• سه‌شنبه / ۹ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402080906426
  • منبع : قوه قضاییه

آیین تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات استان تهران برگزار شد

آیین تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات استان تهران برگزار شد

مراسم تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات استان تهران امروز با حضور مقامات قضایی برگزار شد. 

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه،  آیین تحلیف اعضای هیئت منصفه مطبوعات استان تهران صبح امروز (سه‌شنبه ٩ آبان) در سالن اجتماعات مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد. 

این مراسم با حضور ناصر سراج رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور، علی القاصی رئیس کل دادگستری تهران و معاونان قضایی وی، ربیع الله قربانی رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب تهران و علی صالحی دادستان تهران برگزار شد. 

ناصر سراج در این مراسم بیان کرد: اخیرا ابهامی درباره هیئت منتخب تعیین هیئت منصفه مطبوعات پیش آمده بود که برای رفع آن به نکاتی اشاره می‌کنم. 

وی افزود: در تاریخ ٢١ بهمن سال ۵٧ و دقیقا یک روز قبل از پیروزی انقلاب، رژیم سابق قانون هیئت منصفه را در رابطه با جرایم نخست‌وزیران و هیئت وزیران سال‌های ۴٢ تا ۵٧ تصویب کرد که در آن ۴٧ نفر به‌عنوان اعضای هیئت منصفه انتخاب شدند که از ١٢ صنف بودند و اولین صنف نیز شامل روحانیون بود که باید به تائید آیات عظام ۶ نفر روحانی در این هیئت حضور پیدا می‌کردند. 

رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: بعد از آن در جمهوری اسلامی و سنوات مختلف، قانون‌ها تغییراتی پیدا کرد و الحاقات و اصلاحاتی صورت گرفت از جمله در قانون مجلس ششم که اعضای هیئت منصفه را ۵٠٠ نفر در نظر گرفتند، آنهم بدین صورت که دادگاه بعدی حق نداشت از این هیئت منصفه ۵٠٠ نفره استفاده کند. 

قاضی سراج افزود: چنانچه اگر در یک روز ۶ جلسه دادگاه برگزار می‌شد، باید از ۶ گروه ۵٠٠ نفره استفاده می‌شد و این یعنی ٣ هزار نفر که عملاً قابلیت اجرا نداشت. 

وی با اشاره به اینکه در آن زمان دادسراها منحل و دادگاه‌های کیفری استان تشکیل شد، گفت: رسیدگی به پرونده‌های مطبوعاتی و سیاسی در صلاحیت محاکم کیفری استان بود و واقعا امکان اجرای آن قانون وجود نداشت لذا گزارشی به مجلس هفتم نوشتم و این قانون در سال ٨۴ اصلاح شد و قانونگذار قانون قبلی مصوب سال ٨٢ را یک‌سال متوقف کرد. 

رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: منتها قانونگذار درباره هیئت منصفه تصمیم گرفت، رئیس اعضای تعیین کننده هیئت منصفه، رئیس قوه قضاییه و یا نماینده تام‌الاختیار او باشد که قبلا وزیر فرهنگ و یا نماینده تام الاختیارش، رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه بودند. این قانون تغییر کرد منتها تا یک سال متوقف بود.

وی گفت: تا سال ٨٧ که در این سال قانونگذار، به صورت دائم قانون سال ٨٢ را لغو کرد و در رابطه با هیئت منصفه بناشد، قانون سال ٧٩ اصلاحی قابلیت اجرا داشته باشد. بدین ترتیب که تعیین هیئت منصفه با رئیس قوه قضاییه و ۴ نفر دیگر و یا نماینده تام‌الاختیارش بود. 

قاضی با اشاره به اینکه در روز یکشنبه جلسه تقدیر رئیس قوه قضاییه از اعضای هیئت منصفه سابق برگزار شد، افزود: متاسفانه برخی دوستان بنا به دلایل شخصی از حضور در هیئت منصفه جدید انصراف و استعفا داده بودند. 

رئیس هیئت تعیین اعضای هیئت منصفه مطبوعات سراسر کشور تاکید کرد: برای تشکیل هیئت منصفه جدید، ١۵ نفر از اعضای هیئت منصفه سابق که در اکثر جلسات حضور داشتند را ابقا و ۶ عضو جدید اضافه شدند. نارسایی‌های موجود نیز به رئیس کل دادگستری استان تهران منتقل شد تا نواقص برطرف شود. 

قاضی سراج اضافه کرد: در هیئت منصفه سابق حتی یک دادگاه نیز به خاطر عدم حضور اعضای هیئت منصفه متوقف نشد و حداقل ٧ نفری که باید در جلسات حاضر می‌شدند، در محکمه حضور پیدا می‌کردند. تا مهرماه امسال حدود ١۴٣ جلسه برگزار و به ١۶٠ پرونده رسیدگی شد. 

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: این روزها، همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان لحظات غمباری را بخاطر شهادت بیش از ٣ هزار و ۵٠٠ کودک در غزه سپری می‌کنند که امیدواریم به‌زودی زمینه اضمحلال هرچه سریع‌تر رژیم کودک‌کش و نژاد پرست صهیونیستی فراهم شود. 

وی ادامه داد: اصل ١۶٨ قانون اساسی یکی از اصول مترقی در توجه به آزادی بیان و رسانه‌هاست. این اصل و قوانین دیگری نیز وجود دارند که نهایت احتیاط و وسواس نظام را برای پاسداشت آزادی بیان نشان می‌دهند و از نقاط ممتاز و قابل افتخار نظام حکمرانی ما محسوب می‌شوند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: اعضای هیئت منصفه از افراد باتجربه و دارای سوابق ارزشمند در حوزه‌های مختلف هستند و این فرصت مغتنمی برای نظام قضایی است که در تلاش هستند حداکثر همکاری را در جهت اجرای آزادی بیان، آزادی رسانه‌ها و فراهم شدن فضای نقد داشته باشند. 

اسماعیلی با اشاره به ٢١ تن از اعضای منتخب هیئت منصفه مطبوعات استان تهران گفت: امیدواریم فضای کار با هم‌افزایی، قانونی و منطقی که پیدا کرده به پاسداشت آزادی بیان کمک کند. 

مراسم آیین تحلیف ٢١ عضو هیئت منصفه مطبوعات استان تهران با ادای سوگند و نیز برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده مطبوعاتی یکی از سایت‌های خبری به شکل رسمی برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha