• شنبه / ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ۰۷:۱۶
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1402072114649
  • خبرنگار : 71662

معاون سازمان محیط زیست:

تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است

تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است، اظهار کرد: هرگونه تغییر کاربری باید تنها با صدور مجوز و در نظر گرفتن حساسیت‌های سازمان محیط زیست انجام شود.

به گزارش ایسنا، یکی از مسائل تهدیدکننده محیط زیست و منابع طبیعی تغییر کاربری اراضی است. این امر موجب نابودی بخش اعظمی از زمین‌های کشاورزی می‌شود و از دیدگاه امنیت غذایی، خودکفایی و اشتغال پایدار جامعه روستایی، پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اهمیت زیادی دارد.

همچنین تغییر کاربری زمین منجر به خسارت­‌های جبران ناپذیر به عرصه­‌های طبیعی شامل گسترش بیابان‌زایی و فرسایش خاک و وقوع بلایای طبیعی مانند رانش زمین، سیل و تغییر اقلیم، از بین رفتن پوشش گیاهی، کاهش تنوع زیستی و حاصلخیزی اراضی و پیامدهای منفی زیست محیطی همچون آلوده شدن منابع آبی و خاکی توسط صنایع آلاینده‌ غیرمجاز به‌خصوص در حاشیه رودخانه‌ها، ساحل دریا و مناطق مجاور منابع آب شرب و کشاورزی و مرگ تدریجی کشاورزی و تهدید جدی امنیت غذایی می‌شود.

این در حالیست که چندی پیش اخباری از برنامه هفتم منتشر شد که  در بخشی از صدور مجوز واگذاری اراضی ملی از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای بهره‌برداری خبر داده شده بود.

حسن اکبری در گفت و گو با ایسنا در این باره اظهار کرد: اگر این محدوده‌ها داخل پناهگاه حیات وحش قرار داشته باشند، تغییر کاربری آن مستلزم اخذ مجوز است و در هر صورت تغییر کاربری در اراضی ملی ممنوع است.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در مستثنیات نیز با اینکه افراد مالک هستند اما اگر قصد تغییر کاربری داشته باشند باید حتماً مجوز بگیرند و حتماً این حساسیت‌ها را سازمان حفاظت محیط زیست لحاظ می‌کند که در آنجا ساخت و ساز یا بارگذاری که با رویکرد یک پناهگاه و تالاب منافات داشته باشد، انجام نشود و مجوزی نیز برای آن صادر نشود.

 اکبری در پایان تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که مناطقی همچون تالاب میانکاله زیستگاه بسیار ارزشمندی برای پرندگان مهاجر است. به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست حساسیت و مقاومت زیادی در اصلاح رویکردها دارد تا رویکردها به گونه‌ای باشد که زیستگاه‌های ارزشمند همچون میانکاله کمترین آسیب را متحمل شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۰۷:۵۳

اراده ای برای حفاظت و صیانت از عرصه های ملی جنگل و مرتع مشهود نیست.

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۱۵:۲۵

جناب اقای اکبری ....واقعیت جلوی چشم خود روستاییان .اراضی ملی .با درختان جنگلی شصت ساله ..قطع شده .ویلاسازی شده .امکانات هم گرفته متاسفانه .کسی جرات نداره ..چیزی بگه ..

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۱۹:۳۷

کل کشور با عناوین تبدیل به خانه باغ وویلا شدند الان میکن ممنوع است اساس قدرت اجرای است جنگل های زاگرس از سردشت تا مریوان بدون هیچ حمایتی جنگل هاش سوختن عمدی بیشتر برای استفاده طمع کاران زمین وجنگل بماند پنهانی جنگل هاش فروخته میشن

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۲ ۲۱:۲۶

باسلام ۵ سال است ده هکتار زمینهای چایکاری که همراه بود بازمینهای اراضی ملی ومثتثنیات وخانه های کشاورزان در روستای مهربن سیاهکل علی رقم مخالفت کشاورزان به شکل کاملا ناعادلانه به یک فرد غیر بومی وسودجو واگذار شده وشکایتها هنوز به نتیجه نرسیده عاجزانه خواهشمندیم مسوولین امر رسیدگی کنندتا کشاورزان بتوانند به تولید وکشاورزی ادامه دهند

avatar
۱۴۰۲-۰۷-۲۳ ۰۵:۳۶

باسلام تشریف بیارین شهید کلانتری پشت کوهسنگی مشهد تا با چشم خودتان ببینید چطور تمامی کوهها فروخته شده وبه سرعت در حال ساخت وساز است