به گزارش ایسنا، رئیس جمهور روز چهارشنبه به دعوت «امامعلی رحمان»، همتای تاجیکستانی خود و در راستای گسترش و تعمیق تعاملات اقتصادی و سیاسی با کشورهای همسایه، عازم تاجیکستان شد. در جریان این سفر رؤسای جمهور و مقامات عالی رتبه ایران و تاجیکستان یک بیانیه مشترک و ۱۸ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
یادداشت تفاهم نقشه راه همکاریهای تجاری و اقتصادی بلندمدت برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰، لغو رویداد، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، حمل و نقل و ترانزیت، مدیریت بحران، ایجاد منطقه آزاد مشترک، فرهنگ و هنر، آموزش عالی، تحقیقات فناوری و نوآوری، خدمات پستی، امور ورزشی و خواهر خوانندگی میان شهرهای یزد و خجند تاجیکستان از جمله اسناد و تفاهمنامههای همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و تاجیکستان بود که توسط مقامات دو کشور به امضا رسید.
درباره وضعیت فعلی همکاری ایران و تاجیکستان، جدیترین آمار منتشر شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان میدهد تاجیکستان جزو ۱۵ شریک تجاری ایران است که بیشترین تراز تجاری با آنها را در نیمه اول امسال داشتیم.
در اصل تاجیکستان دوازدهم شریک تجاری ایران با تراز تجاری مثبت به نفع ایران است؛ بهطوری که در نیمه اول امسال ۱۳۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۷ میلیون دلار کالا از ایران به تاجیکستان صادر شده است. سهم تاجیکستان از کل صادرات غیرنفتی کشور در این مدت نیز ۰.۴۸ درصد بوده است.
همچنین در شش ماهه اول امسال ۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۳۲ میلیون دلار از تاجیکستان به کشور وارد شده است. سهم واردات کالا از تاجیکستان از کل واردات کشور نیز در این مدت ۰.۱۱ درصد بوده است.
همچنین بررسی مجموع این آمارها نشان میدهد تراز تجاری ایران ۸۵ میلیون دلار به نفع ایران است.
از طرف دیگر کل صادرات ایران به سازمان همکاری اکو که تاجیکستان هم از اعضای آن است، در این مدت نزدیک به ۱۱ میلیون تن به ارزش ۵.۱ میلیارد دلار بوده است. بنابراین در بین اعضای اکو، تاجیکستان مقصد ۲.۳ درصد از کل کالاهای صادراتی ایرانی به ۹ کشور عضو این سازمان بوده است.
انتهای پیام
نظرات