• شنبه / ۱۵ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402071509670
  • خبرنگار : 71263

برنامه آذربایجان برای دو برابر کردن صادرات گاز به اروپا ناکام می‌ماند؟

برنامه آذربایجان برای دو برابر کردن صادرات گاز به اروپا ناکام می‌ماند؟

جمهوری آذربایجان ممکن است موفق نشود صادرات گاز طبیعی به اروپا را تا سال ۲۰۲۷، دو برابر کند زیرا نتوانسته است قراردادهای فروش بلندمدت را منعقد کند.

به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: این کشور حاشیه دریای خزر پس از حمله نظامی سال گذشته روسیه به اوکراین، سرگرم مذاکره با بیش از ۱۰ کشور اروپایی بود. اما مذاکرات در خصوص عرضه، تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

این تغییر وضعیت جمهوری آذربایجان با کاسته شدن از شدت بحران انرژی اروپا روی داده است. هر چند این منطقه به گاز نیاز دارد اما ممکن است فرصت جمهوری آذربایجان برای انعقاد قراردادهای فروش که برای سرمایه‌گذاری میلیاردها دلار برای تقویت تولید ضروری هستند، سپری شده باشد.

خریداران اروپایی اکنون برای دادن تعهد خرید سوخت‌های فسیلی به مدت چند دهه آینده، تردید دارند و گزینه‌های دیگری مانند عرضه بیشتر گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) از آمریکا و قطر تا چند سال دیگر آغاز می‌شود. برخلاف خطوط لوله دائمی، اکثر زیرساخت ال‌ان‌جی جدید، شامل پایانه‌های وارداتی شناور هستند که می‌توانند در هنگام کاهش تقاضا، به جای دیگری جابجا شود.

سیندر کنوتسون، از شرکای تحقیقات بازارهای گاز و ال‌ان‌جی شرکت «ریستاد انرژی» در این باره گفت: با در نظر گرفتن این که بازار انتظار دارد شاهد مازاد عرضه در بازارهای ال‌ان‌جی جهان از سال ۲۰۲۷ به بعد باشد، زمان توسعه خط لوله جدید از جمهوری آذربایجان، چالشی برای این پروژه است.

رومانی اعلام کرده است متعهد شدن برای قراردادهای بلندمدت، دشوار خواهد بود. در آلمان، سخنگوی شرکت سکیورینگ انرژی آلمان گفت: فراتر از مذاکرات اولیه، هیچ رایزنی مشخصی با جمهوری آذربایجان وجود نداشته است.

طرح‌های بلندمدت

الهام شعبان، مدیر گروه تحقیقاتی مرکز مطالعات نفت در باکو می‌گوید: جمهوری آذربایجان پیش از تعهد برای سرمایه‌گذاری در افزایش تولید و زیرساخت، می‌خواهد بداند گاز این کشور به مدت حداقل ۲۰ سال آینده به اروپا صادر خواهد شد.

میدان عظیم شاه دنیز جمهوری آذربایجان، صادرات گاز به اروپا را در سال ۲۰۲۰ از طریق شبکه کریدور گاز جنوبی آغاز کرد. این شبکه، از طریق گرجستان و ترکیه، دریای خزر را به ایتالیا وصل می‌کند. جمهوری آذربایجان سال میلادی گذشته توافق را با کمیسیون اروپا برای دو برابر کردن صادرات سالانه گاز به ۲۰ میلیارد متر مکعب تا سال ۲۰۲۷ امضا کرد.

طبق اعلام وزارت انرژی جمهوری آذربایجان، اروپا بزرگترین خریدار گاز طبیعی این کشور در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۳ بوده و ۷.۶ میلیارد متر مکعب گاز وارد کرده که ۴.۱ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۲، رشد نشان می‌دهد. تولید گاز طبیعی جمهوری آذربایجان در هشت ماه نخست سال میلادی جاری، با رشد پنج درصدی، به ۳۲.۲ میلیارد متر مکعب رسید.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اما جدا از ابهامات پیرامون عرضه بلندمدت و لجستیک تقاضا، عرضه گاز از سوی جمهوری آذربایجان تحت تاثیر کشمکش‌های ژئوپلیتیکی قرار گرفته است. تصرف اخیر منطقه ناگورنو قره باغ توسط جمهوری آذربایجان که منجر به کوچ اجباری ۱۰۰ هزار ارمنی به ارمنستان شد، ممکن است روی هر گونه تصمیم‌گیری خریداران اروپایی تاثیر بگذارد. امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و برخی دیگر در اتحادیه اروپا، نگران حمله احتمالی به سرزمین ارمنستان هستند اما باکو منکر آن شده است که چنین اتفاقی خواهد افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha