دکتر احسان مصطفوی در گفتوگو با ایسنا، گفت: در برنامه مهارت آزمایی که با هدف بررسی و ارزیابی توانایی آزمایشگاههای مرجع کشورها در تشخیص و شناسایی تبهای خونریزی دهنده ویروسی، توسط آزمایشگاه مورد تایید سازمان بهداشت جهانی در استرالیا برای آزمایشگاههای منتخب در سراسر جهان برگزار شد، نمونههای مجهول از نظر آلودگی به ویروسهای مرگبار عامل تبهای خونریزی دهنده ویروسی مورد بررسی قرار گرفتند.
وی افزود: برنامه مهارتآزمایی تبهای خونریزی دهنده ویروسی سازمان بهداشت جهانی، با ارزیابی توانایی آزمایشگاههای مرجع در تشخیص این بیماریها، نقش مهمی در ارزیابی و ارتقای این آزمایشگاهها دارد و با انجام آزمایشهای دقیق و حساس به این آزمایشگاهها کمک میکند تا در پیشگیری و درمان این بیماریها موثرتر عمل کنند.
او تاکید کرد: در این راستا، آزمایشگاه مرجع کشوری آربوویروسها و تبهای خونریزی دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران به عنوان یکی از آزمایشگاههای برتر در این حوزه توانست در سال ۲۰۲۳ با کسب درجه عالی (صحت ۱۰۰ درصد) کیفیت و اعتبار خود را در سطح جهانی نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه آربوویروسها و تبهای خونریزی دهنده ویروسی انستیتو پاستور ایران در سال ۱۳۷۹ راهاندازی شده است، تصریح کرد: همچنین از سال ۱۳۸۸ با توجه به استقرار مدیریت کیفیت، این آزمایشگاه توانست تاییدیه مرجع کشوری را از آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت بگیرد و به عنوان آزمایشگاه مرجع کشوری آربوویروسها و تبهای خونریزی دهنده ویروسی فعالیت کند.
وی در خاتمه تاکید کرد: لازم به ذکر است که تبهای خونریزی دهنده ویروسی به عنوان بیماریهای عفونی خطرناک، با علائمی شامل تب، لرز، درد عضلات، بی اشتهایی، سردرد و خونریزیهای شدید همراه هستند. ویروسهایی مانند ویروس ابولا، ماربورگ، تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو و ویروس تب دره ریفت، از جمله ویروسهایی هستند که میتوانند این بیماریها را ایجاد کنند.
انتهای پیام
نظرات