• چهارشنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402072618741
  • خبرنگار : 90069

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

خشونت مسلحانه و کشتارهای جمعی به ویژه در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا به رغم آنکه سالانه قربانیان زیادی در این کشور می‌گیرد، جزو حوادث متداول و همیشگی در زندگی روزمره آمریکایی‌ها شده، با این حال این حوادث مرگبار تا حد زیادی در ایالات متحده جنبه سیاسی دارد و حامیان ضرورت کنترل اسلحه را در مقابل سیاستمدارانی قرار می‌دهد که به شدت از حق حمل سلاح حمایت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان علوم اجتماعی در ایالات متحده می‌گویند که افزایش میزان قتل و آدم‌کشی در این کشور ممکن است ناشی از روابط مخدوش بین مردم و پلیس باشد.

این کارشناسان همچنین اظهار کرده‌اند عوامل دیگری که منجر به افزایش خشونت با اسلحه هستند شامل انزوای اجتماعی، از دست دادن شغل و فشارهای اقتصادی است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) می‌گوید: قتل و خودکشی با استفاده از اسلحه طی سال‌های اخیر در ایالات متحده به بالاترین حد خود رسیده است.

کارشناسان این مرکز گزارش داده‌اند که از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ میلادی، آمار قتل و خودکشی با سلاح گرم در این کشور بیش از ۸ درصد افزایش یافته است.

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

بنابر آمار اخیر منتشر شده در خبرگزاری شینهوا، ۸۱ درصد از قتل ها و ۵۵ درصد از خودکشی ها در سال ۲۰۲۱ میلادی مربوط به استفاده از سلاح گرم بوده و این درحالیست که این ارقام در سال ۲۰۲۰ میلادی به ترتیب ۷۹ درصد و ۵۳ درصد بوده است.

افزایش خشونت با اسلحه در سرزمین یانکی‌ها

خبرگزاری آسوشیتدپرس در آخرین گزارش آماری خود اعلام کرد: ایالات متحده در نیمه اول سال جاری میلادی (۲۰۲۳) با ثبت ۲۸ مورد حادثه قتل عام، رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

تحلیل آماری آسوشیتدپرس حاکی از آن است که ۱۴۰ نفر در این بازه زمانی کشته شده‌اند و همه قتل‌های دسته‌جمعی به جز یک مورد با استفاده از سلاح گرم صورت گرفته است.

کشتارهای مسلحانه امسال در ایالات متحده، رکورد قبلی ۲۷ مورد کشتار جمعی را که تنها در نیمه دوم سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) به ثبت رسیده بود را نیز شکست.

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

«جیمز آلن فاکس»، یک استاد جرم شناسی در این باره اظهار کرد: این واقعیت که در یک نیم سال، ۲۸ مورد حادثه کشتار جمعی رخ داده، شوکه‌کننده است.

کشتارهای دسته جمعی با افزایش کلی خشونت با اسلحه در آمریکا، در حال افزایش است.

به گزارش ایسنا، قتل‌های دسته‌جمعی به حوادثی که در آن چهار نفر یا بیشتر کشته شدند بدون احتساب مظنون آن،‌ اطلاق می‌شود.

آتشی که جمهوری‌خواهان خیال اطفای آن را ندارند

حوادثی از این دست در ایالات مختلف آمریکا شدت گرفته و به بحرانی حتی جدی‌تر از قبل تبدیل شده است.

قوانین مرتبط با استفاده از اسلحه در آمریکا موضوعی سیاسی در این کشور بوده است.

در حالی که دموکرات ها خواستار مقررات سخت‌گیرانه‌تر برای کنترل حمل سلاح گرم هستند اما جمهوری خواهان مالکیت اسلحه را به عنوان یک حق غیرقابل انکار می‌دانند و این درحالیست که بسیاری از مردم این کشور مخالف حق آزادانه حمل سلاح برای تمام افراد هستند و هر سال تعداد زیادی از مردم از جمله دانش‌آموزان یا دانشجویان، قربانی این سیاست خودخواهانه و نابخردانه می‌شوند.

به گزارش الجزیره، یکی از اعضای خانواده قربانیانی که در جریان تیراندازی مرگبارِ ماه مارس در یک مدرسه‌ جان خود را از دست دادند، در این باره می‌گوید: من هرگز فکر نمی‌کردم که خانواده خودم هم یک روز بخشی از این آمار باشد.

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

به نوشته اسپوتنیک، فعالان و حامیان کنترل سلاح در آمریکا امیدوار بودند که ریاست‌جمهوری جو بایدن بتواند موجب پیشرفت در زمینه جلوگیری از خشونت با اسلحه در این کشور شود ولی با گذشت زمان، این امیدها هم به یأس و سرخوردگی تبدیل شده است.

بالاترین سطح نارضایتی آمریکایی‌ها از ضعف رهبری حاکمانشان

نتایج یک نظرسنجی گالوپ در اردیبهشت ماه امسال نشان داده است که تنها ۱۶ درصد از مردم آمریکا از مسیری که این کشور و حاکمانش در پیش گرفته‌اند، رضایت دارند و بزرگترین نگرانی آن‌ها هم ضعف در عملکرد مقامات است.

نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که این نارضایتی تا حد زیادی به ضعف رهبری دولت برگشته و آمریکایی‌ها این را بزرگترین مشکل کشور خود می‌دانند. مسائلی مانند اقتصاد، هزینه زندگی یا تورم، مهاجرت و حق حمل سلاح نیز مردم آمریکا را نگران می‌کنند.

اپیدمی خشونت‌ مسلحانه در آمریکا

آمارها نشان می‌دهد که در پنج ماه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی (سال جاری)، ۱۱۳ کودک از نوزادی تا سن ۱۱ سالگی و همچنین ۶۴۲ کودک ۱۲ تا ۱۷ ساله در آمریکا قربانی خشونت مسلحانه شده‌اند.

در این بازه زمانی در عین حال ۱۸۹۴ کودک بر اثر خشونت مسلحانه زخمی شده‌اند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی که آناتولی پیش‌تر به نقل از موسسه پالیتیکس (IOP) منتشر کرده است، حاکیست: ترس و نگرانی‌های مربوط به فراگیری خشونت اسلحه و بی‌خانمانی بر جوانان آمریکایی حاکم شده است.

این نظرسنجی بحران تجربه بی‌ثباتی میان جوانان ۱۸ الی ۲۹ ساله آمریکایی را برجسته می‌کند.

بنابراین گزارش، حدود نیمی از جوانان آمریکایی (۴۸ درصد) حس ناامنی را تجربه کرده‌اند و همزمان با افزایش تیراندازی‌ها در ایالات متحده، حدود ۴۰ درصد از آن‌ها می‌ترسند که قربانی خشونت اسلحه شوند.

اکثریت آمریکایی‌ها به طرق مختلف خشونت مسلحانه را در این کشور تجربه کرده‌اند.

آمریکا، فرهنگ‌ساز خشونت و کشتار جمعی

نتایج تحلیلی دیگر از سوی آسوشیتدپرس در اوائل سال جاری نشان داده بود که از هر پنج نفر در ایالات متحده، یک نفر گزارش می‌دهد که یکی از اعضای خانواده‌اش به ضرب گلوله کشته شده است. همین تعداد از افراد نیز اعلام کرده اند که با اسلحه تهدید شده‌اند.

همچنین از هر شش نفر نیز یک نفر گفته است که شخصا شاهد تیراندازی بوده است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که چگونه خشونت مسلحانه زندگی روزانه میلیون‌ها نفر در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است و بسیاری از مردم و به ویژه کودکان و نوجوانان در ترس و نگرانی روزگار می‌گذرانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha