در گردهمایی‌های بزرگ دینی به ویژه حج تاکید کردند.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این ملاقات وزرای بهداشت دو کشور، پیشبرد دیپلماسی منطقه‌ای سلامت در مسیر کمک به ارتقای بهداشت در منطقه را مستلزم تشکیل کارگروه پیگیری تفاهمات دوجانبه دانسته و بر تشکیل این کارگروه توافق کردند. 

وزرای بهداشت ایران و عربستان در این دیدار شیوه‌های ارتقای سلامت در حوزه گردهمایی‌های بزرگ به ویژه حج را بررسی کردند.  

وزیر بهداشت عربستان در این دیدار همچنین نسبت به امضای  یادداشت تفاهم با جمهوری اسلامی در حوزه همکاری‌های سلامت و تشکیل کارگروه پیگیری اجرای آن اعلام آمادگی کرد.

در این نشست مقرر شد به زودی مقامات مرتبط در وزارت بهداشت ایران و وزارت بهداشت عربستان برای عملیاتی شدن مباحث مطروحه نشست مشترکی برگزار کنند. 

همکاری در زمینه بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، تبادل محققان حوزه سلامت، برگزاری همایش های مشترک علمی و توسعه گردشگری سلامت از جمله محورهای مورد بحث در این جلسه بود.

طرفین در این نشست ضمن ابراز خرسندی از  بهبود روابط دو کشور، برای توسعه دیپلماسی سلامت در حوزه‌های مختلف در سطوح دوجانبه و منطقه‌ای‌ و پیشبرد همکاری‌ها برای کنترل بیماری‌های واگیر و مبادله تجربه در زمینه کاهش بیماری های غیرواگیر اعلام آمادگی کردند.

بنابر اعلام وبدا، همچنین وزرای بهداشت ایران و چین نیز عصر روز گذشته در حاشیه هفتاد و ششمین مجمع جهانی سلامت با یکدیگر دیدار و بر مبنای اسناد توافق شده از سوی رؤسای جمهور دو کشور در خصوص گسترش همکاری‌ها در حوزه اقتصاد سلامت، تولید مشترک دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی و همچنین برگزاری همایش های علمی مشترک توافق کردند.

دکتر بهرام عین اللهی از همکاری چین در تامین واکسن سینوفارم در ایران در دوران همه گیری کرونا تقدیر و بر سیاست تجارت بدون انتقال دلار بین دو کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت با وجود تحریم های ناجوانمردانه دشمنان، از فعالیت شبکه بهداشت کشور به عنوان یکی از مهمترین زیرساخت های حوزه سلامت کشورمان یاد کرد و گفت: همکاری های جمهوری اسلامی ایران و چین در سالهای اخیر، تقویت شده و آمادگی داریم که همکاری های حوزه سلامت، بیش از گذشته و همگام با سایر حوزه ها شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین، توافق نامه های حوزه سلامت امضا شده و زمینه همکاری های علمی بین دانشمندان و دانشگاه های دو کشور و نیز همکاری در حوزه تولید دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی، وجود دارد.

دکتر ماشیاوی، وزیر بهداشت چین نیز در این دیدار با اشاره به دوستی ایران و چین و سابقه گسترده همکاری در طول تاریخ از جمله در موضوع جاده ابریشم، بر گسترش همکاری‌های حوزه اقتصاد سلامت بین دو کشور تاکید کرد و از آمادگی کشورش برای تقویت این همکاری‌ها خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha