• یکشنبه / ۵ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402060503144
  • خبرنگار : 71415

ژاپن: در دریای اطراف فوکوشیما آلودگی رادیواکتیو تشخیص ندادیم

ژاپن: در دریای اطراف فوکوشیما آلودگی رادیواکتیو تشخیص ندادیم

دولت ژاپن ادعا کرد، از آبهای دریای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما آزمایش به عمل آورده و این آزمایشات آلودگی قابل تشخیص رادیواکتیو را در این دریا شناسایی نکرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته پایگاه شبکه بی.بی.سی،‌ این بیانیه دولت ژاپن بعد از آن مطرح می‌شود که کشورهای همسایه ژاپن و گروه‌هایی که از آبهای منطقه برای ماهی گیری استفاده می‌کنند، شدیدا نسبت به طرح این دولت برای تخلیه پساب هسته‌ای تصفیه شده نیروگاه هسته‌ای تخریب شده فوکوشیما در اقیانوس اظهار نگرانی کرده‌اند.

ژاپن قرار است نتایج آزمایشات خود از نمونه آب دریای اطراف نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما را به صورت هفتگی در عرض سه ماه آینده منتشر کند.

قرار است طبق طرح ژاپن که از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تایید شده، بیش از یک میلیون تُن پساب تصفیه شده انبار شده در محل این نیروگاه هسته‌ای در عرض ۳۰ سال آینده تخلیه شود.

این پساب از بعد از آسیب شدیدی که سونامی سال ۲۰۱۱ به نیروگاه فوکوشیما وارد کرد، انباشته شده است.

ژاپن اعلام کرده، این پساب مشکل ایمنی نداشته و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز این طرح را تایید کرده است اما منتقدان این طرح همچنان خواستار متوقف کردن آزادسازی این پساب در اقیانوس هستند.

برای تصفیه این پساب ابتدا آن را با هدف حذف رادیواکتیوترین عناصر از  فیلتر عبور داده و در ادامه رقیق ساخته تا سطح یک ایزوتوپ رادیواکتیو هیدروژن موسوم به تریتیوم را که تفکیکش از آن دشوار است، کاهش دهند.

وزارت محیط زیست ژاپن اعلام کرد، آزمایش به روی نمونه‌های برداشته شده از ۱۱ محل در نزدیکی نیروگاه نشان داد سطح ایزوتوپ تریتیوم در این نمونه‌ها زیر ۷- ۸ بکرل در لیتر بوده که در حد تحتانی تشخیص قرار دارد.

این وزارتخانه بیان داشت، این آب "هیچ تاثیر مخربی بر محیط زیست و سلامت انسانی نخواهد گذاشت."

چین در واکنش به اجرای تخلیه این پساب در اقیانوس این طرح را "شدیدا خودخواهان و اقدامی غیرمسئولانه" خواند.

پکن روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد، تمامی انواع صادرات محصولات دریایی ژاپن را در واکنش به تخلیه پساب هسته‌ای فوکوشیما ممنوع می‌کند.

موجی از مخالفت‌ها با این طرح در کره جنوبی نیز به راه افتاده و روز پنجشنبه گذشته معترضان به آن در شهر سئول،‌ پایتخت کره جنوبی تلاش کردند به سفارت ژاپن در این شهر حمله کنند.

کره جنوبی امروز یکشنبه اعلام کرد، کارشناسان هسته‌ای را برای رصد فرآیند تخلیه پساب فوکوشیما به این نیروگاه فرستاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha