• یکشنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1402032818171
  • خبرنگار : 71282

نصب هرگونه بالابر به جای آسانسور ممنوع!

نصب هرگونه بالابر به جای آسانسور ممنوع!

بر اساس اعلام مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی نصب و استفاده از بالابر در فروشگاه‌ها، کارگاه‌ها، منازل و اماکن به جای آسانسور غیر ایمن، حادثه ساز و خطرناک است.

به گزارش ایسنا، به دنبال گسترش شهرنشینی و رشد جمعیت، ساختمان‌ها و برج‌های مسکونی و تجاری بسیاری ساخته شدند. وجود آسانسور در هر ساختمان که بیش از چهار طبقه داشته باشد ضروری است و زندگی روزمره افراد به تکنولوژی گره خورده است. در حال حاضر آسانسورها کار جابه جایی بین طبقات ساختمان را آسان‌تر می‌کند و استفاده از آن هم به حفظ سلامتی کمک می‌کند و هم با استفاده از آنها صرفه‌جویی بسیاری در وقت و زمان صورت می‌گیرد. ولی این تجهیزات قدرتمند در کنار مفید بودنشان مخاطراتی هم دارند و نصابان آسانسور و کارکنان ساختمانی در معرض بیشترین خطر در ارتباط با آسانسور هستند.

متاسفانه در سالهای گذشته بعضا به جای استفاده از آسانسور از بالابر در برخی رستوران‌ها،‌ کارگاه‌ها، ساختمان ها و منازل استفاده شده که به وقوع حوادث منجر به قطع عضو یا فوت افراد مجر شده است. در همین راستا احمدرضا پرنده - مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاسف از بی توجهی به این امر مهم و استفاده از بالابر به جای آسانسور گفته است استفاده از بالابرهای غیر ایمن نه تنها در کارگاه‌ها مشاهده می‌شود بلکه بعضا در منازل نیز استفاده می‌شود، حتی در بعضی فروشگاه‌ها برای جابه‌جایی مشتریان به طبقات استفاده می‌شود که بسیار خطرناک و حادثه‌ساز است.

وی می‌گوید: بررسی حوادث ناشی از کار نشان می‌دهد در بعضی از کارگاه‌ها از جمله فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و شیرینی پزی‌ها برای دسترسی به طبقات در قسمتی از کارگاه، یک بالابر غیر ایمن نصب شده که حتی برای حمل و جابجایی بار غیر ایمن است و متاسفانه از همین بالابر غیر ایمن برای جابه جایی کارگران، کارفرمایان و مشتریان استفاده و منجر به بروز حوادث بسیاری می‌شود.

به گفته دبیر شورای عالی حفاظت فنی،‌ بعضا مشاهده شده که به دلیل غیر ایمن و غیر استاندارد بودن و عدم تعبیه اتاقک محل عبور بالابر، کفی این بالابرها بدون ساخت اتاقک در حال حرکت به طبقات بوده و باعث شده اگر افرادی در طبقه پایین‌تر زیر آن ایستاده باشند، کفی بالابر در حین پایین آمدن به نفر زیر آن برخورد کرده و منجر به فوت فرد شده است یا در برخی موارد وقتی یکی از شاغلین رستوران روی کفی بالابر مستقر و در حال حرکت به طبقه بالا بوده سر و بالا تنه فرد به زیر سقف برخورد کرده و بالابر به حرکت خود ادامه داده و منجر به فوت وی شده است.

وی تاکید دارد که در راستای مسئولیت اجتماعی نسبت به آحاد جامعه باید مالکان و صاحبان واحدهای تجاری، کارگاه‌ها و فروشگاه‌ها از ایجاد چنین شرایط غیر ایمن وحادثه ساز خودداری کنند.

در روزهای گذشته سرپرست اداره‌ کل استاندارد استان تهران با تاکید بر اجباری بودن اخذ تاییدیه ایمنی آسانسورها، به مالکان، بهره‌برداران و مدیران برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه مسکونی و تجاری هشدار داده بود که مسئولیت حوادث ناشی از استفاده از آسانسورهای غیر استاندارد و ناایمن مطابق قانون بر عهده آنان است.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش‌ها سالانه هزاران حادثه آسانسوری در دنیا اتفاق می‌افتد که خراب بودن درها، توقف ناگهانی و گیرکردن آسانسور در بین طبقات از جمله آنهاست؛ بر این اساس با توجه به اهمیت وجود آسانسور در ساختمان‌ها می‌طلبد یکسری استانداردها در خصوص بهره‌برداری از آنها رعایت شود و به جهت جلوگیری از بروز پیامدها و مشکلات جدی به طور مرتب مورد بازرسی قرار گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha