• چهارشنبه / ۱۲ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402071207839
  • خبرنگار : 71660

برکناری مک‌کارتی چه معنایی برای کمک‌های آمریکا به اوکراین دارد؟

برکناری مک‌کارتی چه معنایی برای کمک‌های آمریکا به اوکراین دارد؟

پس از آنکه در قانون بودجه موقت اخیر دولت آمریکا موضوع کمک به اوکراین گنجانده نشد، اقدام تاریخی این کشور مبنی بر برکناری رئیس مجلس نمانیدگان به عدم قطعیت درباره آینده کمک‌های واشنگتن به کی‌یف می‌افزاید.

به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا اوایل این هفته خاطرنشان کرد که «تحت هیچ شرایطی» کمک‌های آمریکا به اوکراین متوقف نخواهد شد و در ادامه به کوین مک‌کارتی، رئیس‌ برکنارشده مجلس نمایندگان آمریکا گفت که به تعهدش در قبال مردم اوکراین پایبند بماند و حمایت مورد نیاز برای کمک به این کشور را در این برهه حساس تضمین کند.

روزنامه گاردین در گزارشی می‌نویسد: همزمان با اینکه ضرورت تداوم کمک‌ها به اوکراین افزایش یافته و به مسئله مهمی بدل شده، «راب بائر» رئیس کمیته نظامی ناتو و از مقامات ارشد این ائتلاف نظامی روز سه‌شنبه گفت که «ته دیگ را می‌توان دید»!

برکناری مک‌کارتی چه معنایی برای کمک‌های آمریکا به اوکراین دارد؟

علاوه بر اینکه ایالات متحده با مشکلات مالی مواجه شده و چشم‌انداز ادامه کمک‌ها به اوکراین مبهم به نظر می‌رسد، یک مقام اروپایی بدون افشای نام خود به نشریه پولیتیکو گفت کشورهای اتحادیه اروپا دیگر نمی‌توانند از انبارهای خود به اوکراین سلاح بفرستند. همچنین منبع مطلع دیگری به روزنامه تلگراف گفت که دولت انگلیس برای ادامه کمک‌های نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه، با کمبود تسلیحاتی مواجه شده است.

گاردین در ادامه گزارشش می‌گوید: کاخ سفید اعلام کرد که مطئمن است آمریکا در نهایت کمک‌های بیشتری به اوکراین ارسال خواهد کرد و مسئله برکناری مک‌کارتی چندان مطرح نیست زیرا اکنون توجه مردم به نقطه نظرات جانشین احتمالی او معطوف شده است.

یک گروه سیاسی اوکراینی تحت عنوان «با هم از دموکراسی دفاع کنیم» به نامزدهای پیشتاز برای منصب رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از A تا F براساس حمایت‌های پیشین آن‌ها از اوکراین رتبه داده و براساس این رتبه‌بندی، A بیانگر بیشترین حمایت می‌باشد.

برکناری مک‌کارتی چه معنایی برای کمک‌های آمریکا به اوکراین دارد؟
استیو اسکالیس

«استیو اسکالیس» شخص شماره ۲ مجلس نمایندگان که ظاهرا مدتهاست به عنوان شخص جانشین مک‌کارتی در نظر گرفته شده و خود علاقه‌مند به این کار است، رتبه B را دریافت کرده؛ با این حال، «مت گاتز» نماینده طیف راست حزب جمهوری‌خواه آمریکا که با تنظیم دادخواستی خواستار برکناری مک‌کارتی شده بود و پیشتر گفت که از اسکالیس حمایت خواهد کرد، رتبه F را دریافت کرده است.

«جیم جردن» رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا و «بایرون دونالدز» نماینده تندرو این مجلس نیز رتبه F را دریافت کردند؛ اما از میان تمامی این افراد «تام ایمر» نماینده جمهوری‌خواه، بالاترین رتبه یعنی A را دریافت کرده است.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، واشنگتن ۱۱۳ میلیارد دلار کمک مالی، امنیتی و بشردوستانه به دولت اوکراین ارسال کرده است.

رهبران مجلس سنای آمریکا که تحت کنترل دموکرات‌ها است، وعده داده‌اند که قانون تداوم کمک‌های امنیتی و اقتصادی به اوکراین را طی هفته‌های آتی تضمین کنند.

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، گروهی از جمهوری‌خواهان تندرو از همکاری مک‌کارتی با دموکرات‌ها برای جلوگیری از تعطیلی دولت جو بایدن خشمگین بودند و به همین دلیل برکناری او را کلید زدند. «مت گاتز» تلاش‌ها برای برکناری مک‌کارتی را رهبری می‌کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا که در تسلط جمهوری‌خواهان است، با ۲۱۶ رای موافق در برابر ۲۱۰ رای مخالف به برکناری مک‌کارتی رای داد؛ این اولین بار در تاریخ آمریکاست که قانون‌گذاران آمریکایی به برکنار کردن رئیس‌ خود رای دادند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha