• شنبه / ۳ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402040300857
  • منبع : جامعه مدرسین

محمدرضا آشتیانی‌ درگذشت

محمدرضا آشتیانی‌ درگذشت

معاون جامعه و مردم جامعه مدرسین درگذشت.

به گزارش ایسنا، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیه‌ای خبر داد : «بسم الله الرحمن الرحیم.انا لله و انا الیه راجعون .آیت الله محمدرضا آشتیانی‌، معاون جامعه و مردم جامعه مدرسین و نماینده سابق مردم قم در مجلس شورای اسلامی، جمعه دوم تیرماه ۱۴۰۲، دارفانی را وداع گفت و به رحمت ایزدی پیوست.

مراسم تشییع آن مرحوم، روز یکشنبه، چهارم تیرماه، ساعت ۱۷ از مسجد امام حسن عسکری -علیه السلام- به سمت حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها- برگزارخواهدشد.»

از فعالیتهای‌ مهم‌ ایشان‌ در عرصه‌ علمی و فرهنگی، شرکت‌ در تدوین‌ تفسیر نمونه‌ است‌. کار تدوین‌ و نگارش‌ تفسیر نمونه‌ از سال‌ ۱۳۵۱ آغاز شد. این‌ کار به‌ پیشنهاد آیت‌ الله‌ العظمی‌ مکارم‌ شیرازی‌ بود. ایشان‌ بر این‌ باور بودند که‌ خلا وجود یک‌ تفسیر فارسی‌ که‌ همگان‌ بتوانند آن‌ را بخوانند و از آن‌ استفاده‌ کنند، محسوس‌ است‌. از این‌ رو به‌ همراه‌ گروهی‌ از فضلا کار نگارش‌ این‌ اثر را آغاز کرد که‌ در سال‌ ۱۳۶۷ به‌ پایان‌ رسید و در ۲۷ جلد در اختیار همگان‌ قرار گرفت‌. از فعالتیهای‌ مهم‌ دیگر ایشان‌، شرکت‌ در تدوین‌ تفسیر موضوعی‌ قرآن‌ به‌ نام‌ «پیام‌ قرآن‌» و نیز شرکت‌ در نگارش‌ تفسیر نهج‌ البلاغه‌ است‌ که‌ هر دو اثر هم‌ اکنون‌ منتشر شده‌ و در اختیار عموم‌ مردم‌ قرار گرفته‌ است‌.

آشتیانی‌ که در سال‌ ۱۳۱۹ هجری‌ شمسی‌ در آشتیان‌ به‌ دنیا آمده بود سرانجام در ساعت ۱۹ روز جمعه، ۲ تیرماه سال ۱۴۰۲، پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن ۸۳ سالگی درگذشت.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پیام تسلیتی برای درگذشت وی نوشت:« بسم الله الرحمن الرحیم . إِنَّـا لِـلَّـهِ وَ إِنَّـا إِلَـیْـهِ رَاجِـعُـونَ .ارتحال خادم قرآن و عترت، عالم خدمتگزار و متعهد، آیت‌الله حاج شیخ محمدرضا آشتیانی موجب تألم وتأثر گردید. ایشان در عمر پر برکت خود در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و فرهنگی، خدمات ماندگاری را ارائه کردند و سال‌ها در کسوت نمایندگی مردم قم در مجلس شورای اسلامی پیگیر مطالبات عمومی و تحقق ارزش‌های انقلابی بودند. سوابق درخشان مبارزاتی در نهضت اسلامی و دفاع مقدس، فعالیت‌های متنوع و مخلصانه در معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ساده زیستی، مردم‌داری، عمل انقلابی و ولایتمدارانه و همچنین خدمات علمی و قرآنی آن عالم فرهیخته در حوزه و دانشگاه، توشه‌ای ارزشمند برای آن فقید سعید است. مشارکت و همکاری این عالم برجسته در تولید آثار ارزشمندی از جمله کتاب تفسیر نمونه، پیام امام امیرالمؤمنین (شرح نهج البلاغه) و عرفان اسلامی (شرح صحیفه سجادیه)، نمونه‌ای از توانایی‌های علمی و پژوهشی ایشان است.جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رحلت این خدمتگزار صدیق اسلام و انقلاب را به حضرت بقیه الله الأعظم -ارواحنا له الفداء-، رهبرمعظم انقلاب -مدظله‌العالی-، مراجع عظام تقلید -دامت‌برکاتهم-، حوزه‌های علمیه، مردم شریف قم و خانواده‌ی محترم ایشان تسلیت عرض نموده، از خداوند متعال برای آن عالم مجاهد رحمت و غفران الهی را مسألت می‌نماید.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha