• یکشنبه / ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402061911523
  • خبرنگار : 90069

/به‌روزرسانی شد/

زلزله در مراکش؛ افزایش شمار جان‌باختگان به بیش از ۲۰۰۰ نفر

زلزله در مراکش؛ افزایش شمار جان‌باختگان به بیش از ۲۰۰۰ نفر
عکس: رویترز

آمار جان‌باختگان زلزله‌ قدرتمند ۶.۸ درجه‌ای در مرکز مراکش که منجر به خسارات شدیدی در چندین ناحیه شده از ۲۰۰۰ نفر فراتر رفته است.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه الجزیره، شمار قربانیان این حادثه تاکنون به ۲۰۱۲ نفر رسیده و تعداد مصدومان نیز بنابر آمارهای رسمی به ۲۰۵۹ نفر افزایش یافته است.

گزارش‌ها حاکیست در پی وقوع این زلزله‌ مهیب، دولت مراکش سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.

ارتش این کشور نیز اعلام کرده است یکی از جاده‌های اصلی پاکسازی شده و این جاده به مناطقی منتهی می‌شود که بیشترین خسارات را دیده‌اند.

بنابر گزارش بی‌بی‌سی، ارتش مراکش ضمن تاکید بر ادامه عملیات امدادرسانی گفته است: رانش زمین،‌ مسیر منتهی به شهر کوچک «اسنی» در کوه‌های اطلس را مسدود کرده بود.

وزیر سابق گردشگری مراکش گفت: با باز شدن مسیرهای مسدود شده و فراهم شدن امکان دسترسی به برخی مناطق حادثه‌دیده، این نگرانی وجود دارد که تعداد قربانیان در روزهای آینده افزایش یابد.

مقامات بهداشتی مراکش از شهروندان خواستند تا برای نجات مصدومان زلزله، خون اهدا کنند.

تصور می‌شود بسیاری از قربانیان ساکنان نواحی کوهستانی صعب‌العبور باشند. کانون زلزله کوه‌های «اطلس بزرگ» در ۷۱ کیلومتری جنوب غربی شهر «مراکش» بود و تصور می‌شود هنوز بسیاری از مردم زیر آوار باشند.

بنابر اخبار رسانه‌های محلی، شماری از روستاها با خاک یکسان شده‌اند و دسترسی به مناطق زلزله‌زده به دلیل آسیب شدید جاده‌ها مقدور نیست.

مدیر موسسه ژئوفیزیک مراکش نیز می‌گوید: تاکنون چندین پس‌لرزه نسبتا قوی را در پی زمین لرزه اصلی ثبت کرده‌ایم و قوی‌ترین پس‌لرزه، اولینِ آنها بعد از زلزله ۶.۸ ریشتری بوده است. همچنین امکان وقوع پس‌لرزه‌های بیشتر در روزهای آتی وجود دارد.

این زلزله حدود ساعت ۲۳:۱۱ روز جمعه به وقت محلی در عمق حدود ۱۸ کیلومتری زمین و در منطقه‌ای کم‌جمعیت در یک ناحیه کوهستانی رخ داده اما در رباط، کازابلانکا و صویره نیز لرزش آن احساس شده است.

بنا بر اظهارات برخی شاهدان، زمین لرزه حدود ۲۰ ثانیه طول کشیده است. بخش‌هایی از میراث جهانی یونسکو در شهر قدیمی مراکش نیز دچار آسیب شده است.

وزیر دادگستری مراکش نیز به شبکه الجزیره گفت: تعدادی از روستاها در مناطقی که بیشترین آسیب‌ را از زلزله دیده‌اند به طور کامل ویران شده است.

بنابر گزارش دویچه‌وله، مرکز زمین شناسی شهر «پوتسدام» شدت زلزله را اندکی کمتر از هفت درجه اعلام کرد که شدیدترین زلزله در مراکش از سال ۱۹۶۰ به این سو به شمار می‌رود. در زمین‌لرزه آن سال دست کم ۱۲۰ هزار نفر کشته شدند.

کشورهای زیادی از تمایل به ارسال کمک به زلزله‌زدگان خبر دادند. همچنین به درخواست اتحادیه فوتبال اروپا در تمامی مسابقات اروپایی در همبستگی با زلزله‌زدگان یک دقیقه سکوت اعلام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha